Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 8. 2008,
9.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 3. 8. 2008, 9.50

8 let, 5 mesecev

Gerič: Pričakujem zmago in veliko zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka se bodo v 3. krogu PrveLige Telekom Slovenije prvič predstavili pred domačimi gledalci. Pred srečanjem s Koprčani je vtise strnil Dejan Gerič.

Nogometaši najbogatejšega slovenskega prvoligaša so v četrtek doživeli nov zgodovinski uspeh. "Krst" na mednarodnem prizorišču so uspešno prestali in si na dvoboju s črnogorsko Zeto s skupnim izidom 2:1 priigrali nadaljnjo evropsko vozovnico.

"Zasluženo smo šli naprej, saj smo na dveh tekmah prikazali boljšo igro. Lahko bi se sicer obrnilo tudi drugače, a bili smo kvalitetnejši," je nov uspeh ljubljanskega Interblocka uvodoma za Sportal pokomentiral Dejan Gerič, ki je glede tekmeca v drugem krogu, berlinske Herthe, dodal: "Dobili smo najatraktivnejšega tekmeca, kar je bilo možno. Ta tekma bo lepa izkušnja, predvsem za nas mlajše igralce. Upam, da bomo imeli srečo in si priigrali napredovanje."

Po prvo prvenstveno zmago

"Zvezdniška" zasedba, ki je v prvenstvu sicer še brez zmage, na srečanju proti HiT Gorici in Primorju so Ljubljančani kar dvakrat iztržili remi, bo skušala poln izkupiček doseči v ponedeljek, ko se bo po dveh gostovanjih prvič v letošnji sezoni predstavila pred domačim avditorijem. Tekmec bo nihče drug kot zmeraj nepredvidljivi Koper, ki je v dveh krogih kar dvakrat klonil – proti Mariboru in HiT Gorici – v četrtek pa je proti albanski Vllaznii neuspešno končal svojo kratko evropsko "odisejado". "Kanarčki" bodo v slovensko prestolnico po vseh porazih prišli kot "ranjeni levi", kar je lahko voda na mlin, ali pa tudi ne, ljubljanski ekipi. Klub vsemu bodo v taboru slednje naskakovali prvo prvenstveno zmago, ki so jo sicer nazadnje dosegli zdaj že daljnega 9. aprila v "mestu burje" proti Ajdovem. "Vsekakor pričakujem zmago in veliko zadetkov. Na srečanju proti Koprčanom je vedno padlo veliko golov. Zaradi našega prvega srečanja doma pričakujem tudi veliko gledalcev, katere upam, da bomo razveselili s tremi točkami," je bil odločen 20-letni nogometaš.

Največji adut: trener Badžim

In kdo bo po mnenju ljubljanske štirice največja nevarnost edinega obalnega prvoligaša? "To vlogo bi pripisal kar koprskemu trenerju Vladu Badžimu, ki zna igralce odlično motivirati," je nadaljeval Dejan, in na vprašanje, ali bodo dvakratni pokalni prvaki zaradi slabšega štarta kaj bolj motivirani, odgovoril: "Vsekakor bodo skušali doseči kako točko. Prav tako bodo še dodatno motivirani, saj imajo z nami še neporavnane račune, eden izmed slednjih je namreč tudi ta, da smo jih v minuli sezoni izločili v polfinalu pokalnega tekmovanja."

Vnovič brez Zorana Zeljkoviča

Prvi mož ljubljanske stroke, Dragan Skočić, bo lahko za ponedeljkovo srečanje računal skorajda na vse igralce, saj noben nogometaš nima kartonov.

Manjkal bo zgolj Ljubljančan Zoran Zeljkovič, ki je staknil poškodbo na prijateljskem srečanju proti drugoligaški Bonifiki in je že izpustil srečanji proti Primorju in Zeti.

Ne spreglejte