Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 7. 2008,
20.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 7. 2008, 20.46

8 let, 5 mesecev

Domžalčani optimistični pred začetkom sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nova nogometna sezona vse bolj trka na vrata Domžal, njihov trener pa je po zadnji zmagi proti Rijeki optimističen in vrhunec forme napoveduje že na evropskih tekmah.

Državni prvaki bodo prvo uradno tekmo nove sezone odigrali v sredo, ko bodo proti Interblocku branili superpokalno lovoriko. Prvo izmed dveh tekem proti hrvaškim klubom so odigrali proti Rijeki in zmagali z 2:1. Trenerja Roberta Pevnika veselita tako rezultat kot sama igra:

"Zmaga na prijateljski tekmi je dobra za optimistično razpoloženje, vendar mi smo trdno na tleh in bomo še bolj prijeli za delo. Prihajamo v sklepni del priprav in vse večji poudarek dajemo igri, žogi in taktiki. Igralci so začeli sprejemati moja taktična navodila. Verjamem v njih. Imajo veliko željo po uspehu. Občudujem jih. Če bodo imeli tak pristop in tako željo po zmagah bodo Domžale še boljše kot prejšnjo sezono," je za domžalsko spletno stran dejal Pevnik.

Pevnik: Občudujem igralce

V igri je opaziti tudi nekaj taktičnih sprememb (odslej bodo igrali v sistemu 4-4-2), ki pa jih je treba še izpiliti. To bodo skušali narediti že v soboto, ko bo v mestu ob Kamniški Bistrici gostoval splitski Hajduk. "Proti Hajduku pričakujem bolj moško igro. Prehajamo v fazo brušenja forme in maksimalne priprave na Superpokal. Želim si hitrejšo igro podaj in več tekanja brez žoge. Ko bodo igralci tekli več brez žoge in bodo igrali bolj moško, bo tudi igra boljša," razmišlja naslednik Slaviše Stojanoviča in napoveduje, da najboljše predstave svojega moštva pričakuje že na prvi evropski tekmi proti luksemburškemu F91 Dudelangeju: "Poskušali bomo kar najbolje uigrati ekipo. Čaka nas tudi zadnji del fizične priprave. Do Superpokala bo ekipa pripravljena 80 do 90 odstotno. Vrhunec pripravljenosti načrtujemo za prvi krog kvalifikacij za ligo prvakov, kjer bomo pripravljeni stoodstotno."

Elsner: Mogoče smo bolj uigrani kot smo bili lani

S potekom priprav in srečanjem proti Rijeki je bil zadovoljen tudi Luka Eslner: " V določenih trenutkih smo že bili na zadovoljivi ravni. Mogoče smo celo nekoliko bolj uigrani kot smo bili lani. V nekaterih trenutkih pa se je še vedno poznala utrujenost, pomanjkanje koncentracije in številne individualne napake. To se bo popravilo v tem tednu. Z optimizmom gledamo naprej, saj prihajamo v priložnosti, igra nam teče in sposobni smo žogo držati v svoji posesti. Popraviti moramo le še agresivnost v dvobojih. Tudi v drugem polčasu, ko smo zadnjih dvajset minut igrali z mlajšimi igralci, nismo prejeli gola. Po tej tekmi sem dobil zares pozitiven vtis."

Ne spreglejte