Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2008,
21.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2008, 21.51

8 let, 5 mesecev

Horjak: Komaj za enajsterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Ljudskem vrtu so se sprijaznili s sramotno sodniško farso, ki so je bili deležni v Ljubljani in so jo v teh dneh obsojali z vseh koncev.

Pozabili je niso, toda ob začetku napornega ritma so misli usmerjene drugam. Najbolj temeljito k Celju, moštvu velikega potenciala in skromnega iztržka. Pred tem so vseeno morali premleti zadnje gostovanje. Javno razpredanje o potezah Mateja Juga bi pomenilo tuljenje v temo, zato so se pod Kalvarijo raje potrudili, da ljubljanski dogodki niso pustili trajnejših posledic v psihološkem smislu.

"V slačilnici se veliko pogovarjamo, tudi individualno. V tem pogledu težav ni, saj se fantje zavedajo svoje odgovornosti. Ker nimamo obilne zaloge točk iz jesenskega dela, je za nas vsaka tekma kvalifikacijska. Blizu smo spodnjemu delu lestvice, čeprav mislim, da se bomo po naslednjih dveh, pod narekovaji, domačih preizkušnjah (Celje, Drava; op.p.) priključili boju za drugo mesto. Od fantov bom zahteval maksimalen pristop, ker sleherna zmaga moštvu dvigne samozavest. Dobili bi tudi primeren zagon pred pokalnim dvobojem v Domžalah," trdi Branko Horjak.

Horjak na klopi

V torek je mirno pričakoval odločitev disciplinskega sodnika Nogometne zveze. "Saj je vseeno, če je na klopi Zvonko Breber." Kljub izključitvi v Ljubljani bo mariborski strateg v dvoboju s Celjani dirigiral moštvu ob stranski črti. Da v zasedbo ne bo mogel uvrstiti Reneja Miheliča, Suada Filekoviča in Niltona Fernandesa, je vedel že prej. Prejemnika rdečih kartonov bosta kazen prepovedi nastopanja na eni tekmi odslužila v sredo. Slaba uteha, saj bi najbolj koristila že proti Pinnijevim varovancem. "Na voljo imam enajst nogometašev, preostanejo mladinci. Krpamo, kolikor je mogoče. Ker v obrambi nimamo velike izbire, bo izmed tujcev zagotovo igral Zdravko Šaraba. V tem primeru bo na tribuni Marcos Tavares," razkriva Horjak. Za nameček bosta zaradi dobljenih rdečih kartonov v mladinski konkurenci manjkala Timotej Dodlek in Aleš Majer, zato so iz Kidričevega vpoklicali Klemna Medveda. "Celjani bodo nedvomno storili vse, da zmagajo. V gosteh so nevarnejši kot doma, kjerkoli igramo, pa imamo z njimi vedno probleme. Tokrat se bomo pač srečali na nevtralnem terenu na Ptuju," je zaključil Horjak.

Ne spreglejte