Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
1. 6. 2013,
16.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 16.20

7 let, 12 mesecev

Krasna novica za Slovenijo: ne bo Gylfija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagi nad Turčijo, s katero si je Katančeva četa okrepila samozavest, so vse oči uprte v petkovo gostovanje na Islandiji. Gostitelji bodo zdesetkani, manjkal bo tudi junak srečanja v Stožicah.

''Ribiški kralj'' Gylfi Þór Sigurðsson je v tej sezoni strup za slovenske vratarje. Samirja Handanovića je premagal kar trikrat; dvakrat na zadnjem reprezentančnem srečanju v Stožicah in to obakrat na velemojstrski način, enkrat pa še v dresu Tottenhama na tekmi lige Europa. V omenjenem tekmovanju je zatresel tudi mrežo Maribora na gostovanju v Ljudskem vrtu, po žogo pa je moral v žogo starejši izmed bratrancev Handanović, Jasmin. Tako je Gylfi, ki je del svojih zaslužkov pretopil v enega izmed islandskih ribiških podjetij, kjer opravlja vlogo direktorja, postal strah in trepet za slovenske reprezentančne vratarje. Zato je še toliko bolj prijetna novica, da bo zaradi kazni rumenih kartonov petkovo srečanje s Slovenijo spremljal le s tribun. In ne bo edini, ki je sodeloval pri zmagi v Ljubljani, a tokrat ne bo v glavni vlogi. Poleg mladega zvezdnika angleškega prvenstva bodo v petek manjkali še štirje prvokategorniki, branilca Arnor Sveinn Aðalsteinsson (Hønefoss) in Dedićev soigralec Hólmar Örn Eyjólfsson (Bochum) ter zvezna igralca Steinþór Freyr Þorsteinsson (Sandnes Ulf) in Jóhann Berg Guðmundsson (AZ Alkmaar).

Selektor Lagerbäck brez treh zveznih igralcev

Zato bo zvezna vrsta islandske reprezentance, ki je v Stožicah Katančevi četi povzročala kar nekaj težav, doživela ogromno sprememb, kar bi bila lahko voda na mlin slovenski izbrani vrsti. Za mesto v obrambi od ''novincev'', ki niso prišli v poštev za srečanje v Ljubljani, kandidirata še Kari Arnason (Rotherham United) in Hjalmar Jonsson (GIF Sundsvall, Šve), v sredini pa se odpirajo mesta za Rurika Gislasona (Köbenhavn), Arnorja Smarasona (Esbjerg) ter Þórarinna Ingija Valdimarssona (Sarpsborg 08). Konkurenco v napadu je zaostril Gunnar Heiðar Þorvaldsson (Norrköping).

Poleg Gylfija, dvakratnega strelca na zadnjem reprezentančnem testu, bodo Islandci, ki se jih zaradi drugega mesta vedno bolj loteva nogometna evforija, močno pogrešali tudi 22-letnega Arona Johannssona. Zvezni igralec AZ Alkmaarja se je rodil v ZDA, še vedno pa se ni dokončno odločil, kateri članski dres bo nosil. Ko je šlo za mlado reprezentanco, je nosil islandskega.

Dvoboj med Islandijo in Slovenijo bo potekal v petek, 7. junija na štadionu Laugardalsvöllur (ima 10.000 sedišč) z začetkom ob 19. uri po slovenskem času. Sodnik bo Nemec Felix Zwayer.

Ne spreglejte