Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 9. 2014,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Damjan Bohar

Četrtek, 4. 9. 2014, 11.11

8 let

Katanec išče zamenjavi za Jokića in Kirma (foto)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca se vneto pripravlja na uvodni kvalifikacijski dvoboj z Estonijo. Selektor Srečko Katanec je lahko na vseh 23 kandidatov prvič računal na sredinem treningu v Kranju.

Najboljši nogometaši, kar jih po mnenju Srečka Katanca premore Slovenija, v teh dneh polnijo baterije na Gorenjskem. Treningi so izmenično v Lescah in Kranju. V sredo so popoldanskega opravili na dvorišču nogometnega kluba Triglav, obiskal pa ga je tudi Sportalov objektiv.

Selektor je imel prvič v tem tednu na razpolago vseh 23 kandidatov, do srečanja v Talinu pa bo iskal predvsem odgovor na vprašanje, koga postaviti v udarno enajsterico namesto Bojana Jokića in Andraža Kirma. Levi bočni branilec Villarreala je za uvodno operacijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 odpadel zaradi poškodbe, Ljubljančan pa je po dolgem poletnem počitku šele pred dnevi našel novega delodajalca (Omonia Nikozija na Cipru), tako da še ni ujel tekmovalne forme, potrebne za izzive v državnem dresu.

Kdo bi lahko zamenjal prvokategornika? Ko je bil Jokić odsoten v končnici prejšnjega kvalifikacijskega ciklusa, je na levi bok stopil Andraž Struna, čeprav igra v grškem klubu na obratni strani. V poštev pa pride tudi Mitja Viler, ki je s številnimi podajami in kakovostnimi predložki poskrbel za ogromno mariborskih zadetkov v sanjskem začetku sezone, ko so vijolice šokirale Evropo in se uvrstile v ligo prvakov. Kandidata, ki bi lahko zasedla Jokićevo mesto, torej prihajata iz Kopra.

Bohar je počaščen, da sme sodelovati

Poleg Vilerja je selektor Katanec iz vrst slovenskega prvaka vpoklical še Aleša Mertlja in Damjana Boharja, ki se je tako prvič znašel med najboljšimi. "Vemo, da je prva tekma, te je vedno najtežje odigrati. Sploh v gosteh. A se ne bojim, da ne bi bili dobro pripravljeni na Estonce," priznava 22-letni Prekmurec, ki je v tej sezoni dosegel že nekaj zadetkov, vrednih zlata.

Katanec je bil poln pohval na njegov račun že v prejšnji sezoni, tokrat pa ga je za uspeh v mariborskem dresu nagradil s težko pričakovanim vpoklicem. "Občutki ob tem, da sem del te ekipe, so fenomenalni. Ekipe, ki je ambiciozna in vedno meri na zmago. Igra za Slovenijo in za grb in res sem počaščen, da sem lahko zraven," ne skriva sreče hitri zvezni igralec iz Mačkovcev.

Oktobra s Švico in Litvo

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila le popoldanski trening v Kranju, v petek pa bo sprva v Lescah (ob 10. uri), nato pa jo bo pot ponovno zanesla v kranjski Športni park. Vse bo podrejeno cilju, da v nov kvalifikacijski ciklus vstopijo s tremi točkami, kar bi pomenilo imenitno popotnico za oktobrski tekmi s Švico (9. oktobra v Mariboru) in Litvo (12. oktobra v gosteh), uresničila pa bi se tudi napoved, da se lahko Slovenija vmeša v boj za mesta, ki vodijo na Euro 2016.

V Franciji bo prvič v zgodovini evropskih prvenstev nastopilo kar 24 izbranih vrst, tako da za preboj v dodatne kvalifikacije zadošča tudi osvojitev tretjega mesta v skupini, ki jo poleg Slovenije in Estonije sestavljajo še Anglija, Švica, Litva in San Marino.

Ne spreglejte