Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 8. 2013,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Roman Bezjak

Četrtek, 15. 8. 2013, 12.41

8 let

Centimetri so ga ločevali od sanjskega debija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zelo sem zadovoljen z minutami, ki mi jih je namenil selektor," je po porazu na prijateljski tekmi s Finsko poudaril Roman Bezjak, eden izmed treh novincev, ki so dočakali priložnost v Turkuju.

Štiriindvajsetletnemu Korošcu gre v zadnjem času kot po maslu. Zadetke marljivo dosega v bolgarskem prvenstvu, kjer se je ustalil v začetni postavi prvaka, moštva Ludogorec, z njim pa naskakuje tudi mogočni cilj, nastop v skupinskem delu lige prvakov. V odločilnem krogu kvalifikacij se bo pomeril z močnim Baslom, če pa se bo švicarski favorit izkazal za previsoko oviro, bo moštvo iz Razgrada nadaljevalo evropski pohod v ligi Europa. Vsaj do decembra.

Roman Bezjak pa ne dosega uspehov samo na klubskem področju. Izostanek japonskega dvojca Ljubijankić – Novaković ter nekaterih poškodovanih kandidatov v zvezni vrsti je bil razlog, da ga je selektor Srečko Katanec naknadno uvrstil na reprezentančni seznam za prijateljsko tekmo na Finskem. Nekdanji napadalec Celja je v deževnem Turkuju dočakal priložnost. Odigral le drugi polčas in na igrišče stopil namesto Valterja Birse.

Bezjak: Nisem pričakoval, da bom odigral cel polčas

Poskrbel je tudi za eno izmed redkih svetlih točk dvoboja, ko je v 80. minuti z mojstrskim strelom z 20 metrov zadel okvir vrat. Od prvenca v državnem dresu so ga ločevali le centimetri, saj je stresel stičišče vratnice in prečke. "Zares škoda. Lepšega debija kot z zadetkom si niti ne moreš želeti," je dejal Bezjak. Eden izmed treh novincev, ki so v Turkuju dočakali reprezentančni krst.

Vsi imajo skupni imenovalec, da še vedno vztrajajo v boju za ligo prvakov. Martin Milec in Željko Filipović z Mariborom, nekdanji mladinec Korotana pa z Ludogorcem, ki je prekrižal načrte tudi beograjskemu Partizanu. Nekdanjemu klubu selektorja, ki mu je v sredo ponudil priložnost. "Zelo sem zadovoljen z minutažo. Nisem pričakoval, da bom odigral cel polčas, a mi je selektor glede na to, da je bila to prijateljska tekma, namenil veliko minut. Glede igre pa bo selektor ocenil, kako je bilo," je pojasnil edini "bolgarski" legionar v slovenski izbrani vrsti.

V Basel najprej z Bolgari, oktobra morda še s slovensko reprezentanco

Prvi reprezentančni nastop mu bo ostal v trajnem spominu. Žal se ga bo spominjal po porazu s Finsko (0:2) ter centimetrih, ki so ga ločevali od prekrasnega zadetka. Za nameček so gostitelji le nekaj trenutkov pozneje še drugič zadeli v polno in postavili končni rezultat. "Finci so zasluženo zmagali. Ne moremo se slepiti, nismo bili dovolj agresivni. Delali smo preveč napak, veliko žog poceni oddali, čeprav bi jih lahko zadržali," je našteval pomanjkljivosti, ki so bile ključne za poraz v Turkuju. Vseeno pa Bezjak temu ne prišteva prevelike vrednosti. "Poraz na prijateljski tekmi ni katastrofa. Zdaj moramo do kvalifikacijskih srečanj odpraviti napake in ju dobiti," je izpostavil cilj, ki je po koncu srečanja v Turkuju že odmeval v slovenski slačilnici.

Če bi Katančeva četa septembra osvojila šest točk, bi ostala v boju za svetovno prvenstvo, nato pa bi o potnikih iz "slovenske" skupine v dodatne kvalifikacije odločala oktobrska dvoboja z Norveško (v Mariboru) in Švico (v Baslu). Bezjak se bo na štadionu St. Jacob Park mudil že ta mesec, saj ga z Ludogorcem čaka izjemno pomemben kvalifikacijski dvoboj za ligo prvakov. Morda se v Basel vrne tudi 15. oktobra z izbrano vrsto …

Ne spreglejte