Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
15.10

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

2

Natisni članek

Luka Elsner Slaviša Stojanović Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Torek, 30. 10. 2018, 15.10

5 let, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Mevlja v Rusiji še naprej ne igra, kaj bo z edinim Slovencem v ligi MLS?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

2

V ponedeljek je bilo na delu še nekaj klubov preostalih slovenskih nogometašev v tujini. Miha Mevlja spet ni zaigral za Zenit, ki premočno vodi v ruski premier ligi. Antonio Delamea Mlinar je končal s sezono pri New England Revolutionu, s katerim ima pogodbo le še do konca leta. Bo edini Slovenec v severnoameriški ligi MLS tudi v prihodnje igral tam? Pokukajte še, kaj se je dogajalo z legionarji v nedeljo, soboto in petek.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Slaviša Stojanović videl sedem golov svoje ekipe

Slaviša Stojanović je v petek lahko užival. | Foto: Vid Ponikvar Slaviša Stojanović je v petek lahko užival. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović je z Levskim v prejšnjem krogu po nekaj spornih sodniških odločitvah izgubil veliki derbi proti Ludogorcu in padel z vrha lestvice.

Tokrat je bil njegov Levski na delu že v petek in dosegel zmago, s katero je celjenje ran veliko lažje in tudi sladko. Pred domačimi navijači je namreč s kar 7:0 premagal Vereyi, ki je sicer pri dnu lestvice.

Levski je tako vsaj za dva dni skočil na vrh lestvice, na katerem ima dve točki prednosti pred Ludogorcem, ki bo na delu v nedeljo.

Levski je bil bolgarski prvak že 26-krat, zadnjič pa je prvenstveni maraton kot prvi končal pred devetimi leti. Lastnik kluba Spas Rusev ne skriva želje, da bi se rad vrnil na bolgarski prestol.

Luki Elsnerju se obeta srdit boj za vrh

Luka Elsner je v Belgiji neporažen že osem tekem zapored. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Elsner je v Belgiji neporažen že osem tekem zapored. Foto: Grega Valančič/Sportida Po veliki pokalni zmagi, ko je izločil veliki Anderlecht, se je Luka Elsner z Union Saint-Gilloisejem spet osredotočil na nastope v belgijski drugi ligi, kjer je pri vrhu lestvice.

V soboto je doma s 3:2 premagal zadnjeuvrščeni Tubize, a je imel z njim več težav, kot je pričakoval. Do treh točk je prišel po preobratu v zadnjih desetih minutah tekme, v katerih je njegova ekipa zabila dva gola. V Belgiji je zdaj Elsner nepremagan že na osmih zaporednih srečanjih.

Pri vrhu lestvice druge belgijske lige vlada ogromna gneča. Elsnerjeva četa je po nepopolnem 11. krogu na drugem mestu s točko manj od Mechelena in dvema več od Lommela, ki pa ima tekmo manj, tako da se obeta dramatično nadaljevanje prvenstva. V prvo ligo ob koncu sezone vodi samo prvo mesto.

Union, ki je z 11 prvenstvenimi lovorikami tretji najbolj zmagoviti belgijski klub, na vrnitev med prvoligaše sicer čaka od daljnega leta 1973.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je že 99-krat ohranil nedotaknjeno mrežo med vratnicama Atletico Madrida. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je že 99-krat ohranil nedotaknjeno mrežo med vratnicama Atletico Madrida. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v nedeljo izgubila z Milanom v prvi italijanski ligi z 2:3. Slovenski vratar tudi tokrat ni igral. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve in še vedno čaka na prve klubske minute v tej sezoni.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar je poškodovan, zato ga še nekaj časa ne bo mogoče pričakovati med vratnicama Pafosa, ki je v sedmem krogu ciprskega prvenstva v soboto s 4:2 zmagal pri Omonii iz Nikozije in osvojil prve tri točke v tej sezoni v šestem poizkusu.

Matic Kotnik: Panionios je v nedeljo v tekmi osmega kroga grškega prvenstva doma z 2:2 remiziral proti Atromitosu. Slovenski vratar je branil vso tekmo in prejel rumen karton.

