Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2013,
22.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Branko Ilić Dejan Lazarević Jasmin Kurtić

Petek, 22. 3. 2013, 22.51

7 let, 12 mesecev

Ilić: Vsak, ki ima pet minut časa, nam zabije gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po porazu proti Islandiji so iz garderobe en za drugim poklapani prihajali slovenski nogometaši. V dobro voljo jih je spravil le aplavz gledalcev po koncu tekme.

Slovenija ima po petih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 le tri točke. Manj, kot so verjetno pričakovali tudi tisti največji pesimisti. Teoretične možnosti za nastop v Braziliji še obstajajo, a realno je, da slovenska reprezentanca velikega nogometnega spektakla, ki bo prihodnje leto v Južni Ameriki, ne bo videla. ''Treba je verjeti, a imamo samo tri točke, za nami pa je polovica kvalifikacij. Bilo bi nerealno, če bi pričakovali, da nam bo uspelo. Moramo pa ne glede na vse do konca kvalifikacij verjeti in skušati odigrati čim bolje,'' je po novem porazu priznal Branko Ilić. ''Škoda, lahko bi bilo drugače. Tekmo smo dobro začeli in zabili gol. Prvi polčas smo odigrali brez napake, v drugem pa … Ne vem, kaj naj rečem. Islandija nam je zabila evrogol, potem smo morda na silo skušali zadeti še drugič in puščali preveč prostora v obrambi, kar so gostje izkoristili. Morali bi igrati bolj mirno in žogo še naprej držati v svoji posesti. Bili smo boljši, a nam je Islandija iz treh priložnosti zabila dva gola in zasluženo prišla do treh točk. Popraviti bomo morali igro v obrambi. Po tekmi smo se pogovarjali s soigralci in ugotovili, da nam gol lahko zabije vsak, ki ima pet minut časa,'' je tekmo analiziral branilec, ki je bil pred časom standarden član izbrane vrste, potem pa ga nekaj časa ni bilo zraven. Odkar je na klop selektorja sedel Srečko Katanec, je spet zraven in redno igra. In to dobro. ''Seveda sem vesel povratka, a se s tem nisem obremenjeval. Na meni je, da v klubu redno igram, potem pa je selektorjeva odločitev, ali me potrebuje. Kdorkoli je zraven, se mora po najboljših močeh truditi, da pomaga Sloveniji,'' je še povedal nogometaš, ki se po novem lahko pohvali s 44 reprezentančnimi nastopi. Za konec ni pozabil opozoriti še na nekaj. ''Rad bi se zahvalil gledalcem za aplavz, ki so nam ga namenili po tekmi. Česa takšnega v reprezentanci še nisem doživel. Da izgubiš proti reprezentanci, kot je Islandija, gledalci pa ti ploskajo. Lahko rečem le vsa čast vsem, ki so prišli na štadion in nas bodrili,'' je zaključil nogometaš, ki igra na Cipru.

Lazarević: Odigrali smo odlično tekmo

Na začetku drugega polčasa je pri vodstvu Slovenije namesto poškodovanega Valterja Birse na igrišče prišel mladi Dejan Lazarević. Zelo je poživil igro na levi strani slovenske obrambe, a žal je Slovenija v času, ko je bil na zelenici, prejela dva gola in izgubila z 1:2. '' Zelo sem vesel, da mi je selektor ponudil priložnost, a hkrati žalosten, ker smo izgubili. Mislim, da smo odigrali odlično tekmo, a enostavno nismo imeli sreče. Tako pač je v nogometu. Ne zmaga vedno tisti, ki je boljši. Odločil je evrogol, ki ga je zabila Islandija. Če ne bi zadela, bi Slovenija zagotovo zmagala in verjetno zabila še kakšen gol,'' je povedal 23-letni nogometaš, ki je bil nekajkrat nevaren za vratarja Islandije, a žal ni zadel. ''Škoda, žoga enostavno ni želela v gol. Upam, da bo že na naslednji tekmi drugače. Preden sem vstopil na igrišče, mi je selektor naročil, naj poizkusim unovčiti svojo hitrost. Trudil sem se po najboljših močeh, toda žal se ni izšlo po željah,'' je bil poklapan nogometaš, ki je še tretjič oblekel dres članske izbrane vrste. Kako naprej? ''Junija nas čaka še ena tekma z Islandijo. Upam, da jo takrat premagamo. Sam verjamem, da še ni konec. Dali bomo vse od sebe na naslednjih tekmah, ki so pred nami, potem pa bomo videli, kaj in kako,'' je zaključil.

