Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 9. 2008,
17.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 19. 9. 2008, 17.19

8 let, 5 mesecev

Hasič: Oboji bomo naskakovali zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Kopra se bodo v 9. krogu PrveLige Telekom Slovenije udarili z MIK CM Celjem. In kaj je pred srečanjem za Sportal dejal Ermin Hasič?

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so praznih rok, kljub dvema igralcema več, ostali tudi v minulem krogu v lendavskem Športnem parku, ko so klonili proti visokouvrščeni Nafti.

"Ta tekma je že mimo ... Morali bi igrati bolje, a vnovič smo ostali brez točk. Sami nismo zadeli, a prejeli smo dva zadetka in zadeva se je tako zapletla za nas," je uvodoma za Sportal prve besede srečanju na skrajnem severovzhodnem delu Slovenije namenil Ermin Hasič, ki je glede napredovanja v četrtfinale pokala Hervis, kjer so Koprčani po strelih z bele točke ugnali Olimpijo Bežigrad, še dodal: "Pri nas je bil navzoč določen strah pred izpadom. Igra nam ni stekla, razen enega zadetka nam gola ni uspelo doseči, in napredovali smo srečno po enajstmetrovkah."

Bodo vendarle vknjižili prvo domačo zmago?

V zadnjem krogu prve četrtine prvenstva pa čaka "kanarčke" sila zahtevno srečanje, saj bodo pred domačim avditorijem gostili "ranjene leve" iz "knežjega mesta", ki slasti zmage niso okusili že šest srečanj. Bo zato srečanje toliko težje? "Celje se nahaja v rezultatski krizi, saj polnega izkupička niso vknjižili, prav tako kot mi, kar nekaj časa. To bo izredno težka tekma. Oboji bomo naskakovali zmago in upam, da nam bo tokrat le uspelo doseči tri točke," pred sobotnim dvobojem razmišlja prvi vratar med koprskima vratnicama, ki podpovprečne rezultate koprske zasedbe pripisuje ... "Celotna poanta je v tem, da nam nikakor ne uspe doseči zadetka. Na vsakem srečanju imamo štiri do pet stoodstotnih priložnostih, a nam slednjih nikakor ne uspe realizirati. Doslej smo namreč dali najmanj golov v prvenstvu (vključno z ljubljanskim Interblockom, op.p.).". "Rumeno-modri", ki so v osmih krogih nanizali zgolj eno zmago, in še to v gosteh, bodo tako naskakovali prvo domačo zmago ... Jim bo uspelo?

Celjski adut: Slaviša Stojanovič

Tako Koprčani kot Celjani se, kot že rečeno, nahajajo v določenem kriznem obdobju. Če je nogometašem z Obale uspel preboj v četrtfinale pokala Hervis, pa so Celjani pogrnili tudi na tej črti, kljub temu, da jim poveljuje priznani trener Slaviša Stojanovič. In kdo bo po mnenju 32-letnega koprskega nogometaša glavno orožje celjske ekipe? "To bo kar trener Stojanovič," je na kratko, a odločno, dejal kapetan koprske barke, ki v svoji ekipi vidi kot glavnega aduta ... "Težko bi rekel ... Mislim, da je naš adut celotna ekipa. Če bomo dobro odigrali, lahko vknjižimo dober rezultat," je za konec dejal izkušeni nogometaš.

Brež Šmona, tudi z Brulcem

Prvi mož koprske stroke Vlado Badžim bo lahko na srečanju proti nogometašem izpod Savinje lahko računal skorajda na vse igralce. Rdečo luč za nastop ima prižgano zgolj Aleš Šmon, ki je pordečel na pokalnem tekmovanju v osmini finala proti Olimpiji Bežigrad.

V ekipo pa se po poškodbi, slednjo je staknil na dvoboju v Lendavi proti Nafti, vrača Mitja Brulc, ki je sicer izpustil pokalno srečanje.

Ne spreglejte