Jan Oblak: prvi zvezdnik slovenskega nogometa, ki letos ne bo branil za reprezentanco, je v soboto pomagal Atleticu do zmage v španskem prvenstvu. S soigralci je v Madridu premagal Real Sociedad z 2:0, branil pa vso tekmo, a prav veliko dela ni imel. Nasprotniki v njegov gol niso streljali niti enkrat. Po tej zmagi je Atletico vsaj začasno skočil na vrh in se pobral po debaklu, ki ga je med tednom doživel v ligi prvakov v Dortmundu. Tam ga je Borussia premagala kar s 4:0. Tekma proti Real Sociedadu je bila 176. Oblakova tekma v majici Atletica, že 99-krat pa je ohranil nedotaknjeno mrežo. Od mejnika 100 tekem brez prejetega gola ga tako loči le še en nastop. 

Takole se je Aljaž Struna veselil gola v mreži Venezie, ki je preprečil presenetljiv poraz Palerma. | Foto: Getty Images Takole se je Aljaž Struna veselil gola v mreži Venezie, ki je preprečil presenetljiv poraz Palerma. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: vodilni Slovan iz Bratislave je v soboto v 13. krogu slovaškega prvenstva gostoval pri klubu Železiarne Podbrezova in zmagal z 2:0. Prvi gol za goste je na samem začetku tekme, v drugi minuti, zabil prav nekdanji branilec Olimpije, ki je igral vso tekmo.

Jure Balkovec: Hellas Verona, eden izmed največjih kandidatov za napredovanje v serie A, je v drugi italijanski ligi v soboto doma premagala Perugio z 2:1. Tudi s pomočjo slovenskega reprezentanta, ki je na zadnji tekmi Slovenije debitiral v izbrani vrsti.

Miha Blažič: vodilni Ferencvaroš, ki je prejšnji konec tedna doživel prvi poraz v tej sezoni, se je hitro vrnil v zmagovite tirnice in v 12. krogu v soboto zlahka, s 4:1, zmagal v gosteh pri Diosgyoriju. Slovenski branilec je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Matija Boben: Rostov je v soboto v 12. krogu ruskega prvenstva z 1:0 premagal Anži iz Mahačkale. Nekdanji član Gorice je v tej sezoni za Rostov nastopil le v pokalu, v prvenstvu pa še ni dočakal svoje priložnosti. Tudi tokrat je ni. Ni ga bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je sezono v ligi MLS sklenil v nedeljo na domačem štadionu z zmago proti Montreal Impact z 1:0 in sezono tako končal na osmem mestu vzhodne konference. Šesto mesto, ki prinaša dodatne tekme za play-off, je zgrešil za devet točk. Slovenski branilec je tudi tokrat odigral vso tekmo in tako sezono končal z 18 prvenstvenimi nastopi v 34 krogih. Njegova pogodba z New Englandom, v katerega je iz Olimpije prišel januarja lani, s koncem leta poteče in prav zanimivo bo videti, ali bo v prihodnosti še njegov član.

Erik Janža: z Osijekom je v 12. krogu hrvaškega prvenstva gostoval pri predzadnje uvrščeni Istri 1961 in razočaral. Remiziral je z 1:1. Prekmurec je igral vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Bojan Jokić: Ufa je v soboto ob gostovala v Jekaterinburgu pri Uralu in remizirala z 1:1. Kapetan slovenske reprezentance se je na zadnji tekmi Slovenije proti Cipru poškodoval, tako da tudi tokrat ni kandidiral za nastop.

Luka Krajnc: Frosinone je v prvi italijanski ligi v nedeljo zmagal s 3:0 v gosteh pri Spalu in prišel do prepotrebnih treh točk. Žal tudi tokrat brez pomoči slovenskega branilca, ki je vso tekmo presedel na klopi za rezerviste.

