Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

7 let, 12 mesecev

Kamplovi "biki" spet teptali, Novaković načel novo pravljico (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski selektor Srečko Katanec se pripravlja na sredino tekmo z Alžirijo. Kako je zadovoljen s predstavami legionarjev? Kevin Kampl je s Salzburgom neustavljiv, Boštjan Cesar je kralj kartonov.

Vid Belec: Olhanense je izgubil na gostovanju pri Estorilu (0:4), slovenski vratar pa je svoj klub z nekaterimi posredovanji rešil še višjega poraza. V tej sezoni je v portugalskem prvenstvu zbral 13 nastopov in ujel tekmovalno formo, ki jo je tako pogrešal na Apeninskem polotoku. Olhanense je na predzadnjem mestu, tako da se mu obeta krčevit boj za obstanek.

Samir Handanović: Inter je v sobotnem derbiju remiziral na rimskem Olimpicu (0:0) in poskrbel, da je vodilni Juventus prednost pred najbližjo zasledovalko Romo povišal na 11 točk. Sinovi volkulje so se trudili, da bi premagali Ljubljančana, a je slovenski reprezentančni vratar ubranil vse strele. Tudi najbolj nevarnega, ki ga je poslal Miralem Pjanić. Handanović si je za predstavo prislužil visoke ocene, Inter pa je ostal prikovan na petem mestu. Za Juventusom zaostaja 28, za tretjeuvrščenim Napolijem 11 točk.

Jan Oblak: Navijači Benfice so v sedmih nebesih. Njihovi ljubljenci marljivo osvajajo točke, glavna tekmeca – Sporting in Porto – pa jih pogosto izgubljata. V nedeljo je spodrsnilo Portu, ki je remiziral v Guimaraesu (2:2). Za vodilno Benfico zaostaja že devet točk. Lizbončani so se na gostovanju pri mestnem tekmecu Belenensesu veselili tesne zmage, že v 9. minuti je zadel v polno Argentinec Nicolas Gaitan. Škofjeločan je ponovno branil vso tekmo in mrežo ohranil nedotaknjeno. Že osmič v devetih srečanjih, ki jih je prebil med vratnicama Benfice v portugalskem prvenstvu.

Siniša Anđelković*: Vodilni Palermo je v soboto doma ugnal Bari z 2:1 in povišal prednost pred zasledovalci v drugi italijanski ligi. Kranjčan je odigral vso tekmo in si v 33. minuti prislužil rumeni karton. Armin Bačinović ni kandidiral za nastop.

Gregor Balažic: Ukrajinsko prvenstvo bi se moralo nadaljevati 1. marca, a so tekme zaradi nestabilnih političnih razmer prestavljene. Karpaty naj bi v Lvovu gostil Iličivec.

Mišo Brečko: Vodilni Köln je v soboto v drugi nemški ligi remiziral pri moštvu Erzgebirge Aue (2:2), kjer si je pred leti nabiral izkušnje ravno Trboveljčan. Zdaj je izkušen slovenski reprezentant in kapetan "kozličkov", ki so z veliko sreče osvojili točko. Do 83. minute so izgubljali z 0:2, nato pa je dvakrat v polno zadel Nemec Daniel Halfar. Brečko je odigral vso tekmo, tako kot tudi Dominic Maroh, ki je prejel rumeni karton (69. minuta) ter bil posredno kriv za oba prejeta zadetka.

Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo ostal praznih rok v Bergamu. Atalanta je zmagala z 2:1 ter izkoristila prednost igralca več. Od 68. minute so gostje igrali le z desetimi igralci, po dveh rumenih kartonih je moral iz igre Ljubljančan. Kapetan slovenske izbrane vrste je v tej sezoni serie A zbral kar 15 rumenih kartonov in je rekorder. Chievo je na 17. mestu.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v soboto doma remiziral z moštvom Ironi Kiryat Shmona (1:1). Ljubljančan je odigral vso tekmo, njegov klub v Izraelu ostaja na petem mestu.

Bojan Jokić: Villarreal je v času nedeljskega kosila remiziral z Betisom, naslednjim evropskim tekmecem mariborskih krvnikov, nogometašev Seville. Dvoboj na Madrigalu se je končal brez zmagovalca (1:1), bližje zmagi pa so bili gostitelji, ki so vodili še pet minut pred koncem rednega dela. Kranjčan je odigral vso tekmo in si v 79. minuti prislužil rumeni karton. Rumena podmornica po 26. krogu španskega prvenstva ostaja na visokem petem mestu.

Dejan Kelhar*: Vodilna Crvena zvezda je ohranila prednost pred Partizanom. V soboto je v gosteh odpravila Jagodino (2:0), Brežičan pa je odigral vso tekmo.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif je v prvem letošnjem nastopu z 1:0 odpravil ekipo Speranţa Cahul. V prvenstvu Moldavije ima pred prvim zasledovalcem Tiraspolom (odigral je tekmo manj) že 14 točk prednosti. Jeseničan je v petek odigral vso tekmo.

