Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 11. 2008,
16.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 23. 11. 2008, 16.02

8 let, 5 mesecev

Celjani prekinili niz, Šeliga že bolje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Celjski nogometaši so v soboto prvič v zgodovini na Areni Petrol ugnali Koprčane. Na zmago nad ''kanarčki'' so čakali dobra štiri leta. Poškodba Aleksandra Šelige ni resnejše narave.

Celjski nogometaši so v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije prekinili niz neverjetnih sedmih zaporednih porazov s Koprom. Čeprav so imeli že po osmih minutah v žepu lepo prednost v obliki dveh zadetkov, so za pomembne tri točke trepetali prav do zadnje sekunde. "Želeli smo si zmago. Po vodstvu z 2:0 smo imeli še nekaj priložnosti za zadetek, nato pa so gostje vzpostavili ravnotežje na terenu. Ob vratnici Vitagliana smo imeli nekaj sreče, kasneje pa je prečko zadel tudi Šarić," je po dvoboju, ki je MIK CM Celje povzdignil na drugo mesto, povedal strateg gostiteljev Slaviša Stojanovič.

Okčič: Sodnik se ni odločil za enajstmetrovko

Gostje, ki po novem porazu ostajajo na repu prvoligaške razpredelnice, so v sodnikovem podaljšku (trajal je kar šest minut) prek Juana Sebastiana Cruza Vitagliana zatresli okvir vrat.

''Čestitke Celjanom za zmago. V prvem polčasu smo 'slabo' stali na igrišču. Nato smo vzpostavili ravnotežje. Rezultat bi bil lahko ob koncu tudi drugačen. Sodnik se pri prekršku nad našim nogometašem ni odločil za enajstmetrovko, Vitagliano pa je zadel vratnico," je iskal razloge za nov poraz trener Koprčanov Nedžad Okčič.

Pokorn: Trepetali za zmago

V celjskem dresu se je prvič v karieri med strelce vpisal Jalen Pokorn. Nekdanji reprezentant, ki je v ''knežje'' mesto prispel iz Domžal, po tekmi ni skrival zadovoljstva ob prvencu. ''Seveda sem ga zelo vesel, vendar pa mi je zmaga veliko bolj pomembna. Znova se je ponovil stari vzorec ... Mi smo imeli priložnosti, na koncu pa smo ponovno trepetali za zmago. Predvsem v prvem delu smo zapravili ogromno lepih priložnosti. Takrat bi morali bolje reagirati. Strel Koprčanov v vratnico nam je na koncu šel na roke. Na srečo se jim ni izšlo. Kakorkoli, štejejo točke, mi pa smo prekinili negativno tradicijo tekem s Koprom in se zavihteli na drugo mesto,'' je povedal za celjsko spletno stran 29-letni nogometaš, ki je v državnem dresu doslej zbral 12 nastopov. Prvi zadetek mu je ''pripravil'' Rok Štraus: ''Lepo smo videli, kaj vse je nogomet. Imeli smo pet ali celo šest stoodstotnih priložnosti, vendar naša zmaga ni bila gotova vse do zadnjega sodniškega žvižga. Namesto, da bi srečanje mirno pripeljali do konca, bi Koprčani z malce sreče lahko tudi izenačili,'' je dejal zvezni igralec, ki si je v minulih letih nabiral izkušnje na Apeninskem polotoku.

Šeliga: Za trenutek brez zavesti

V 61. minuti je bil primoran igrišče zapustiti prvi vratar Celjanov Aleksander Šeliga. Noč je preživel na opazovanju v bolnici. ''Rentgenske slike so pokazale, da ni nič narobe. Tudi pretirane slabosti ni bilo, le še rahel glavobol. Če bo šlo vse po najlepšem redu, se bom lahko v torek že priključil soigralcem na treningu,'' je povedal za Sportal občasni slovenski reprezentant, ki se še spominja dogodka, po katerem je nemočno obležal na tleh. ''Bila je podaja Koprčanov iz sredine v naš kazenski prostor. Skočil sem visoko, tam pa je bilo tudi nekaj napadalcev Koprčanov. Obrnil sem hrbet in napravil 'most'. Ko sem padel na hrbet, sem istočasno udaril tudi z glavo ob tla in za trenutek izgubil zavest. Nato sem na licu mesta vstal, a mi je klubski zdravnik, kar je bilo pametno, preprečil nadaljnji nastop. Dobil sem namreč pretres možganov,'' je dejal vratar Celjanov, ki bo očitno prihodnji konec tedna že kandidiral za nastop.

Ne spreglejte