Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
4. 1. 2015,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Damjan Bohar

Nedelja, 4. 1. 2015, 16.39

8 let

Damjan Bohar: velik korak naprej je prinesel veliko veselja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Damjanom Boharjem je sijajno leto, ki ga ne bo pozabil nikoli. Kronal ga je s krstnim nastopom v dresu slovenske reprezentance.

Že v drugi sezoni pri Mariboru se je Damjan Bohar povsem utrdil v slovenskem nogometnem prostoru in postal eden izmed ključnih mož vijoličastih. Že v prvi še zdaleč ni igral slabo, v tej pa je naredil še korak naprej. Če bo nadaljeval v podobnem slogu, bosta Ljudski vrt oziroma predvsem Slovenija postala premajhna zanj.

Prvo polovico leta je začel z nastopoma v Evropi in se z Mariborom odlično upiral Sevilli v 1/16 finala evropske lige. Poznejši zmagovalci tekmovanja so se komajda prebili naprej. Igral je na obeh tekmah. Potem je v prvenstvu Mariboru pomagal do novega naslova, v prvi polovici preteklega leta je zbral 12 nastopov in se enkrat vpisal med strelce. Dvakrat je zaigral tudi v pokalu, v katerem so vijoličasti nekoliko presenetljivo izgubili v finalu.

V tej sezoni je dosegel nekaj izjemno pomembnih golov. V kvalifikacijah za ligo prvakov se je na zadnji stopnički pred nogometnim rajem vpisal med strelce na prvi tekmi proti Celticu, ko je Maribor v Ljudskem vrtu remiziral z 1:1. Potem je zadel še v skupinskem delu. V Gelsenkirchnu je Maribor popeljal do vodstva proti Schalkeju z 1:0, slovenski prvak se je moral potem sprijazniti z remijem z 1:1.

Igral je na prav vseh 12 evropskih tekmah v sezoni in se ustavil pri treh zadetkih. V prvenstvu je na 17 tekmah zbral štiri gole in dodal dve podaji. Dvakrat na treh tekmah se je med strelce vpisal v pokalu, v katerem so se vijoličasti prebili v polfinale.

Tudi Srečko Katanec ga ni spregledal

Dobre igre so poskrbele, da ga selektor Slovenije Srečko Katanec ni mogel spregledati, zato mu je priložnost ponudil na zadnji tekmi leta 2014, na prijateljskem obračunu proti Kolumbiji v Stožicah (poraz z 0:1). Igral je v zadnji tretjini tekme in dočakal reprezentančni debi.

Pri 23 letih ima dovolj časa, da bo tekem v dresu Slovenije še veliko. Če bo nadaljeval v podobnem slogu, ne dvomimo, da ne bo tako. Seveda pa se ne sme ustaviti. Zdaj mora delati še bolj zavzeto, kot je do zdaj.

Ne spreglejte