Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 10. 12. 2013, 18.20

8 let

Bayernu lovorika svetovnega klubskega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V tekmi za zlato je Bayern München premagal maroški klub Raja Casablanca. Atletico Mineiro je v tekmi za tretje mesto na svetovnem klubskem prvenstvu s 3:2 ugnal kitajski Guangzhou.

Bayern je leto 2013 končal še s peto lovoriko. Po zmagah v ligi prvakov, domačem prvenstvu in pokalu ter evropskem superpokalu so si Bavarci priigrali še pokal za klubskega svetovnega prvaka, lovoriko, ki jim je še manjkala. Za trenerja Bayerna Pepa Guariolo pa je to že tretji naslov klubskega prvaka sveta. Pred tem je dva osvojil z Barcelono (2009, 2011).

Nemški prvaki so tekmo odločili že po dobrih 20 minutah, ko so prek branilca Danteja, ta je bil uspešen iz bližine, in vezista Thiaga Alcantare, ki je zadel z 18 metrov, dosegli zadetka za vodstvo z 2:0. Potem so bolj ali manj le še nadzorovali potek tekme, domači pa jim večjih preglavic pri tem niso povzročali, čeprav so v drugem polčasu nekajkrat opozorili nase.

Na drugi strani bi tudi Bayern, ki je izgubil zgolj tri tekme od 56, odigranih v letu 2013, lahko še povečal prednost, a je, denimo, po strelu Xherana Shaqirija iz razdalje žoga zadel le prečko.

Atletico Mineiro, ki ga je v polfinalu presenetila maroška Raja Casablanca, je v tekmi za tretje mesto premagal kitajski Guangzhou. Brazilci so do zmage prišli z golom v zadnji minuti, čeprav so igrali z desetimi možmi na igrišču, potem ko je bil nekaj minut pred tem izključen z naskokom prvi zvezdnik južnoameriškega prvaka, Ronaldinho. Nekoč najboljši nogometaš na svetu je pred tem, v zadnji minuti prvega polčasa, zadel s prostega strela (podobno kot v polfinalu) in izid poravnal na 2:2.

Nogometaši mehiškega Monterreya so osvojili končno peto mesto, potem ko so v Marakešu premagali egiptovski Al Ahly s 5:1 (4:1).

Na turnirju, na katerem sodelujoče klube tudi kar bogato finančno nagradijo, bodo drugič zaporedoma uporabili tehnologijo golove črte, prav tako pa bodo preizkusili nov pripomoček za sodnike – pršilo, s katerim bodo delivci pravice na zelenici označili, kje mora stati živi zid. Med drugim to sicer že dolgo uspešno uporabljajo v Južni Ameriki.

Ne spreglejte