Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2013, 12.25

8 let

Derbi za prste obliznit: Messiju se spet smeji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nor derbi sta v Madridu odigrala Real in Barcelona. Katalonci so prišli do zmage s 4:3 in poskrbeli, da bo zaključek španskega prvenstva zanimiv, kot morda ni bil še nikoli.

Kakšen pogled na prvenstveno lestvico v Španiji. Na prvem mestu je Atletico Madrid s 70 točkami, prav toliko jih ima na drugem mestu Real, na tretjem je pred kratkim že odpisana Barcelona s točko manj. Obeta se zaključek prvenstva, kakršnega bi težko režirali tudi najboljši mojstri filma.

Real je imel v svojih rokah pred domačimi navijači vse, da Barcelono izloči iz boja za naslov, a si privoščil spodrsljaj, prekinil niz 33 tekem brez poraza v vseh tekmovanjih in ostal praznih rok. Zanimivo, zadnji poraz je Madridčanom zadala prav Barcelona, ki je v prvem prvenstvenem derbiju oktobra lani Real pred domačimi navijači premagala z 2:1.

Tokratni derbi je bil veliko bolj spektakularen. Začelo se je že v sedmi minuti, ko je za vodstvo gostov zadel Andres Iniesta. V 20. minuti je na 1:1 poravnal Karim Benzema in že štiri minute za tem poskrbel za vodstvo Reala z 2:1. Obakrat je podal Angel Di Maria. Tri minute pred odhodom na polčas je na 2:2 izenačil kdo drug kot Lionel Messi.

V drugem polčasu je v ospredje stopil glavni sodnik tekme Alberto Undiano, ki je piskal kar tri enajstmetrovke. Prav vse so bile sporne. Najprej je prekršek nad Cristianom Ronaldom, ki je bil zunaj kazenskega prostora, označil za najstrožjo kazen. Portugalec je zadel za vodstvo Reala s 3:2 v 55. minuti. Potem je po prekršku nad Neymarjem enajstmetrovko dosodil Barceloni, Sergiu Ramosu v domačih vrstah pa pokazal predčasno pot pod prho. Messi je zadel za novo izenačenje, bilo je v 65. minuti.

Pet minut pred koncem tekme je izkušeni španski sodnik nase opozoril še tretjič zapored, na belo točko je pokazal po prekršku nad Andresom Iniesto in Messi je še drugič zapored zadel z enajstih metrov ter poskrbel, da se je Barcelona vrnila v boj za prvenstveno lovoriko. Noro, Argentinec, ki, vsaj za njegove kriterije, sploh ni odigral nič posebnega, je derbi končal s tremi zadetki in podajo. Le še dodatno je izpolnil že tako izjemno statistiko z največjih derbijev španskega nogometa.

Ne spreglejte