Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2013,
18.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern Barcelona

Četrtek, 17. 1. 2013, 18.11

8 let

Guardioli rekordna plača, Bayern bo igral kot Barcelona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Navijači Bayerna bi lahko v prihodnji sezoni, ko bo trener Josep Guardiola, spremljali ''tiki-taka'' na bavarski način. Bodoči strateg je namreč naznanil, da želi ostati zvest slogu Barcelone.

Bayern želi storiti še korak naprej. Odlično mu gre že v tej sezoni, kjer se mu nasmiha naslov nemškega prvaka, zlahka pa se je dokopal tudi osmine finala lige prvakov. A vodstvo bavarskega velikana očitno želi še stopničko višje. Naskakovati evropski vrh s prepoznavno igro, s katero bi mleli tekmece. Nekaj podobnega, kot to že dalj časa počne Barcelone.

Morda mu s pomočjo katalonskega trenerja tudi uspe: ''Načelo Barceloninega sloga se je glasilo: igraj z žogo in naredi z njo vse, kar je v tvoji moči. Vsak nogometaš na svetu se je v mladih letih odločil, da bo igral nogomet prav zaradi tega, ker je kot deček brcal žogo in pri tem užival. Sistem igre Barcelone, pa čeprav ga mnogi smatrajo za vse prej kot enostavnega, je prav tak. Igralec si prizaveda, da ima žogo v svoji posesti, žoga se nato podaja od noge do noge, vse do takrat, ko se zagotovi priložnost za zadetek. Tako so me učili moji predhodniki, tako si bom prizadeval tudi v prihodnje. Napadati kolikor si zmožen, zadržati žogo v svojih nogah in jo podati igralcu, ki nosi dres enake barve,'' je Josep Guardiola dejal v pogovoru za spletno stran Mednarodne nogometne zveze (FIFA), v katerem se še ni neposredno dotaknil občutkov po uradni sklenitvi pogodbe z vodstvom Bayerna, bodočega delodajalca. Je pa razkril, da ne misli odstopati od sistema igre, s katerim je pri Barceloni osvajal lovorike kot po tekočem traku in zgolj v nekaj letih postal najbolj trofejni trener katalonskega ponosa vseh časov.

Boj za španskega prvaka že odločen

Guardiola je dodal, da je zelo ponosen na naslednika na klopi Barcelone, njegovega nekdanjega pomočnika Tita Vilanovo. ''Najboljše darilo, kar sem ga lahko prejel, je ta, da gre Barceloni tako dobro. Ko delaš stvari na pravilen način, se lahko uspešno tudi nadaljujejo. To doživljam kot veliko čast,'' je dejal ''Pep'', ki je prepričan, da je Vilanova v dobrih zdravniških rokah in da bo s pomočjo močne ter pozitivne volje, pomoči kluba in zveste družine obračunal z zahrbtno boleznijo.

Barcelona si je v domačem prvenstvu pred Realom priigrala že 18 točk prednosti. Po mnenju Guardiola dovolj za naslov prvaka? ''Ogromno stvari bi moralo iti narobe, da bi Barcelona izgubila prvo mesto. Ne verjamem, da se to lahko pripeti. Razlika je le prevelika. Ne zato, ker Real ne bi bil sposoben zmagovati tekmo za tekmo, pač pa zato, ker Barcelona sploh ne izgublja. Mislim, da je boj za španskega prvaka že odločen,'' razmišlja bodoči trener Bayerna. Zanimivo bi bilo videti, če bi se v prihodnji sezoni v ligi prvakov srečal z Barcelono. Tako bi nogometna javnost uživala v obračunu katalonske in bavarske ''Barcelone''.

Ne spreglejte