Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 3. 2015,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2015, 12.27

8 let

Koprčani podali kritiko na NZS in opozorili na dvojna merila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preložitev dvoboja med Koprom in Celjem, ki je zaradi virusnega obolenja ostalo brez osmih nogometašev, buri duhove. Koprčani želijo Celjanom hitro okrevanje, vodstvu tekmovanja pa namenjajo kritiko.

Nedeljski obračun med Koprom in Celjem bi moral biti za obe ekipi uvod v spomladanski del sezone, a bo treba nanj še počakati. Virusna okužba se je znesla nad celjskim taborom. Kruto ceno je plačalo osem nogometašev in ves strokovni štab, tako da so že razmišljali o tem, da bi Celjani na Obalo odpotovali v pomlajeni zasedbi, ekipo pa bi začasno vodil trener mladincev Simon Vidovič. Ker pa so Celjani na vodstvo tekmovanja naslovili prošnjo za prestavitev tekem ter v skladu z določili tekmovalnega pravilnika priložili seznam obolelih, diagnozo in zdravniška potrdila, zdesetkani ekipi ni bilo treba potovati v Koper. Vodstvo tekmovanja je na podlagi 15. člena Tekmovalnega pravilnika NZS prošnji ugodilo in prestavilo termin tekme. Nov datum tekme bo znan v kratkem, obračun pa bo odigran ob prvi priložnosti.

''Gripa, ki se prenaša na vodni osnovi in tudi z govorom, me je v posteljo prikovala že v petek. Ostali smo brez treninga in zagotovo ne bi odpotoval v Koper. Večina nas je zdaj na infuziji in obiskujemo zdravnika. Žal mi je, da se je to zgodilo ravno zdaj, ko bi morali uživati na igrišču. Ne vem še, kako bo to vplivalo na sredino tekmo, fantje so izgubili veliko moči,'' je zaskrbljen trener Simon Rožman, ki s Celjani na slovenskih igriščih ni doživel poraza že vse od julija in vztraja na visokem tretjem mestu.

NZS ni ugodila prošnji, zato so nastopili z mladinci

Koprčani želijo Celjanom hitro okrevanje, vseeno pa jih je zabolelo, da je vodstvo tekmovanja ugodilo njihovi prošnji, medtem ko je bila v preteklosti koprska ob podobnih okoliščinah zavrnjena. To je tudi glavna zamera kanarčkov, ki so tako ostali brez tekmovalnega uvoda v leto 2015 in z novimi skrbmi, saj bodo dvoboj odigrali ob prvem mogočem rezervnem terminu.

''V ekipi Celja naj bi zbolelo osem nogometašev, kar naj bi gostom onemogočilo enakopravno merjenje moči z našim moštvom. Težave Celjanov lahko razumemo in se z vodstvom ekipe, ki se je znašla v težavah, tudi poistovetimo,'' so zapisali Koprčani na klubski strani in dodali pomislek, da je bila odločitev morda preuranjena, a ugovor zoper odločitev pristojnega organa ni bil mogoč.

Koprčani so ob tem opozorili na dejstvo, da so se v preteklosti nekajkrat znašli v podobnem položaju in zaradi poškodb, bolezni, odhodov in drugim razlogov ostali z zdesetkano ekipo. ''V tekme smo odšli z nogometaši mladinske vrste. Ko smo pristojne na NZS opozorili na siromašen igralski kader in zaprosili za preložitev tekem, so nam tedaj dali jasno vedeti, da lahko nastopimo tudi z nogometaši mladinske ekipe. Tokrat so bili pri NZS do težav Celjanov precej bolj uvidevni,'' je po odločitvi, da se zaradi kolektivne epidemije za virusom influence prestavil dvoboj v Kopru, najbolj zmotilo kanarčke.

Bo zveza prevetrila pravilnike?

''FC Luka Koper bo na račun zgrešene vremenske prognoze in drugačnega ali neenakega tolmačenja pravilnika NZS prvenstvo začela deset dni pozneje, kar že ruši optimalno pripravljenost našega moštva. Da o materialni škodi, neizpolnjenih trženjskih obveznostih do pokroviteljev in oglaševalcev ter nezadovoljstvu gledalcev niti ne govorimo,'' so še poudarili Koprčani, ki upajo, da bo zveza v prihodnje prevetrila pravilnike in natančneje določila primere, v katerih se lahko zgodi odpoved tekme brez možnosti ugovora.

Danes bo tako v sklopu 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrana le tekma v Novem mestu med Krko in Zavrčem.

Ne spreglejte