Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
31. 7. 2008,
17.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 31. 7. 2008, 17.41

8 let, 5 mesecev

Dedič: Zaslužili bi si več točk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nekdanji mladi slovenski nogometni reprezentant Rusmin Dedič se je pred začetkom sezone odločil, da bo nadaljeval kariero v Velenju. Poprej je nosil dres HiT Gorice ...

Vrnitev v rojstni kraj je bila pogojena tudi z napredovanjem Rudarja, ki je po dveh sezonah ''čakanja'' razveselil navijače z uvrstitvijo v prvoligaško druščino. ''Knapom'' pa v uvodu prvenstva ni šlo vse od nog, saj so ostali po dveh nastopih še brez točk. ''Rezultati v teh dveh krogih nam niso šli na roko. Trdno verjamem, da je ta ekipa zmožna dosti več. Z igro smo dokazali, da se lahko kosamo s prvoligaškimi tekmeci. Zaslužili bi si več točk. Seveda nam morala v ekipi zaradi tega še ni padla. Do konca je še 34 krogov. Dve tekmi seveda še ne moreta odločati o ničemer,'' je povedal za Sportal Rusmin Dedič in zatrdil, da Velenjčane zagotovo ne bo doletela usoda Livarja, ki je v minuli sezoni preostalimi člani prvoligaške druščine močno zaostal že po uvodnem delu.

Najbolj nevarna Demirović in Osterc

Še ne 26-letni Velenjčan, rojen v Zvorniku (BiH), je pred vrnitvijo v rojstni kraj dve sezoni branil barve HiT Gorice. ''Najbolj bi opozoril na njeno zvezno vrsto in napad. Največjo nevarnost predstavljata Demirović in Osterc. Na njiju bomo morali zelo paziti,'' je dejal nekdanji član štirikratnih državnih prvakov, ki po koncu tekmovalne sezone 2007/08 s klubsko upravo ''vrtnic'' vendarle ni našel skupnega jezika. ''Razšli smo se sporazumno in pošteno. Z obeh strani. Dobil sem tri ponudbe iz Slovenije in se odločil za vrnitev v rojstni kraj. Pri odločitvi je imela prste vmes tudi bližina družine,'' je zaupal nekdanji soigralec trenutno najboljšega strelca PrveLige Telekom Slovenije Etiena Velikonje: ''Eti je vsekakor igralec, ki obeta veliko. Ima potencial, da bi postal zelo kakovosten nogometaš. Zdaj se mora potrditi še z dodatnim delom, kar pa mu ne bo povzročalo težav, saj je priden in delaven fant. Upam, da bo uspel in odšel v velik klub v tujino''.

Poškodba trebušne prepone

Nogometaši Rudarja bodo na tekmo v Novi Gorici, ki se bo pričela ob 20. uri (glavni sodnik bo Boris Tošeski), odpotovali v petek. ''Gremo na zmago. Po dveh porazih si močno želimo osvojiti vse tri točke. Tudi remi ne bi bil slab. Če pa nam ne bo uspelo, ne bo razlogov za 'paniko', saj se je prvenstvo komaj začelo. Z Gorico smo lani izgubili tudi po nekaj tekem zapored, pa nato pričeli zmagovati. Ekipa Rudarja je mlada. Verjamem v njo, tako da sem glede nadaljevanja sezone optimistične narave,'' je dejal nekdanji igralec Vorskla Poltave, Kärntena, ljubljanske Olimpije in HiT Gorice.

Postava Velenjčanov v novogoriškem Športnem parku naj ne bi doživela večjih sprememb, če odštejemo neigranje Dediča. Na tekmi proti Mariboru je moral zaradi poškodbe trebušne prepone igrišče zapustiti v 55. minuti, klubski zdravnik pa mu je predpisal še teden dni mirovanja. Zaradi poškodbe bo manjkal tudi nekdanji reprezentant Fabijan Cipot, vprašljiv pa je tudi nastop hrvaškega napadalca Edina Junuzovića. Trener Marijan Pušnik se bo pred tekmo odločil, ali bo med vratnicami pričel Safet Jahič ali pa Boban Savić, ki je Velenjčane okrepil v poletnem prestopnem roku.

Ne spreglejte