Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina serie A Jasmin Kurtić Empoli

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 8.33

8 let

Josip Iličić navdušuje in še verjame v čudež (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Josip Iličić je v izvrstni strelski formi. Na zadnjih dveh srečanjih v serie A je dosegel kar štiri zadetke in nakazal, da bi bil lahko v četrtek močno orožje Fiorentine.

Na nedeljskem toskanskem derbiju med Empolijem in Fiorentino, ki so ga gostje iz Firenc dobili s 3:2, je na igrišču najbolj izstopal Slovenec. Josip Iličić je z zlato levo nogo poskrbel za dva zadetka, prispeval pa je tudi podajo in si več kot zasluženo prislužil največje ocene na srečanju. ''Odlična tekma. Na koncu se je razpletla v našo korist, čeprav je Empoli roko na srce odigral dobro in si zaslužil vsaj točko,'' je iskreno priznal 27-letni Gorenjec, ki je v zadnjih tednih v imenitni formi. Na zadnjih dveh tekmah v italijanskem prvenstvu je dosegel štiri zadetke in dokazal, da se je njegova levica dokončno prebudila iz zimskega spanja.

Še drugič zapored je dosegel dvojčka

Fiorentina potrebuje igralce takšnega kova, saj bo v četrtek skušala nadoknaditi visok zaostanek s prve polfinalne tekme lige Europa v Sevilli, kjer je Jojo odigral le zadnjih deset minut. Z odlično predstavo na toskanskem derbiju je podal resno kandidaturo, da bi se lahko v četrtek predstavil od prve minute, branilci Seville pa bi morali biti zelo pozorni na njegove strele, ki so v zadnjem času zelo natančni.

Izjemen strelski učinek, še drugič zapored je v serie A na tekmi dosegel dva zadetka, je dopolnil še s podajo Mohamedu Salehu, ki se je v nadaljevanju akcije v slalomu sprehodil med branilci Empolija in atraktivno zatresel mrežo. ''Je zelo hiter, odlično prodira v globino in mu res ni težko podati,'' je slovenski legionar, ki se je po viharnem jesenskem obdobju pri navijačih Fiorentine spet znašel na dobrem glasu, povedal, kako preprosto je zaposliti hitrega reprezentanta Egipta.

Rekord znaša deset, zdaj je pri šestih

Po prvem zadetku, ki ga je dosegel že v 4. minuti, je stekel do klopi in padel v objem z velikim prijateljem Jasminom Kurtićem. Belokranjec je lokalni spopad spremljal s klopi za rezervne igralce, v drugem polčasu pa je dočakal še en mojstrski strel Iličića z levico.

Ko je odšel iz igre prvi napadalec vijolic Alberto Gilardino, se je Kranjčan preselil v osrčje napada in se s svojo igralno številko 72 spopadel z mestom klasične ''devetke''. V tej sezoni je v serie A dosegel šest zadetkov.

Njegov rekord v serie A iz sezone 2012/13, ko je branil še barve Palerma, znaša deset golov. V prvi italijanski ligi jih je po selitvi iz Maribora dosegel že 29.

''Vse je še odprto. Želimo ohraniti peto mesto, zato moramo zmagati na vseh tekmah do konca sezone. Imamo odlično ekipo,'' je Iličić po dragoceni zmagi pri Empoliju pohvalil soigralce, s katerimi zaseda peto mesto.

Si bo zagotovil mesto v udarni enajsterici?

V četrtek bo naskakovala čudežni preobrat proti Sevilli in skušala olepšati sezono z vstopom v finale lige Europa. Prejšnji četrtek se v Andaluziji ni izkazala. Izgubila je z visokih 0:3, a še vedno verjame, da lahko s pomočjo bučnega in vročekrvnega občinstva nadoknadi izgubljeno.

''Proti Sevilli bomo dali vse od sebe in jo skušali premagati,'' je Iličić po zmagi mnad Empolijem povedal v mikrofon Sky Italia. S sanjsko predstavo, ki jo je začinil z dvema zadetkoma in podajo, je trenerju Vincenzu Montelli poslal sporočilo, da bi moral pri izboru udarne enajsterice za povratno srečanje s Sevillo pomisliti tudi nanj, saj je Gorenjec v izjemni formi. Škoda je le, da se je ''prebudil'' tako pozno, saj se bo sezona kmalu končana.

Ne spreglejte