Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
13.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Natisni članek

Jose Maria Enriquez Negreira La Liga Joan Laporta Barcelona

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 13.15

1 leto

novinarska konferenca Joana Laporte

Predsednik Barcelone zanikal nečedna dejanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Joan Laporta | Predsednik Barcelone je na novinarski konferenci dejal, da "klub ni nikoli delal česa, da bi na nedovoljen način prišel do prednosti na tekmovanjih. | Foto Reuters

Predsednik Barcelone je na novinarski konferenci dejal, da "klub ni nikoli delal česa, da bi na nedovoljen način prišel do prednosti na tekmovanjih.

Foto: Reuters

Predsednik katalonskega nogometnega velikana Barcelone Joan Laporta je na novinarski konferenci dejal, da "klub ni nikoli delal česa, da bi na nedovoljen način prišel do prednosti na tekmovanjih", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Real Madrid
Sportal Real se je rešil, Barca prišla z vlakom, odšla s točko

Katalonski klub preiskujejo, ker naj bi nekdanjemu podpredsedniku tehničnega odbora sodnikov Joseju Marii Enriquezu Negreiri v slabih 20 letih, med 1994 in 2018, plačal približno 7,3 milijona evrov.

Nogometni klub Barcelona je v začetku meseca k odstopu pozval predsednika španske nogometne lige Javierja Tebasa. Kot razlog je tedaj navedel posredovanje lažnih podatkov tožilcem, ki preiskujejo klubska plačila nekdanjemu nogometnemu sodniku.

Del "umazane kampanje"

Barcelona vztraja, da so bila plačila legitimna. Laporta je ob ostrem zanikanju krivde dodal, da je to vse del "umazane kampanje", s katero želijo očrniti klub, ki je ta čas na čelu španskega prvenstva.

Laporta je ob ostrem zanikanju krivde dodal, da je to vse del "umazane kampanje", s katero želijo očrniti klub, ki je ta čas na čelu španskega prvenstva. | Foto: Reuters Laporta je ob ostrem zanikanju krivde dodal, da je to vse del "umazane kampanje", s katero želijo očrniti klub, ki je ta čas na čelu španskega prvenstva. Foto: Reuters

Španski tožilci so pod lupo zaradi sumov korupcije vzeli tako Barcelono kot tudi njegova nekdanja predsednika Josepa Mario Bartomeuja in Sandra Rosella ter Negreiro.

Predsednik la lige Tebas je prejšnji mesec, ob izbruhu afere, dejal, da se španski nogomet sooča z najhujšo krizo v zgodovini zaradi korupcije v sodniški organizaciji, v katero je po njegovem vpletena tudi Barcelona.

Real Madrid Carlo Ancelotti
Sportal Prijavljen policiji, a Ancelotti vseeno računa nanj
Ne spreglejte