Miha Mevlja: vodilni Zenit je v ponedeljek v ruski premier ligi gostoval v Samari pri ekipi Krila Sovjetov in zmagal z 1:0. Slovenski branilec, ki v zadnjem času ne igra, tudi tokrat ni dobil priložnosti za nastop. Vso tekmo je presedel na klopi.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v petek odigrala derbi poljskega prvenstva in doma z 1:1 remizirala proti Legiji iz Varšave in tako ohranila točko prednosti pred njo na vrhu lestvice. Slovenski branilec je igral od prve do zadnje minute.

Petar Stojanović: vodilni hrvaški prvoligaš Dinamo Zagreb, ki tudi brani naslov, je v 12. krogu hrvaškega prvenstva v nedeljo z 2:0 premagal Slaven Belupo v Koprivnici. Tokrat brez pomoči slovenskega branilca, ki mu je trener po novi evropski zmagi, ki jo je Dinamo v ligi Europa zabeležil med tednom, namenil počitek. Ljubljančana ni bilo niti na klopi za rezerve.

Aljaž Struna: drugouvrščeni Palermo je v devetem krogu druge italijanske lige v petek rešil pred bolečim porazom pred domačimi navijači, potem ko je v 90. minuti poravnal izid na 1:1 in poskrbel, da so Sicilijanci proti Venezii osvojili vsaj točko. Palermo je do gola za izenačenje prišel z igralcem manj. Pirančan je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Nejc Skubic: Konyaspor je v soboto v prvi turški ligi doma izgubil z 0:1 proti Istanbulu Basaksehirju. Reprezentant, ki je za Slovenijo na zadnji tekmi proti Cipru zadel in dočakal prvenec v izbrani vrsti, je igral od prve do zadnje minute, tako kot po navadi.

Odkar lahko računa na Josipa Iličića, je Atalanta dvakrat visoko zmagala, s 3:0 in 5:1. Pred tem ni zmagala kar devet tekem v nizu. | Foto: Getty Images Odkar lahko računa na Josipa Iličića, je Atalanta dvakrat visoko zmagala, s 3:0 in 5:1. Pred tem ni zmagala kar devet tekem v nizu. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: obetavni 19-letni zvezni igralec se je v prejšnji sezoni dokazoval pri velenjskem Rudarju, v tej pa po odmevnem prestopu v vrste CSKA Moskve nastopa tako v ruskem prvenstvu kot tudi ligi prvakov, za nameček je še debitiral v dresu članske izbrane vrste. Žal pa se je z zadnje reprezentančne akcije vrnil s poškodbo, ki pa jo je očitno pozdravi. V nedeljo, ko je CSKA v Moskvi nepričakovano izgubil proti Krasnodarju z 1:2, je zaigral v zadnjih 27 minutah.

Domen Črnigoj: Lugano je v 12. krogu prve švicarske lige v nedeljo doma z 2:1 premagal Thun. Primorec, ki se je v zadnjem času uveljavil v reprezentanci, je igral od 51. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Josip Iličić: potem ko je v prejšnjem krogu sploh prvič v tej sezoni, na začetku katere je imel nemalo zdravstvenih težav, zaigral od prve minute in se izkazal s tremi goli, je bil v začetni enajsterici Atalante tudi tokrat. V soboto je s soigralci gostil Parmo in prišel do zmage s 3:0, igral pa celo tekmo. Tokrat se ni vpisal med strelce, se je pa zato izkazal s podajo za končni izid v 80. minuti. Za gol je podal iz kota. Atalanta, ki pred tem ni zmagala kar devet tekem v nizu v vseh tekmovanjih, je tako prišla do druge visoke zmage v nizu, potem ko je v prejšnjem krogu premagala Chievo s 5:1.

Kevin Kampl: RB Leipzig je v nedeljo v prvi nemški ligi brez zadetkov remiziral proti Schalkeju. Slovenski vezist je tokrat na igrišče vstopil v 68. minuti in tekme ni začel v prvi postavi.

Rene Krhin: Nantes je v soboto v 11. krogu francoskega prvenstva v derbiju začelja gostoval pri Amiensu in prišel do pomembne zmage. Zmagal je z 2:1. Žal brez pomoči Štajerca, ki si je vso tekmo ogledal s klopi za rezervne nogometaše. Pred tem je bil standarden, odkar se je na klop Nantesa usedel bosanski trener Vahid Halilhodžič, pa je malce drugače. Na dveh tekmah pod njegovim vodstvom ni igral niti minute.

