Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2008,
17.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 2. 3. 2008, 17.19

8 let, 5 mesecev

Kirm junak tekme v Ivančni Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Livarja so v 21. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (1:2).

Državni prvaki so po pričakovanjih začeli spomladanski del prvenstva. Vodilna ekipa je v Ivančni Gorici upravičila vlogo favorita in zadnjeuvrščenemu moštvu hitro zabila dva gola, kar je bilo kljub trudu domačinov, ti so imeli v zadnje pol ure po drugem rumenem kartonu Juninha celo igralca več, dovolj za 14. zmago. Junak tekme je bil reprezentant Andraž Kirm z dvema goloma.

Kirm dvakrat v polno

Kirm je že v šesti minuti načel mrežo Livarja. "Zimska okrepitev" Pokorn je z desne strani poslal nizko podajo v kazenski prostor, po dveh uspešno obranjenih domžalskih strelih pa je moral Savić po poskusu Kirma s sedmih metrov vendarle po žogo v mrežo. V 11. minuti so prvič na tekmi nevarneje zapretili tudi gostitelji, Karapetrovićev strel pa je Nemec brez večjih težav obranil.

Kirm je v 27. minuti podvojil prednost izbrancev Slaviše Stojanoviča. Zahora je izvedel prosti strel z leve strani, Savić je žogo malce nespretno odbil, saj je do nje prišel 23-letni Kirm in iz sicer težkega položaja še drugič na tekmi matiral domačega vratarja. Upanje Dolenjcev je že čez dobro minuto po protinapadu obudil Perme, ki je s 14 metrov s strelom čez Nemca znižal na 1:2.

Juninho predčasno pod prho

V začetku drugega polčasa so si tako domačini kot gosti priigrali nekaj polpriložnosti, a se izid ni spremenil. Vodo na dolenjski mlin je s svojim drugim rumenim kartonom v 60. minuti speljal Juninho, toda niti to ni bilo dovolj za varovance Tomaža Kavčiča, ki bo julija začel delati kot selektor reprezentance do 21 let.

Žogo so sicer imeli več v posesti, vendar je domžalska obramba na čelu z Nemcem vse nalete zdržala, med drugim je domžalski vratar ukrotil tudi strel Karapetrovića v 64. minuti.

V 87. minuti so imeli domačini celo najlepšo priložnost za izenačenje, vendar je Božičič po podaji Kostiča z glavo meril nenatančno.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte