Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 8. 2008,
22.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 17. 8. 2008, 22.01

8 let, 5 mesecev

Domžalčani s prekinjeno tradicijo na vrh lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši HIT Gorice so v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

Državni prvaki so se s sploh prvo zmago v Novi Gorici vrnili tja, kjer so prebili večino zadnjih sezon. Izbranci Roberta Pevnika so z zadetkoma Benka in Perutovića spet povsem na vrhu prvenstvene lestvice. S tremi zmagami in dvema neodločenima izidoma so še edina prvoligaška ekipa, ki ni doživela poraza, kljub kar številnim spremembam v klubu pa je že jasno, da se bo vnovič borila za najvišja mesta v slovenskem nogometu. Na drugi strani se nekdanji državni prvaki v začetku sezone niso znašli najbolje in presenetljivo skupaj s Koprom in Interblockom sestavljajo rep lestvice.

Benko pričel ...

Prvi polčas je zasluženo pripadel Domžalčanom, Novogoričani pa so povsem razočarali, saj si niso ustvarili niti ene priložnosti. V četrti minuti je Kirm lepo podal, Benko pa je iz ugodnega položaja z osmih metrov z glavo meril tik mimo desne vratnice. Sledil je poskus Kirma, čigar strel je zadel Jogana in končal v kotu. Po podaji Kirma je nenatančno meril Perutović.

Sledilo je obdobje manj zanimive igre, ki se je odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma. V 28. minuti so znova zapretili Pevnikovi fantje. Najprej je Benko po podaji Breziča zgrešil cilj, le minuto pozneje pa se je veselil zadetka. V vlogi podajalca se je znova izkazal Kirm, Benkov strel z glavo z desetih metrov je končal v prečki, od koder se je žoga odbila v Simčiča in obtičala v mreži. Tik pred odmorom je Demirović nevarno izvedel prosti udarec z 28 metrov, a je žoga za nekaj centimetrov končala preko gola.

... Perutović končal

Tudi v nadaljevanju prave reakcije Novogoričanov ni bilo. Po podaji Cvijanovića je Osterčev strel končal mimo gola, asistenca Gorinška pa je bila previsoka za Velikonjo. Domžalčani so domača vrata ogrozili preko Kirma, čigar strela je Simčič ubranil.

V 82. minuti so Novogoričani sprožili prvi strel v okvir domžalskih vrat, a je Demirovićev poskus iz prostega strela končal v Nemčevem naročju. V zaključku tekme je Zatkovičev udarec Simčič ukrotil, Demirovićev poskus je končal preko vrat, prav tako tudi Joganov. V zadnji minuti sodnikovega podaljška je Perutović izkoristil lepo podajo Apatiča ter iz bližine potrdil zmago gostov.

Ne spreglejte