Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 11. 2008,
9.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 11. 2008, 9.40

8 let, 5 mesecev

Brljak: Vrniti za poraz na Ptuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Domžale bodo v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostile Laboda Dravo. Pred tekmo je pričakovanja razkril vratar Darko Brljak.

Državni prvaki so nazadnje izgubili v Velenju in tako zdrsnili na šesto mesto. Ob prihodu trenerja Vlada Badžima so si za cilj zastavili osvojitev drugega mesta ob koncu prvega dela sezone, tokrat pa so od tega oddaljeni pet točk. "Teorija je vedno teorija. Tudi drugi klubi imajo svoje račune. S tem se je nesmiselno obremenjevati, pomembno je, da odigramo borbeno in izkoristimo dobro igro. Ko bomo dobro igrali, bodo tudi točke prihajale same od sebe," je za Sportal dejal Darko Brljak.

Ni pomembno, kdo je tekmec

Možnost za izboljšanje točkovnega izkupička in vtisa bodo imeli Domžalčani proti Ptujčanom, ko bodo odigrali prvo od preostalih treh tekem na svojem štadionu. "Liga je letos tako izenačena, da lahko vsak premaga vsakega. Odločajo malenkosti, mi gremo na zmago, za njo pa bo potrebno garati in imeti nekaj sreče. V bistvu se s tekmecem ne obremenjujemo. Ni pomembno, kdo nam stoji nasproti. Če se spomnimo prve tekme na Ptuju, so nas rezultatsko dotolkli s 3:0, zato bi bila zmaga zaradi tega še slajša," razmišlja domžalski vratar.

Gostje iz najstarejšega slovenskega mesta se s petimi točkami manj od tokratnega tekmeca nahajajo na osmem mestu. Je to realni pokazatelj Laboda Drave? "Imajo nekaj kvalitetnih posameznikov, gre pa za izkušeno ekipo. Nedvomno so zmožni več kakor trenutno kaže pogled na lestvico. Z dvema zmagama se lahko prebiješ med prve štiri ali pet in tudi oni lahko pridejo višje," o Ptujčanih meni Brljak, ki je v tej sezoni zbral štiri nastope.

Igrati več po bočnih položajih

Kakšen pa bi bil recept za sedmo zmago v prvenstvu? "V prvi vrsti moramo dobro povezati vrste, igrati čvrsto v obrambi in držati ničlo. Vemo, da smo imeli na zadnjih tekmah veliko priložnosti in čas je, da se nam odpre v napadu. Nekoliko več moramo igrati tudi po bočnih položajih, predvsem, ko se nasprotnik zapre, ne smemo trmasto igrati skozi sredino, ampak moramo biti potrpežljivi. Potrebno je zabiti gol več od nasprotnika," je še povedal "Dare".

Badžim tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Dejana Nemca in Darka Zeca, vprašljiva sta Blažo Perutović in Jože Benko, ki ima vročino.

Srečanje v domžalskem Športnem parku bo na sporedu v nedeljo ob 17. uri.

Ne spreglejte