Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
7. 1. 2019,
19.23

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

1

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Franck Ribery Wayne Rooney Jürgen Klopp Josep Guardiola Dejan Lovren Marek Hamšik

Ponedeljek, 7. 1. 2019, 19.23

5 let, 3 mesece

Izbor z družabnih omrežij

Škandal Francoza, zvezdnik Bayerna je šel tokrat občutno predaleč #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

1

Ponedeljek je in čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj (ob)nogometnega se je v svetu dogajalo v prejšnjem tednu? Preberite o desetih dogodkih, ki smo jih izbrali tokrat.

Le kaj je mislil zvezdnik Bayerna

Krajši zimski premor so igralci Bayerna izkoristili na najrazličnejše načine. Francoski veteran Franck Ribery je na primer v slogu drugih nogometnih zvezdnikov obiskal restavracijo spletne senzacije Salt Beaja, kot kličejo turškega kuharja Nusreta Gökceja.

Ribery si zaželel mesno specialiteto, posuto s 24-karatnim zlatom, vredno kar 1.200 evrov, to pa je seveda zmotilo njegove sledilce (všteti so tako oboževalci kot tudi nasprotniki), ki so mu očitali razsipnost.

Veterana so komentarji pod objavo tako razhudili, da se ni mogel zadržati, šel je tudi prek meje dobrega okusa: ''Poslušajte, zavistneži, vi, ki ste nastali zaradi počenega kondoma. Je*** vam mamo, staro mamo in vse družinsko drevo. Ne dolgujem vam ničesar. Niste več kot kamenje v mojih čevljih.''

Na te vse prej kot primerne besede se Bayern še ni odzval in se najbrž tudi ne bo. Zelo previden je bil tudi trener Bavarcev Niko Kovač, ki se je vzdržal komentarja. 

Salt Beaja so obiskali tudi Riberyjev klubski kolega Robert Lewandowski …

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unique experience. Thanks @nusr_et #saltbae 😎

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9) on

... kot tudi nogometaš Domžala Senijad Ibričić in njegov prijatelj Edin Džeko:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zadnji dan odmora sa stilom ❤️ #kumovi #saltbae #baba🇹🇷 @nusr_et

A post shared by Senijad Ibricic (@senijad_ibricic_ibro) on

Navijačem Liverpoola se smeji ves svet

Navijači vodilnega moštva angleške premier lige poraza proti Man Cityju niso najbolje prenesli. Pri izidu 0:0 so si sinjemodri skoraj zabili avtogol, a je branilec John Stones svojo veliko napako – žogo je nabil v svojega vratarja – popravil in žogo še pravočasno odbil z golove črte.

Da to drži, dokazuje tudi videotehnologija, a ta, čeprav je ta nekaj najbolj zanesljivega v nogometu, ni prepričala navijačev Liverpoola, ki so o njej podvomili.

Šli so tako daleč, da so začeli celo peticijo proti videotehnologiji. Naj spomnimo, da so peticijo ''podpisovali'' še pred nedavnim, ko je v finalu lige prvakov Sergio Ramos podrl Mohameda Salaha, ta zaradi poškodbe ramena ni mogel več nadaljevati tekme. Zahtevali so ostro kazen za Španca, številni celo dosmrtno prepoved igranja nogometa.

Nekdo izmed njih je bil prepričan, da je žoga prečkala golovo črto, ker jo je prečkala njena senca. Internet je kajpak bruhnil v smeh …

Spet drugi so poraz iskali drugje. Nekateri so prepričani, da je trener Cityja Josep Guardiola naročil svojim ''hišnikom'', naj pred tekmo ne pokosijo trave, saj bi s tem preprečili hitro hitro Liverpoola. 

Da ne bomo ostali le pri hudomušnih opazkah navijačev rdečih, omenimo še to, da so najboljši navijači z vsemi mogočimi zbadljivkami zasuli hrvaškega branilca Dejana Lovrena, ki res ni imel svojega dne, nikakor pa to ni opravičilo, da mu izrečejo take besede. 

