Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 8. 2008,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 8. 8. 2008, 22.10

8 let

Lavrič v polno, Ačimovič blestel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minuli konec tedna je bilo na delu kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini. Najbolj sta se izkazala Mile Ačimovič (Austria Dunaj) in Klemen Lavrič (Omiya Ardija).

Nizozemska Emmen je v uvodnem krogu druge nizozemske ''Jupiler'' lige v gosteh ugnal moštvo Fortuna Sittard z 2:1. Zmagoviti zadetek je v zadnji minuti prispeval mladi slovenski napadalec Tim Matavž, sicer posojen nogometaš prvoligaške ekipe iz Groningena.

Nemčija Nogometaši Kölna so v 1. krogu nemškega pokalnega tekmovanja brez težav ugnali Niederauerbach s 5:1. Četrti zadetek za ''kozle'' je po podaji Miša Brečka (odigral 73 minut) prispeval najboljši klubski strelec Kölna v minuli sezoni, Milivoje Novakovič (90 minut). V nedeljo je bila drugoligaška ekipa iz Koblenza nepričakovano primorana priznati premoč nižjeligaškemu klubu Oberneuland. V športnem parku Vinnenweg, kjer se je zbralo 987 gledalcev, je 120 minut zaigral Matej Mavrič (izkoristil tudi strel z bele točke), medtem ko Goran Šukalo zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop. Wehen je s pomočjo Aleša Kokota (odigral vseh 90 minut) izločil Darmstadt 98, izbranci Bojana Prašnikarja pa so si priborili napredovanje z zanesljivo zmago v Berlinu.

Japonska Klemen Lavrič je zabil prvi gol, odkar je pred kratkim prestopil na Japonsko. V 20. krogu J League je za Omiyo Ardijo zadel pri zmagi z 2:1 nad Saporom. Igral je 90 minut, med strelce pa se vpisal v deveti minuti.

Avstrija V 6. krogu avstrijskega prvenstva je Mile Ačimovič blestel. V derbiju med dunajsko Austrio in Red Bull Salzburgom je igral 90 minut in imel vidno vlogo. Njegov klub je zaostajal z 0:2, nato pa preobrnil izid in zmagal s 3:2. Nekdanji slovenski reprezentant je v avstrijski prestolnici sodeloval pri dveh zadetkih, izsilil pa tudi prekršek za prosti strel, s katerega je njegov soigralec zabil gol.

V drugi ligi je Sašo Fornezzi branil mrežo Wiener Neustadta 90 minut in izgubil proti Gratkornu z 0:1.

Francija Sochaux je v uvodnem krogu francoskega prvenstva pred domačimi gledalci ugnal novopečenega člana prvoligaške druščine iz Grenobla z 1:0. Valter Birsa je v igro vstopil v 74. minuti, Bojan Jokič pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Romunija Politechnica Iasi je v uvodni tekmi 3. kroga romunskega prvenstva pred domačimi gledalci izgubila proti Steaui (0:2). Nekdanjim evropskim klubskim prvakom je pomagal tudi avtogol Andreja Pečnika v 50. minuti (odigral vseh 90 minut). Domen Beršnjak je odigral 73 minut.

Italija Še tretjič zapored se je najmanj enkrat na prijateljski tekmi Frosinoneja vpisal med strelce Zlatko Dedič. Koprčan je v 55. minuti zatresel mrežo Napolija. Slednji je na koncu ugnal drugoligaškega tekmeca z 2:1, Dedič - klubu iz mesta izpod Vezuva jo je ''nedavno'' zagodel že v dresu Parme v italijanskem pokalu - pa je odigral vseh 90 minut.

Švedska AIK je izgubil pred domačimi navijači v Stockholmu proti Elfsborgu z 1:2. Miran Burgič je tekmo začel v prvi postavi, a bil na klop za rezerve posajen že v 37. minuti. Djurgardens je premagal Malmö v gosteh z 2:1, a Andrej Komac ni nastopil.

Rusija Tom Tomsk je izgubil proti FC Moskvi z 1:2 v gosteh. Aleksander Radosavljevič je igral od 28. minute. V ruski prestolnici je gostoval tudi Khimki, ki je remiziral s Spartakom z 1:1. Nastja Čeh ni igral.

Ne spreglejte