Jasmin Kurtić: izkušeni slovenski reprezentant bo zaradi zloma komolca prisiljen počivati še kar nekaj časa. Njegov SPAL je v nedeljo v italijanski prvi ligi doživel hud poraz pred domačimi navijači, s 3:0 ga je premagal Frosinone.

Žan Majer: Rostov je v soboto v 12. krogu ruskega prvenstva izkoristil prednost domačega igrišča in z 1:0 zmagal proti Anžiju iz Mahačkale. Štajerec je v tej sezoni za Rostov nastopil le v pokalu, v prvenstvu pa še ni dočakal svoje priložnosti. Tako je bilo tudi tokrat. Ni ga bilo niti na klopi.

Rajko Rotman: Kayserispor je v času nedeljskega v prvi turški ligi doma z 2:0 zmagal proti Sivassporju. Mariborčana ni bilo niti na klopi domače ekipe.

Leo Štulac: pri porazu Parme v soboto v prvi italijanski ligi v gosteh pri Iličićevi Atalanti z 0:3 je sodeloval 81 minut. Ko je odšel z igrišča. je bil na semaforju že končni izid. 

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je v 13. krogu ukrajinskega prvenstva v nedeljo doživel hud udarec in pred domačimi navijači izgubil z 0:1 proti Lvivu. Vojničan, ki se je v četrtek na dvoboju lige Europa proti Rennesu vrnil na zelenice po poškodbi mišice, zaradi katere na zadnji reprezentančni akciji ni igral, je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Po tem porazu Dinamo na lestvici za vodilnim Šahtarjem zaostaja pet točk..

Miha Zajc: drugoligaški prvak Empoli je v soboto v prvi italijanski ligi gostil Juventus, slovenski vezist pa je lahko od blizu občudoval najboljšega nogometaša na svetu, ki je letos prišel na Apeninski polotok, Cristiana Ronalda. Imel je kaj videti, prav Portugalec je namreč z dvema goloma poskrbel, da je Juventus zmagal z 2:1 in prišel do nove zmage. Torinčani so ob polčasu sicer zaostajali, a je nato Ronaldo najprej zadel z enajstih metrov, potem pa v 70. minuti z mojstrskim golom poskrbel za končni izid. Zajc je bil na igrišču do 75. minute.

Robert Berić se je pri Saint Etiennu v Franciji znašel v kočljivem položaju. | Foto: Reuters Robert Berić se je pri Saint Etiennu v Franciji znašel v kočljivem položaju. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: potem ko je v prejšnjem krogu po dolgem času zaigral za Saint Etienne, a v garderobi ostal že ob polčasu, tokrat spet ni dočakal priložnosti. Njegov klub je sicer v petek v prvi francoski ligi gostoval pri Rennesu in remiziral z 1:1. Krčan je vso tekmo presedel na klopi.

Roman Bezjak: Jagiellonia Bialystok je v petek odigrala derbi poljskega prvenstva in doma z 1:1 remizirala proti Legiji iz Varšave in tako ohranila točko prednosti pred njo na vrhu lestvice. Gol, ki ji je odnesel vse tri točke, je prejela v 89. minuti. Takrat je bil na igrišču tudi koroški napadalec, ki je v igro s klopi vstopil v 72. minuti.

Tim Matavž: Vitesse je v nedeljo v prvi nizozemski ligi doma premagal Fortuno iz Sittarda z 2:1. Moštvo iz Arnhema tudi tokrat ni moglo računati na usluge izkušenega slovenskega napadalca, ki je v tej sezoni zabil pet prvenstvenih golov. Zaradi zloma Primorca namreč čaka dolgo okrevanje. Na začetku meseca je bil operiran in je sporočil navijačem, da se bo vrnil še močnejši.