Hrvat je vse skupaj prenesel po moško. ''Ko padeš, si popraviš krono in greš dalje,'' je zapisal, s tem pa ni preveč pomiril navijačev, ki ga nočejo več v svojem klubu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kad padneš, popraviš krunu i kreneš dalje. 💪🏻 #ynwa

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

Temu se reče pogum

Kapetan Napolija in slovaške reprezentance Marek Hamšik se je v času zimskega premora odločil za zimsko idilo. Večina je odpotovala v tople kraje, a ne Slovak, ki je očitno pravi ljubitelj zime.

Sneg ima celo tako rad, da je le v spodnjicah legel na sneg in se s pomočjo rok vanj dobesedno zakopal. Noro, nas zebe že ob ogledu posnetka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pupazzi di neve ⛄️😂⛄️ Snehuliaci ❄️🤣❄️ @beatyourlimits

A post shared by @ marek_hamsik_17_official on

Fotografija, ki je zakrožila po svetu

Phil Jones je nogometaš, ki nehote vsake toliko poskrbi za slave smeha. Branilec Manchester United, za katerega se ne ve, kaj sploh še dela na Old Traffordu, vedno znova poskrbi za najboljšo fotografijo na tekmi.

V preteklosti ga je na družabna omrežja pripeljalo edinstveno pačenje, tokrat pa je pri enem izmed posredovanj proti Readingu (pokal FA) padel kar na obraz. Ponavadi se to zgodi tistim, ki izgubijo zavest, a pri Angležu to ni vprašanje. 

Kako mu je to uspelo, ve le on, dejstvo pa je, da zadeva ni tako nedolžna, saj si je angleški reprezentant malce opraskal tudi čelo. Ni kaj, treba mu je čestitati in če boste kdaj želeli izvesti ''Jonsa'', vedite, da je to zelo nevarno početje.

Fotografije, ki so polnile družabna omrežja v preteklosti …

… in še noro posredovanje izpred nekaj let. Jones gre vedno na ''glavo'':

Predstavljal si je, da je Alisson, nato pa se zvil v bolečinah

Soigralec Jana Oblaka Luis Felipe je s svetom delil zanimiv pripetljaj. Njegov sin, ki je velik oboževalec vratarja Liverpoola Alissona Beckerja, je na posnetku branil žogice, ki mu jih je brcal ali metal oče, ravno na posnetku pa eden izmed strelov zadene mladeničevo mednožje.

Čeprav ga je močno zabolelo, tako kot zaboli vsakega moškega, se je poskušal smejati, vseeno pa je za nekaj časa obležal na tleh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goleiro nem pensar!!! 🚫⚽️ @alissonbecker

A post shared by Filipe Luís Kasmirski (@filipeluis) on

Klopp pokazal, kaj zna, tudi na plesišču

Trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki na prvo lovoriko na klopi rdečih še čaka, si je na novoletni zabavi dal duška. No, s pijačo zagotovo ni pretiraval, saj ga je že 3. januarja čakal veliki derbi z Man Cityjem, je pa zato toliko bolj blestel na plesišču. Treba je priznati, da 51-letni Nemec ve, kako se stvarem streže.

Pred nedavnim smo v naši rubriki pokazali, kako pleše Josep Guardiola. Čeprav gre za starejši posnetek, lahko rečemo, da sta oba prava plesalca.

Kdo je boljši plesalec?

  • Jürgen Klopp
    91,09 %
    92 glasov
  • Joseph Guardiola
    8,91 %
    9 glasov
Oddanih 101 glasov

Diego, saj nisi tega res naredil?

Vsi vemo, kdo je Diego Costa. Gre za nogometaša, ki je izjemen na igrišču, ob njem pa velikokrat poskrbi za kakšno norost. Ena izmed teh se je zgodila ravno minuli teden, ko je s petardami zbudil svojega brata Jairja. Neverjetno, česa takšnega bi se lahko domislil le še Mario Balotelli.

