Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Real Madrid Valter Birsa Barcelona

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Birsa z Milanom nemočen proti Messiju, Arsenalu pomembna zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Spektakel med Barcelono in Milanom je odločil Lionel Messi, Arsenalu pa je uspelo premagati Borussio Dortmund. Ob Barceloni je napredoval tudi že Atletico Madrid. Juventus in Real Madrid remizirala.

Obračun v katalonski prestolnici je pripadel Barceloni, junak tekme z dvema goloma pa je bil Lionel Messi, ki se očitno vrača v pravo formo. Na ta način je Barcelona praktično že v drugem delu lige prvakov, Milan, pri katerem je Valter Birsa tekmo začel na klopi in vstopil v 75. munuti, pa se bo še bojeval predvsem z Ajaxom, ki je tokrat premagal Celtic.

Izjemno močna skupina F je postregla z zmago Napolija, ki je po zaslugi Gonzala Higuaina komajda zlomil odpor Marseilla, Arsenal pa je Borussi Dortmund vrnil za poraz na svojem štadionu. V najboljšem položaju sta Arsenal in Napoli. Prepričljiv je bil Chelsea, ki je favorit v svoji skupini, iz svoje skupine pa se je že prebil izjemni Atletico Madrid.

Najbolj razburljiva tekma torkovega sporeda je bila v Torinu, kjer sta izjemno igro prikazala Juventus in Real Madrid. Gostitelji so povedli pred koncem prvega polčasa, z bele točke je gol dosegel Arturo Vidal, nato pa je sledilo izjemnih 15 minut Real Madrida. Preobrat sta zrežirala Cristiano Ronaldo in Gareth Bale. Za izenačenje pa je poskrbel Fernando Llorente. Ta točka Juventusu trenutno ne pomeni prav veliko, je pa Köbenhavn z zmago proti Galatasarayu poskrbel za zelo izenačen boj za drugo mesto.

V skupini A na tekmah v San Sebastianu in Donjecku ni bilo zadetkov, Olympiakos je v skupini C dobil pomemben obračun – sodil je Damir Skomina – za drugo mesto proti Benfici, pri kateri je bil na klopi Jan Oblak. PSG je malce presenetljivo le remiziral proti Anderlechtu, kljub temu pa prepričljivo zadržal prvo mesto. V skupini D je Manchester City po zaslugi razpoloženih Sergia Agüera in Alvara Negreda s tremi goli premagal CSKA in tako najbrž že dobil boj za drugo mesto. Prvi ostaja branilec naslova Bayern, ki je premagal Viktorio.

Ne spreglejte