Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2020,
20.45

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Laško Švica kvalifikacije za evropsko prvenstvo Tomislav Horvat slovenska futsal reprezentanca

Torek, 8. 12. 2020, 20.45

3 leta, 4 mesece

Kvalifikacije za EP 2022, 1. krog

Kakšen začetek: Slovenci zabili kar 12 zadetkov!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Alen Fetić Futsal | Alen Fetić in kapetan Igor Osredkar sta skupaj dosegla kar šest zadetkov. Vsak po tri. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Alen Fetić in kapetan Igor Osredkar sta skupaj dosegla kar šest zadetkov. Vsak po tri.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska futsal reprezentanca je izjemen način odprla svoje 10. kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu. V dvorani Tri Lilije v Laškem so s kar 12:1 povozili Švicarje. Na drugi tekmi v skupini 6 so favorizirani Španci s prav tako visoko razliko 7:0 premagali Latvijo. 

Pri Slovencih sta se s tremi zadetki najbolj izkazala kapetan Igor Osredkar in Alen Fetić, Kristjan Čujec je prispeval dva, po enega pa še Denis Totošković, Klemen Duščak in Nejc Hozjan. Dva zadetka so dosegli tudi gostje, enega v lastno mrežo, za edinega v mreži Slovenije pa je poskrbel Marcoyannakis.

"Čestitke ekipi za odgovorno in agresivno predstavo. Pokazali so kvaliteto in zasluženo zmagali. Bojazni ni bilo, nikoli pa v športu ne smeš podceniti nasprotnika. Fantje so pokazali, da ima Slovenija odlično ekipo," je bil po tekmi zadovoljen selektor Tomi Horvat.

To, zanimivo, ni najvišja zmaga Slovenije. Pred štirimi leti so Slovenci v Kopru ZDA premagali s 14:0.

Slovenski futsalisti bodo naslednji dve kvalifikacijski tekmi odigrali v gosteh. Konec januarja jih čaka obračun v Latviji, v začetku februarja pa še pri favorizirani Španiji.

Sistem tekmovanja: evropska nogometna zveza Uefa je za tokratno kvalificiranje na evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. V osem skupin je razdeljenih 32 ekip, v vsaki skupini se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na EP si zagotovi osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerili še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Kvalifikacije za EP 2022, 1. krog:

Torek, 8. december:
Španija : Latvija 7:0 (3:0)
Lozano 3., 33., Chino 7., Raul Gomez 13., 35., Solano 28., Jesus Herrero 36.

Slovenija : Švica 12:1 (5:0)
Čujec 2., 13., Spiegel 6./a.g., Totošković 11., Osredkar 14., 30., 36., Fetić 23., 30., 35., Duščak 28., Hozjan 40.; Marcoyannakis 37.

Lestvica:

1. Slovenija 1 tekma - 3 točke
2. Španija 1 - 3
3. Latvija 1 - 0
4. Švica 1 - 0

Seznam Slovenije:

Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli ITA), Igor Osredkar (Apfel Nov Vrijeme Makarska HRV), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Igor Bratić (FC Litija), Denis Totošković (Genova ITA), Matej Fideršek (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Žan Koren (Pordenone ITA), Nejc Kovačič (Pordenone ITA), Tilen Gajser (FC Ptuj).

Ne spreglejte