Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
15.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 15.59

8 let, 5 mesecev

Džajić spet v srbskem nogometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Srbska nogometna zveza je danes v Beogradu nekdanjega nogometnega velemojstra Dragana Džajića imenovala za direktorja vseh srbskih reprezentančnih selekcij.

Njegov mandat, ki se bo uradno začel 1. februarja, bo trajal štiri leta. Ob tem je vodstvo zveze Džajiću namenilo tudi mesto v njenem izvršnem odboru.

Džajićeva glavna naloga bo skrb za vse državne reprezentance. "V naši organizaciji je bilo vedno mesto za Džajića in zato smo veseli, ker je sprejel našo ponudbo. Svojo strokovnost je dokazal že z delom pri Crveni zvezdi, tako da smo prepričani, da bomo z njim kos težkim nalogam, ki nas čakajo v prihodnosti," je dejal predsednik srbske nogometne zveze Zvezdan Terzić.

Džajić: Pripravljen na izzive

Džajić je večino svoje igralske kariere preživel v dresu Crvene zvezde, kjer je bil 15 let ter osvojil pet državnih in štiri pokalne naslove, dve leti pa je igral za francosko Bastio. V reprezentanci je na 85 tekmah dosegel 24 golov, enega pomembnejših v polfinalu evropskega prvenstva leta 1968 v Italiji proti Angliji, s katerim je Jugoslavijo popeljal v finale.

"Tri leta me ni bilo v srbskem nogometu. Ni mi bilo lahko, da sem se po toliko letih odločil za vrnitev in pomoč k razvoju našega nogometa. Toda zdaj sem pripravljen na vse izzive," je poudaril Džajić.

Ne spreglejte