Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 4. 2015,
20.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Arsene Wenger nogomet Arsenal Chelsea

Nedelja, 26. 4. 2015, 20.53

7 let, 12 mesecev

"Dolgočasni Chelsea? Dolgočasno je biti več kot 10 let brez naslova"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Chelsea je z remijem proti najbližjemu zasledovalcu Arsenalu naredil nov korak k petemu naslovu angleškega prvaka. Prednost pred topničarji pet tekem pred koncem ostaja velikih deset točk.

Čeprav smo si od velikega londonskega derbija veliko obetali, smo bolj kot nogometno spremljali šahovsko partijo, v kateri sta obe ekipi pokazali veliko v fazi branjena, nič veliko pa v fazi napada. Končni rezultat 0:0 to tudi dokazuje.

Po tekmi so bili pričakovano veliko bolj zadovoljni v taboru Chelseaja. "Hoteli in poskušali smo zmagati, a bilo je težko, nasproti nam je stala odlična ekipa, zato je bilo nemogoče osvojiti vse tri točke. Imeli smo dober načrt in v prvem polčasu tudi nekajkrat nevarno zapretili, v drugem polčasu je bilo priložnosti manj, a ostali smo trdni v obrambi," je po tekmi za BBC povedal Jose Mourinho, ki potrebuje le še šest točk, da Chelsea popelje do petega naslova angleških prvakov.

Kontroverzni trener je na tiskovni konferenci komentiral tudi publiko na Emiratesu, ki je nekajkrat skandirala: "Dolgočasni Chelsea, dolgočasni Chelsea!" "Dolgočasni Chelsea? Dolgočasno je biti več kot deset let brez naslova," je v trenutku Arsenalovcem vrnil Mourinho. Topničarji so nazadnje osvojili angleški naslov že davnega leta 2004.

Wenger že čestital sovražniku

Arsenal si je nadvse želel premagati velike mestne rivale in vsaj teoretično ostati v boju za naslov, so po remiju njihove možnosti zelo, zelo majhne. No, teorija še vedno pravi, da ostajajo možnosti, a da modri v zadnjih petih tekmah ne bi osvojili pet, šest točk, ni prav nič realno.

"Obe ekipi sta se odlično branili. Mislim, da smo se preveč bali, da bi nas lahko Chelsea kaznoval iz protinapadov, a pomembno se je bilo izogniti porazu. Še vedno smo v odličnem položaju. Chelsea bo prvak, to vemo, nemogoče jih bo ujeti," je za Sky Sports priznal trener Arsenala Arsene Wenger, ki tako na 13. medsebojnem obračunu s sovražnikom, s katerim se odkrito ne marata, ostaja brez zmage.

Nekoliko drugače razmišlja Per Mertesacker. "Dali smo vse od sebe. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, tudi v obrambi smo pokazali dobro igro. Zaslužili smo si točko, ki bo najbrž premalo za naslov, a nikoli ne veš. V zasedi bomo vse do konca in čakali na napake vodilnih," je povedal nemški branilec.

Ne spreglejte