Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 10. 2018,
12.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Tomaž Kavčič Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 3. 10. 2018, 12.16

5 let, 6 mesecev

Seznam slovenske reprezentance

Oblak se ni hotel sestati s selektorjem, vrača se izčrpani Iličić #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Tomaž Kavčič | Tomaž Kavčič je septembra s slovensko reprezentanco v ligi narodov dvakrat izgubil. Najprej proti Bolgariji, nato še proti Cipru (obakrat z 1:2). | Foto Žiga Zupan/Sportida

Tomaž Kavčič je septembra s slovensko reprezentanco v ligi narodov dvakrat izgubil. Najprej proti Bolgariji, nato še proti Cipru (obakrat z 1:2).

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Selektor slovenske izbrane vrste Tomaž Kavčič je predstavil seznam izbrane vrste za prihajajoči tekmi lige narodov proti Norveški (13. oktobra v Oslu) in Cipru (16. oktobra v Ljubljani). Na njem ni poškodovanih Jasmina Kurtića in Tima Matavža, ponovno manjka tudi Jan Oblak, ki v tem letu sploh še ni branil za reprezentanco, vrača pa se Josip Iličić, ki je zaradi izčrpanosti še daleč od nekdanje forme.

Osrednje vprašanje, s katerim se v zadnjih tednih ubada slovenska nogometna javnost, je, kakšna bo reprezentančna usoda Jana Oblaka. Oblak, ki je danes napovedan za nastop na tekmi lige prvakov med Atleticom in Club Bruggeem, je s tem oproščen reprezentančne udeležbe tudi oktobra. To je potrdil selektor Tomaž Kavčič, ki se ni udeležil nedavnega obiska Oblaka v Madridu.

Tomaž Kavčič
Sportal Zaradi Oblaka razmišljal o vrnitvi Handanovića

"Oblak je izrazil željo, da se dobi le s predsednikom (predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem, op. p). Tega ne bom komentiral več. Lahko pa povem, da nobenemu igralcu nisem ponudil, kaj šele obljubil, da bo kapetan. Upam, da se bo pozdravil in da bo tak, kot je treba, saj ga reprezentanca potrebuje. Ne vidim velikega problema, z njim sem se pripravljen srečati. Vseeno je, kje, vseeno, kdaj. Problem ni v meni, nisem jaz težava, sam bi se lahko z njim vedno pogovoril, Jana pa reprezentanca potrebuje. Jan je korekten fant, tako da je vse rešljivo," je Kavčič še vedno optimist, kar zadeva vrnitev zvezdniškega vratarja Atletica v slovensko izbrano vrsto, za katero v tem letu sploh še ni branil.

Atletico poslal dokumentacijo o Oblaku

Jan Oblak je danes napovedan v začetni postavi Atletica na tekmi lige prvakov proti Club Bruggeu. | Foto: Reuters Jan Oblak je danes napovedan v začetni postavi Atletica na tekmi lige prvakov proti Club Bruggeu. Foto: Reuters Ko je predsednik NZS Radenko Mijatović nazadnje obiskal Oblaka v Madridu, je krovna organizacija zapisala, da sta mu 25-letni vratar in Atletico predstavila stanje poškodbe Oblaka. Zaradi te so zvezo zaprosili, da igralca oprosti udeležbe na jesenskem reprezentančnem ciklu. 

"Iz razgovora je bilo razvidno, da ima Oblak veliko željo spisati uspešno zgodbo s slovensko reprezentanco in da verjame, da se je slovenska reprezentanca prek kvalifikacij za evropsko prvenstvo sposobna uvrstiti na to veliko tekmovanje," je bil del sporočila za javnost, ki je za seboj pustili veliko odprtih vprašanj.

Kavčič je dejal, da je Atletico pred tekmo Slovenije s Ciprom poslal celotno dokumentacijo zdravniške službe o stanju Oblaka ter da se je o tem, kako se ubada z določenimi zdravstvenimi težavami, v reprezentanci v zadnjih letih večkrat prepričal na lastne oči. Vseeno čudi, da je letos v obdobju, ko ga ni bilo v reprezentančnem pogonu, branil vse tekme za Atletico. 