Andraž Šporar: vodilni Slovan iz Bratislave je v soboto v 13. krogu slovaškega prvenstva gostoval pri klubu Železiarne Podbrezova in ga premagal z 2:0. Tokrat brez gola slovenskega napadalca, ki pa se je izkazal s podajo za končni izid. Kljub temu pa je Šporar, ki je dosegel že 11 golov v tej sezoni slovaške prve lige, prepričljivo vodili na lestvici strelcev tega tekmovanja.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu zdaj že nekdanjega selektorja Tomaža Kavčiča za marčevski prijateljski tekmi proti Avstriji in Belorusiji, na drugem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori, na tretjem reprezentančnem seznamu za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru oziroma zadnjem seznamu za oktobrski tekmi lige narodov proti Norveški in Cipru.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Watford : Huddersfield Town 3:0

Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Mansfield Town : Milton Keynes Dons 1:1

Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wacker Innsbruck : Austria Dunaj 0:0 Igral je 84 minut.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Wacker Innsbruck : Austria Dunaj 0:0 Igral je od 84. minute.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Hartberg : Sturm Gradec 2:0

Bil je junak zmage Hartberga in v 57. minuti zadel za 1:0, v 89. pa postavil končni izid. Igral je vso tekmo, zdaj pa je pri štirih prvenstvenih golih v tej sezoni.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Lafnitz : Austria Celovec 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Lokeren : Oostende 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga

Lokomotiv Plovdiv : Vitoša Bistrica 2:1

Igral je 74 minut in v 42. minuti postavil končni izid.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Belorusija, 1. liga

Dinamo Minsk : Dinamo Brest 1:1

Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Sarajevo 1:0

Ni igral, sedel je na klopi.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Sarajevo 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj Kakanj : Krupa 2:1 Igral je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga GOŠK Gabela : Sarajevo 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Anorthosis : AEK Larnaka 1:2

Odigral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia : Pafos 2:4

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Omonia : Pafos 2:4 Igral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Jablonec : Slovan Liberec 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.
Aleš Mertelj (MFK Karvina) Češka, 1. liga

Karvina : Sigma Olomouc 2:3

Igral je od 79. minute.
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonija, 1. liga

Nomme JK Kalju : Paide 0:0

Igral je 63 minut.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Strasbourg 1:1

Sedel je na klopi, a ni igral.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Lille : Caen 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panionios : Atromitos 2:2

Odigral je celo tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : OFI Kreta 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Mumbai City : Delhi Dynamos 2:0 Igral je 72 minut.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga Jamshedpur : Kerala Blasters 2:2 Odigral je vso tekmo.
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Cagliari : Chievo 2:1 Igral je od 64. minute.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Cagliari : Chievo 2:1

Igral je vso tekmo.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Lazio : Inter 0:3

Odigral je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Udinese 2:2 Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Palermo : Venezia 1:1

Na igrišče je vstopil v 91. minuti.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Konec tedna nima tekme.

 

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Konec tedna nima tekme.

 

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. krog

Debrecen : Akademija Puškaš 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga

Floriana : Pieta Hotspurs 1:2

Igral je v drugem polčasu.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Darmstadt : Greuther Fürth 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Sportfreunde Lotte 0:2

Igral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Preussen Muenster 1:2

Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Twente : Almere City 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Bodoe/Glimt : Stabaek 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Gornik Zabrze : Zaglebie Lubin 2:0

Igral je v prvem polčasu.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Lechia Gdansk : Arka Gdynia 2:1

Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Piast Gliwice 1:1

Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Zaglebie Sosnowiec 2:2

Ni igral, sedel je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Cracovia Krakov 0:1

Igral je vso tekmo.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Zaglebie Sosnowiec 2:2

Na igrišče je prišel v 93. minuti.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Ural : Ufa 1:1

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Ural : Ufa 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Arsenal Tula : Orenburg 2:2

Igral je 87 minut in v 76. minuti postavil končni izid. Prejel je tudi rumen karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov Samara : Zenit 0:1

Igral je od 81. minute.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Lugano : Thun 2:1

Igral je 56 minut.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Rapperswil-Jona : Schaffhausen 2:2

Igral je vso tekmo.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Bešiktaš : Rizespor 4:1

Igral je v drugem polčasu.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Alanyaspor 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) liga USC, končnica Izpadel je iz končnice.  

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte