Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 12. 2015,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

žreb nogomet Euro 2016

Petek, 11. 12. 2015, 14.32

8 let

Hrvate v Franciji čaka zahtevna naloga

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po žrebu v Parizu so znane skupine evropskega nogometnega prvenstva, ki bo prihodnje leto v Franciji.

Žreb za slovenske ljubitelje nogometa tokrat seveda ni bil tako zanimiv, kot bi bil, če bi na prvenstvu sodelovala tudi Slovenijo, a to je na poti do Francije ustavila Ukrajina v dodatnih kvalifikacijah. Zato pa so proti Parizu z zanimanjem pogledovali v 24 državah, ki bodo tam sodelovale. Poleg domačinke Francije še 23 reprezentanc, ki so prišle skozi sito kvalifikacij. Med njimi so štiri debitantke, Islandija, Severna Irska, Slovaška in Wales.

Skupine so žrebali legendarni nogometaši in trenerji, ki so na evropskem prvenstvu že osvajali naslove. Španski selektor Vicente del Bosque, ki je Španijo do naslova popeljal na zadnjem prvenstvu, Francoz Bixente Lizarazu, Nizozemec Ruud Gullit, Francoz David Trezeguet, ki je zabil zlati gol v finalu leta 2000 za zadnji francoski evropski naslov, Nemec Oliver Bierhoff, Grk Angelos Charisteas in Čeh Antonin Panenka. Kakšne skupine so skrojili?

Še najbolj kakovostni se zdita skupini D in E. V prvi se bo branilka naslova Španija merila proti zelo kakovostni Hrvaški, nič slabši Turčiji in vedno nevarni Češki. V drugi bomo spremljali trenutno vodilno reprezentanco lestvice Fife Belgijo, finalistko zadnjega evropskega prvenstva Italijo, Švedsko z zvezdnikom Zlatanom Ibrahimovićem in Irsko.

Anglija, ki je v kvalifikacijah navdušila in bila z desetimi zmagami stoodstotna, dvakrat je odpravila tudi Slovenijo, se bo v skupini B merila s sosedom Walesom, Rusijo in Slovaško. Ukrajini, ki je Slovence odpravila na zadnji stopnički, je žreb namenil svetovno prvakinjo Nemčijo, Poljsko in Severno Irsko v skupini C, ki je politično zelo zanimiva.

Švica, ki je bila v kvalifikacijah prav tako s Slovenijo, se bo v skupini A merila z gostiteljico Francijo, Albanijo in Romunijo, ki se ne zdi preveč zahtevna. Podobno velja za skupino F, v kateri Cristiano Ronaldo s Portugalsko ne bi smel imeti preveč dela z Avstrijo, Islandijo in Madžarsko.

Ne spreglejte