Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
20.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 20.48

8 let, 5 mesecev

Končno prekinitev negativnega niza?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zlatko Zahovič želi, da bi bilo na rednih tedenskih druženjih predstavnikov mariborskega kluba z novinarji prisotnih več nasmeškov kot jeseni. Z zmago v Kopru se jim bodo naslednjič razlezli do ušes.

Vijoličasti so namreč Primorce nazadnje porazili oktobra leta 2005, ko so v Kopru zmagali s 3:2. Na naslednjih osmih medsebojnih prvenstvenih tekmah so vpisali kar štiri poraze. Tokrat so prepričani v prekinitev negativne serije. Zaradi zgodnjega pričetka sobotnega obračuna, so se na Obalo podali že v petek. 'Seveda govorimo o zahtevnem tekmecu. So tretji na lestvici in imajo v zadnjem obdobju z nami dobro medsebojno bilanco. Naredili bomo vse, da pridemo iz Kopra neporaženi. Sicer bomo vsak dvoboj odigrali z namenom, da zmagamo, toda včasih ne moreš z glavo skozi zid,' je dejal mariborski trener Branko Horjak.

Brez evforičnih napovedi

V Ljudskem vrtu so se izognili poudarjanju konkretnih ciljev za spomladanski del prvenstva, čeprav je jasno, da so ti v Mariboru zmeraj visoki in povezani nastopanjem v evropskih pokalih. Vseeno ne želijo posegati po evforičnih napovedih. "Že večkrat smo povedali, da ustvarjamo ekipo za naslednjo sezono. K sreči smo pridobili zelo kakovostne novince, kar tudi trenerju da novi zagon do dela. Imamo pravšnjo zmes mladih in izkušenih nogometašev. Gotovo bo opazen napredek v igri, seveda pa bo poudarek na rezultatih, ki so nedvomno zelo pomembni za delovanje kluba. Če bodo igralci na terenu iztisnili svoj maksimum, bodo ugodni tudi rezultati. Lotili se bomo vsake tekme posebej," razlaga Horjak. Določen primanjkljaj vidi v dejstvu, da bodo Štajerci do maja ves čas gostovali, toda ekipe, ki je dobro pripravljena in ima urejene misli, to ne sme motiti.

Uvodna tekma bo delno že razkrila, kako so se v mariborsko sredino vklopili novinci. Nilton in Dalibor Volaš bosta na obisku pred koprskim občinstvom gotovo nastopila z dodatnim motivom. Suad Filekovič na Bonifiki še ne bo mogel pomagati soigralcem, vendar se jim bo kmalu pridružil na treningih. Če ne bo presenečenj, bo Horjak v začetno postavo uvrstil Pridigarja, Popovića, Džiniča, Kubico, Šarabo, Niltona, Školnika, Miheliča, Pavloviča, Tavaresa in Volaša.

Ne spreglejte