Andraž Struna: PAS Giannina bo v ponedeljek v grškem prvenstvu gostovala pri Plataniasu.

Valter Birsa: Milan je v nedeljo zvečer v italijanskem derbiju izgubil proti vodilnemu Juventusu (0:2), čeprav se je izkazal z dobro igro. Plačal je davek zapravljanju priložnosti in neučinkovitosti, gostom pa sta tri točke zagotovila Fernando Llorente in Carlos Tevez. Primorec, ki naj bi že odpravil posledice poškodbe, je sedel na klopi. Milan je po 26. krogu na desetem mestu.

Josip Iličić: Fiorentina je v večernem nedeljskem posladku doma priznala premoč Laziu (0:1). Vijolicam ni pomagal Kranjčan, ki je vso tekmo presedel na klopi za rezervne igralce. Firenčani ostajajo na četrtem mestu v serie A, a jim je Napoli ušel na sedem točk razlike.

Kevin Kampl: V Avstriji je Salzburg še naprej razred ali dva zase. V 25 krogih je dal kar 85 zadetkov. Od tega v nedeljo kar šest, ko je doma s 6:3 premagal dunajski Rapid. Gostje so se odlično upirali do 84. minuti, ko se jim je nasmihala še točka (3:3), nato pa so "rdeči biki" dosegli še tri zadetke. Enega izmed njih tudi zvezni igralec iz Solingena. To je bil že njegov deveti v prvenstvu, na lestvici najboljših strelcev si deli deseto mesto.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo doma remiziral s Cambuurjem (1:1). Ljubljančan je v igro vstopil v 58. minuti, 17 minut pozneje pa prejel rumeni karton. Groningen je na Nizozemskem na devetem mestu.

Rene Krhin: Bologna je v nedeljo remiziral pri Veroni, gledalci pa niso videli zadetkov (0:0). Štajerec je odigral vso tekmo, njegov klub pa je na lestvici na 16. mestu.

Jasmin Kurtić: Torino je razočaral navijače z domačim porazom proti Sampdorii (0:2). Belokranjec je odigral vso tekmo, nevarno pretil s streli z razdalje, a je ostalo pri zmagi gostov. Biki so na lestvici serie A padli na deveto mesto.

Dejan Lazarević:* Chievo je v nedeljo izgubil pri Atalanti (1:2), Domžalčan pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Dalibor Stevanović:* Slask iz Vroclava je v nedeljo v gosteh premagal Cracovio iz Krakova. Bilo je 1:0, Stevanović pa je odigral 89 minut. Pri gostiteljih je vso tekmo odigral Rok Štraus. Slask ostaja v poljskem prvenstvu na 13. mestu, a se je s težko pričakovano zmago približal sredini razpredelnice.

Robert Berić:* Graški Sturm je v krizi. V soboto je doma pokleknil proti štajerskemu sosedu Wolfsbergerju (1:4). Krčan je odigral vso tekmo in se ponovno ni vpisal med strelce. Sturm je na osmem mestu avstrijske razpredelnice.

Roman Bezjak: Ludogorec iz Razgrada je po sanjskem remiju (3:3), s katerim je v četrtek izločil Lazio, nadaljeval z odličnimi predstavami. V nedeljo je s 5:0 odpravil Pirin Goce Delčev. Visoko zmago je bilo v dvoboju med vodilnim in zadnjeuvrščenim bolgarskim prvoligašem tudi za pričakovati. Ludogorec je zadržal točko prednosti pred Lovečom. Korošec tokrat ni kandidiral za tekmo.

Zlatko Dedić*: Dynamo Dresden je v nedeljo remiziral pri Ingolstadtu (1:1). Koprčan je v igri prebil 54 minut. Rumeno-črni v drugi nemški ligi ostajajo na 16. mestu.

Zlatan Ljubijankić*: Japonsko prvenstvo se je za Omiyo Ardijo začelo v nedeljo, ko so veverice izgubile v Jokohami. Yokohama F. Marinos je zmagala z 2:0, Ljubljančan pa je v igro vstopil v 53. minuti.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je v soboto s 3:2 v gosteh premagal klub Go Ahead Eagles, slovenski napadalec pa je odigral zadnjih 20 minut. PSV si je zmago priigral z zadetkom v zadnji minuti. Na nizozemski lestvici je na petem mestu.

Milivoje Novaković*: Ljubljančan je načel novo japonsko pravljico. V dresu kluba Shimizu S-Pulse je v japonskem prvenstvu debitiral v soboto in odločil srečanje v korist svoje ekipe na gostovanju v Nagoji. Shimizu je premagal Nagoyo Grampus s 3:2, Nova pa se je med strelce vpisal v 80. minuti. Odigral je vso tekmo. Prvi zvezdnik japonskega prvenstva Diego Forlan se v krstnem nastopu za Osako ni vpisal med strelce, njegov klub pa je izgubil.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda po zmagi na gostovanju pri Javorini (2:0) v srbski prvi ligi ostaja na prvem mestu. Korošec je sodeloval pri drugem zadetku, igrišče pa zapustil v 80. minuti.

Ne spreglejte