Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 3. 2008,
16.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 3. 2008, 16.15

8 let, 5 mesecev

Handanagič: Za vsako zmago se je potrebno boriti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Kopra bodo v 25. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili devetouvrščeno ekipo Drave. Vtise pred srečanjem je Sportalu zaupal Enes Handanagič.

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so minulo soboto ostali brez predstave na celjskih nogometnih zelenicah, saj je bilo srečanje zaradi zasnežene površine odpovedano. "Kanarčki" so takorekoč zaman odpotovali v "knežje mesto" … "Tako je … A sedaj nima smisla jokati in kar je, je. Zaradi tega nas tokrat čaka izjemno težak ritem igranja sreda-sobota-sreda … Naša naloga je, da vsako srečanje odigramo stoodstotno in to, kar se je zgodilo, ni naša stvar. Oni namreč niso hoteli počistiti igrišče, čeprav je bilo deset centimetrov snega. Ne vem, zakaj imajo potem ogrevanje igrišča," je uvodne besede glede dogajanja na celjski Areni Petrol v pogovoru za Sportal namenil Enes Handanagič.

Tretji proti predzadnjemu

Bržkone pa bo več sreče, vsaj glede igralne površine, prisotno v soboto, ko bodo dvakratni pokalni prvaki pričakali ptujsko Dravo, ki za Koprčani zaostaja za dvanajst točk. Točkovna razlika je nedvomno velika, kar pa ne pomeni, da bodo domačini z nogometaši iz najstarejšega mesta z lahkoto opravili.

"To bo težka tekma, srečanje kot vsako drugo. Ptujčani se nahajajo v slabem položaju in vsekakor bodo tokrat iskali pot, da se dvignejo na lestvici. Treba je priznati, da niti pod razno nimajo slabe ekipe kot kaže njihov trenutni položaj," je nekaj besed sobotnim tekmecem namenil koprski branilec, ki na dresu nosi številko šest.

Komu tretji dvoboj?

"Rumeno-modri" so se z Ptujčani v letošnji sezoni že dvakrat srečali, na račun zmage in poraza pa so iztržili polovičen uspeh. V 7. krogu so namreč na Bonifiki na krilih zdaj že nekdanjega koprskega napadalca Daliborja Volaša slavili z 2:1, častni zadetek za "kurente" pa je dosegel Miljenko Bošnjak, na katerega pa Milan Đurčić zaradi poškodbe ne bo mogel računati. Na Mestnem štadionu na Ptuju so poln izkupiček po zaslugi strelca sedmih zadetkov Dorisa Kelenca vknjižili domačini. Statistika torej ni na nobeni strani, komu bo torej pripadel tretji dvoboj …"Vsako srečanje ima svojo težo in tokrat gre za povsem novo tekmo. Za vsako zmago se je potrebno namreč boriti. Sami bomo skušali doseči tri točke, kar bi nas v primeru neuspeha Novogoričanov popeljalo na drugo mesto, " je scenarij za uspeh zaupal nekdanji igralec Ljubljane, Slovana, Ivančne Gorice, Grosupljega, Olimpije in HiT Gorice. In kdo bo v ptujski vrsti največja ovira za koprske nogometaše? "V napadu sta nevarna Zilič in Kmetec, poleg njiju pa je nevarnih še kar nekaj nogometašev," je pogovor zaključil 28-letni nogometaš.

Vračata se Viler in Handanagič, brez Pluta

Prvi mož "kanarčkov" Vlado Badžim bo lahko za sobotno srečanje, ki se bo pričelo ob 15. uri, računal tudi na v minulem krogu kartonirana Mitjo Vilerja in našega sogovornika Handanagiča.

Zaradi rumenih kartonov se bo koprski strateg moral odpovedati uslugam Vita Pluta, na spisku poškodovanih pa se še zmeraj nahajata Emanuel Galun in Jan Pahor.

Ne spreglejte