Jan Oblak
Sportal Selektor Kavčič prejema udarec za udarcem, Oblak le pobožna želja?

Čuti, da mu predsednik Mijatović še zaupa

Radenko Mijatović še zaupa selektorju članske izbrane vrste. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Radenko Mijatović še zaupa selektorju članske izbrane vrste. Foto: Žiga Zupan/Sportida Mar to pomeni, da se bo Oblak vrnil v izbrano vrsto šele prihodnje leto, ko se bodo začele "tradicionalne" kvalifikacije za EP 2020, le če bomo imeli takrat novega selektorja? Zdajšnjemu strategu Kavčiču, s katerim je pred leti že sodeloval v mladi izbrani vrsti, namreč ne dviguje telefona.

"S predsednikom Mijatovićem sva se pogovarjala o tekočih zadevah, a z njegove strani čutim zaupanje. Če ga ne bi, bi to povedal," je pojasnil 64-letni strateg, ki je za oktobrski tekmi proti Norveški in Cipru pripravil seznam 25 kandidatov.

Iličić je izčrpan, a prihaja v Slovenijo

Na njem ni Jasmina Kurtića (zlom roke), Tima Matavža (zlom noge), Jake Bijola, Jana Mlakarja (oba na seznamu mlade izbrane vrste), za razliko od prejšnjega seznama ni niti poškodovanega Aljaža Strune, namesto katerega je vpoklican legionar iz ZDA Antonio Mlinar Delamea, v zvezni vrsti pa je namesto poškodovanega Kurtića povratnik Josip Iličić. Pred kratkim ga je obiskal v Bergamu v pripravljalnem središču Atalante.

Josip Iličić bo v ponedeljek prišel na zbor reprezentance, ki se ga bo udeležil tudi Kevin Kampl. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Josip Iličić bo v ponedeljek prišel na zbor reprezentance, ki se ga bo udeležil tudi Kevin Kampl. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Ta trenutek ni v najboljšem položaju. Fizično je zelo izčrpan. Na začetku je na eni tekmi odigral 70 minut, pa se je videlo, kaj se je zgodilo, nato je igral 20 minut, nazadnje sploh ni nastopil in dela po posebnem programu. Bomo videli, kaj bo, je pa zelo izčrpan, saj je mesec in pol dni ležal. Ima željo, da pride sem in je zraven, to sploh ni sporno," je selektor predstavil težave, s katerimi se spoprijema najboljši slovenski reprezentant v zadnjih kvalifikacijah po kalvariji z zdravstvenimi težavami, zaradi katerih je prvo tekmo v tej sezoni odigral šele prejšnji mesec.

 

Seznam selektorja Kavčiča za tekmi proti Norveški in Ciprom:

Vratarji: Vid Belec (Sampdoria, Italija), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik (Panionios, Grčija)

Branilci: Jure Balkovec (Verona, Italija), Miha Blažič (Ferencvaroš, Madžarska), Antonio Delamea Mlinar (New England, ZDA), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Luka Krajnc (Frosinone, Italija), Miha Mevlja (Zenit, Rusija), Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok, Poljska), Nejc Skubic (Konyaspor, Turčija), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrvaška)

Zvezni igralci: Domen Črnigoj (Lugano, Švica), Amir Dervišević (Maribor), Josip Iličić (Atalanta, Italija), Kevin Kampl (RB Leipzig, Nemčija), Rene Krhin (Nantes, Francija), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Leo Štulac (Parma, Italija), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukrajina), Miha Zajc (Empoli, Italija).

Napadalci: Robert Berić (Saint Etienne, Francija), Roman Bezjak (Jagiellonia Bialystok, Poljska), Andraž Šporar (Slovan Bratislava, Slovaška), Luka Zahović (Maribor).

 
Primož Gliha
Sportal Objavil seznam reprezentantov za zaključek kvalifikacij
Sportal Stojanović in Elsner na vrhu, jubilej Keka z razočaranjem #video
Tim Matavž
Sportal Matavž si je zlomil nogo, velik udarec za Vitesse in Slovenijo
Mladen Dabanović
Sportal "Tako neumni pa vratarji spet nismo"

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte