Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2022,
12.10

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Slovan Ljubljana Džengis Čavušević Josip Iličić

Sreda, 28. 9. 2022, 12.10

1 leto, 7 mesecev

Na treningu na Kodeljevem

Josip Iličić v Ljubljani presenetil in navdušil mlade upe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Josip Iličić | Josip Iličić ohranja telesno pripravljenost na treningih. Nedavno je tako polnil baterije na Kodeljevem. | Foto Vid Ponikvar

Josip Iličić ohranja telesno pripravljenost na treningih. Nedavno je tako polnil baterije na Kodeljevem.

Foto: Vid Ponikvar

Kje bo nadaljeval kariero Josip Iličić? Slovenski nogometni virtuoz pri 34 letih še ni rekel zadnje. Formo ohranja na treningih, občasno pa se preizkusi celo v vlogi trenerja! Tako je na Kodeljevem, kjer domuje tretjeligaš Slovan, sodeloval in predajal znanje klubskemu podmladku. ''Bilo je povsem spontano,'' nam je pojasnil Džengis Čavušević, nekdanji slovenski reprezentant, danes pa vodja mladinskega pogona pri Slovanu.

Josip Iličić Maribor
Sportal Josip Iličić v Mariboru? Njegov agent umirja žogico.

Ko je Josip Iličić konec avgusta prekinil sodelovanje z Atalanto in se ob stoječih ovacijah navijačev čustveno poslovil od Bergama, je pridobil možnost, da lahko s prostimi papirji poišče novega delodajalca tudi po koncu prestopnega roka. Čeprav je od njega minil že slab mesec, eden najboljših slovenskih nogometašev tega stoletja še ni izbral novega kluba.

Ponudb ne manjka. V domovini Iličića vabijo v Ljudski vrt zvesti navijači Maribora, a iz tabora vijolic še niso poslali konkretnejšega potrdila o tem, ali bi lahko resnično prišlo do sodelovanja z Jojotom, ki je pred 12 leti že nosil dres Maribora in očaral mesto ob Dravi.

Josip Iličič na treningu ND Slovan U-15:

Iličić ohranja telesno pripravljenost na treningih. Na Kodeljevem je tako prišel na obisk k Slovanu, prisostvoval treningu mlajših kategorij do 15 let, ki ga je vodil njegov dober prijatelj, nato pa se odločil, da se v trenerski oziroma mentorski vlogi preizkusi tudi sam.

''To se je zgodilo povsem spontano, nenačrtovano. Vsa čast Jojotu, da je tako pomagal mladim in da izkazuje takšno skromnost,'' nam je pojasnil Džengis Čavušević, nekdanji slovenski reprezentant, ki si je pred leti delil slačilnico tudi z Iličićem, danes pa je vodja mladinskega pogona pri Slovanu.

Džengis Čavušević, nekdanji slovenski reprezentant, zdaj opravlja trenerski posel pri Slovanu. | Foto: Vid Ponikvar Džengis Čavušević, nekdanji slovenski reprezentant, zdaj opravlja trenerski posel pri Slovanu. Foto: Vid Ponikvar

Pri nekdanjem prvoligašu iz Ljubljane, ki je pred leti slovel po odličnem delu z mladimi in nogometnemu svetu podaril nič koliko znanih imen (Sebastjan Cimirotić, Aleš Čeh, Marko Elsner, Robert Englaro, Samir Handanović, Aleksander Knavs, Zlatan Ljubijankić, Željko Milinović, Milivoje Novaković, Ermin Raković, Petar Stojanović, Slaviša Stojanović, Sašo Udovič, Gregor Židan …), 34-letni Ljubljančan opravlja trenersko vlogo. Več o njegovi nogometni poti, polni vzponov in padcev, boste lahko izvedeli v nedeljski Sportalovi rubriki Druga kariera.

Benjamin Šeško
Sportal Svet se klanja noremu golu slovenskega čudežnega dečka
Švedska Slovenija Benjamin Šeško
Sportal Evrogol Šeška, večer trpljenja, a obstanek Slovenije v ligi B
Sebastjan Cimirotić Cime
Sportal Pomembna novost v življenju Cimeta
Ne spreglejte