Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
19.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 19.34

8 let, 5 mesecev

Bunderla: Izredno smo motivirani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Primorja se bodo v uvodnem srečanju spomladanskega dela sezone podali na najkrajšo pot. Pred gostovanjem v Novi Gorici je za Sportal spregovoril David Bunderla.

Po trimesečnem premoru se bodo glavni akterji vrnili na slovensko nogometno sceno … Končno, bi rekel marsikdo. Nogometaši Primorja bodo tako spomladanski del pričeli v "mestu igralnic", kjer se bodo skušali zoperstaviti drugouvrščeni ekipi HiT Gorice. "Počutje v ekipi je dobro, prav tako smo izredno motivirani in pripravljeni na dvoboj z Novogoričani. Zavedamo se, da nas čaka težko delo … Nedvomno gremo po vse tri točke, a zadovoljni bomo tudi z neodločenim izidom," je pričakovanja pred sobotnim dvobojem za Sportal razkril David Bundela, ki je v vrstah Novogoričanov kot največjo nevarnost izpostavil: "Milana Osterca in Enesa Demirovića".

"Upam, da se mi bo odprlo ob pravem času"

Ajdovska zasedba je enoinpolmesečne priprave večji del opravila kar na domačih tleh, 3. februarja pa so Primorci odpotovali v Medulin, kjer so se zadržali šest dni. "Rdeče-črni" so se prvemu možu primorske stroke postavili na ogled dvanajstkrat, kjer so njegovi varovanci šestkrat zmagali, petkrat remizirali in zgolj enkrat izgubili. Bržkone je še kako zanimivo, da se med strelce ni niti enkrat vpisal 20-letni Bunderla. "Res je. Čeprav smo večino tekem zmagali, sam osebno nisem zadovoljen, še manj pa svojim 'praznim' izkupičkom. Upam, da se mi bo odprlo ob pravem času … Potrebno se bo dobro psihično pripraviti, saj je bilo v zadnjem času preveč takšnih in drugačnih pritiskov," je dejal mladi slovenski reprezentant, ki s strani kluba v zimskem prestopnem roku ni dobil zelene luči za prestop k sedemkratnim državnim prvakom, s katerimi ima dogovorjene že vse podrobnosti za prihod v štajersko prestolnico po koncu sezone. Bo kljub vsemu motivacija na najvišji možni ravni? "Prav gotovo. Stoodstotno bom do konca sezone z mislimi pri Primorju," je odločno dejal Kranjčan.

V tretje vendarle do zmage?

Štirikratni državni prvaki in Ajdovci so se v tej sezoni že dvakrat srečali, obakrat pa so tesno, z golom razlike, slavile "vrtnice". Potem ko so na prvem srečanju v "mestu igralnic" domačini zmagali z 1:0, so državni podprvaki slavili tudi v "mestu burje", in sicer z 1:2. Nedvomno pa izbranci Borivoja Lučiča v slovenski Las Vegasu ne bodo prikorakali z belo zastavo. "Niti pod razno … Takrat smo obe tekmi tesno izgubili, tokrat pa bo 1:2 v našo korist," je bil optimističen mladi napadalec, in glede ciljev kluba dejal:"Cilj je sredina lestvice, torej peto mesto".

Nedavno je mlada slovenska izbrana vrsta do 21 let dobila novega selektorja, naslednik Branka Zupana pa je postal trener Livarja, Tomaž Kavčič."Menim, da je Kavčič dobra izbira. Slišal sem marsikaj pozitivnega o njem, med drugim tudi to, da je dober motivator," je pogovor o novem selektorju zaključil strelec dvanajstih zadetkov, ki bržkone upa, da bo tudi tokrat, ko se bodo mladi Slovenci 26. marca v Domžalah v prijateljskem srečanju udarili z ruskimi vrstniki, na spisku mlade reprezentance.

Nepopolni že na premieri

Primorski strateg bo v severnoprimorskem derbiju, ki ga bo moč v živo spremljati na SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) na igrišče poslal nekoliko okrnjeno zasedbo. Potem ko se s poškodbo ubada prvi čuvaj med primorskima vratnicama Igor Nenezič, bosta srečanje s tribune spremljala porumenela Dalibor Teinović in Davor Škerjanc.

Ne spreglejte