Matavž: Selektorjevo odločitev spoštujem

Tim Matavž je po daljšem času tekmo začel na klopi. Prednost je tokrat dobil povratnik v izbrano vrsto Milivoje Novaković. Na igrišče je prišel slabe pol ure pred koncem tekme, ko je bil izid še 1:1. ''Selektor mi je naročil, naj poskušam narediti čim več v napadu in dosežem gol. Žal se ni izšlo. Zgodilo se je ravno obratno. Zadeli so Islandci in prišli do zmage. Škoda. Dobro smo začeli, se trudili, a ni šlo. Seveda smo zdaj slabe volje. Vsakič, ko izgubiš, je tako,'' je priznal napadalec nizozemskega PSV Eindhovna in na vprašanje, kako se je počutil v novi vlogi – kot joker s klopi -, sprva odgovoril z nekaj humorja. ''No, saj to niti ni kaj novega zame,'' je izstrelil z nasmehom na ustih. Mislil je seveda na klubski status, ki v zadnjem času ni rožnat, potem pa nadaljeval v resnejšem tonu in povedal: ''Tako se je pač odločil selektor. Njegovo odločitev sem seveda sprejel.'' Ko je njegov konkurent v napadu Novaković zabil gol za Slovenijo, smo ga opazovali. Iskreno se je razveselil in skočil s klopi za rezervne nogometaše. ''Seveda, zadetka sem se zelo razveselil. Najbolj pomembna je ekipa. Vsi si želimo predvsem to, da bi Slovenija zmagala. Sicer pa sem zelo vesel, da je Milivoje zadel. Ta gol si je zaslužil,'' je povedal napadalec, ki se ponaša z devetimi reprezentančnimi zadetki. ''Nič. Zdaj je, kar je. Pred nami je še druga polovica kvalifikacij, v kateri moramo skušati iztržiti, kolikor se bo le dalo. Moramo začeti zmagovati in si dvigniti samozavest,'' je za konec dejal nogometaš, ki je – zdaj je to že v navadi -, po tekmi kot prvi prišel iz garderobe.

Kurtić: Ne bomo se predali

Med najbolj razočaranimi po koncu tekme je bil Jasmin Kurtić, ki se vse bolj uveljavlja v reprezentančnem dresu in je tokrat igral vso tekmo. ''Zelo sem garal, da sem izpolnil veliko željo in prišel do reprezentance. Žal nam zdaj ne gre najbolje, a prav zaradi tega, kar sem povedal, ne bom nikoli obupal. Ne bom se predal, podobno velja tudi za preostale fante. Pred nami je še pet tekem, borili se bomo do konca,'' je povedal nogometaš Palerma. ''Danes bi si zaslužili zmago. Bili smo veliko boljši. Islandije ni bilo na igrišču. Ob polčasu smo vodili in se dogovorili, da se ne bomo povlekli nazaj, pač pa bomo še naprej napadali. To smo tudi storili in si pripravili veliko število priložnosti, žal pa se enostavno ni izšlo. To je nogomet. Enkrat ti da, drugič vzame,'' je še dejal 24-letni vezist, ki je poskrbel za nekaj navdušenja na tribunah z nekaj res atraktivnimi potezami. Tudi on ni pozabil omeniti navijačev, ki so nogometaše prijetno prijetno presenetili ob koncu tekme. ''Zelo sem zadovoljen z vzdušjem, ki so ga pripravili. Lahko jim dam le kapo dol za navijanje, ki so nam ga namenili. Predvsem pa zato, ker so nas po zadnjem sodnikovem žvižgu nagradili z aplavzom, ki nam pomeni zares veliko,'' je še povedal Črnomeljčan, ki v zadnjem času ne more biti najboljše volje. S Palermom je v prvi italijanski ligi prikovan na dno prvenstvene razpredelnice, v podobnem položaju je tudi s Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014.

Ne spreglejte