Rooneyja (spet) aretirali

Zgodilo se je že prejšnji mesec, v javnost je novica prišla zdaj. Enega od najboljših angleških nogometašev vseh časov Wayna Rooneyja so na sredini decembra aretirali na letališču v Washingtonu.

Anglež je po prihodu iz Savdske Arabije, kjer si je ogledal dirko formule 1, močno opit – govori se, da je na letalu zmešal alkohol in uspavalne tablete – močno razgrajal in preklinjal, kar je tamkajšnjo varnostno službo prisililo, da najboljšega strelca Anglije vseh časov aretira. Po zaslišanju so Angleža izpustili, plačati pa je moral globo 25 evrov.

''Vemo za dogodek,'' so potrdili pri ekipi DC United, ki je junija z Rooneyjem podpisala triinpolletno pogodbo. ''Wayne in United bosta to uredila interno. O tem dogodku ne bomo več dajali izjav,'' so še zapisali.

Rooney je imel težave s policijo tudi septembra 2017, ko je še kot član Man Utd pijan sedel za volan. Test alkoholiziranosti je pokazal, da je Liverpoolčan za dvakrat presegel mejo dovoljenega. Grozila mu je celo zaporna kazen, na koncu pa je ob priznanju in opravičilu le za dve leti izgubil vozniški izpit in dobil 100 ur družbenokoristnega dela.

Da je bil škandal še večji, je bila v vozilu tudi ženska, ki pa ni bila njegova žena Coleen, ki je takrat na glas razmišljala celo o ločitvi. Wayne in Coleen imata skupaj štiri otroke, prav vsi štirje so fantje – Kai, Klay, Kit in Cass. 

Kdo je naročil hamburger?

Minuli konec tedna je bil v Angliji rezerviran za najstarejše tekmovanje na svetu. V pokalu FA se je v preteklosti dogajalo že vse mogoče, najbrž se še spomnite, ko je vratar Suttonna Wayne Shaw na klopi za rezerviste jedel mesno pito, pripetljaj z hrano pa prihaja tudi s Stamford Bridgea.

Chelsea je gostil Nottingham Forest in njegovi navijači so mlademu zvezdniku modrih Callumu Hudsonu-Odoiu zalučali hamburger. Najstnik je obrok, ki na nogometnih tekmah stane 10 evrov in več, prijel in vrgel ob rob igrišča.

''Naročil sem pečenega, dobil pa napol surovega,'' je v šali zapisal Odoi, ki je pri zmagi Londončanov prispeval dve podaji. Gre res za biser, ki ga želijo številni evropski velikani. Čeprav ga Chesela želi zadržati, bo Anglež skoraj zagotovo odšel v münchenski Bayern, kjer že iščejo zamenjavo za veterana Francka Ribery in Arjena Robbna.

Po poročanju Sky Sports je Odoi že zavrnil podaljšanje pogodbe in vodstvu povedal, da želi klub zapustiti že to zimo. Nemci Chelsaju ponujajo kar 30 milijonov funtov, vzhajajoči zvezdi pa dres številko deset, ki ga zdaj nosi Robben. 

To zmore le Morata

Čeprav so od španskega napadalca Alvara Morate pri Chelseaju pričakovali, da bo pravi stroj za zadetke, se nekdanji član Reala na Stamford Bridgeu ne znajde. ''Ni dovolj dober,'' se po vsaki tekmi derejo navijači modrih, ki jih je poteza Španca na tekmi proti nižjeligašu Nottingham Forestu le še dodatno razjezila.

Španski napadalec se je v enem napadu dvakrat osramotil. In to kako. Naprej je začetniško ''skočil'' v prepovedan položaj, potem pa z manj kot treh metrov zgrešil prazna vrata.

Ne spreglejte