Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Barcelona po petardi diha za ovratnik Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Atletico je v derbiju 24. kroga španskega prvenstva v velikem madridskem derbiju s 4:0 premagal Real. Barcelona je zlahka zmagala v Bilbau in se evropskemu prvaku približala na zgolj točko zaostanka.

Po bolečem porazu v finalu lige prvakov konec maja lani, z 1:4 po podaljških, se zdi, da so se pri Atleticu odločili, da se bodo Realu maščevali še celotno sezono. Evropski prvaki Atletica niso premagali še šestič zapored v tej sezoni, še tretjič zapored pa so izgubili na njegovem štadionu.

Na Vicenteju Calderonu so najprej konec avgusta z 0:1 izgubili v španskem superpokalu in ostali brez prve lovorike sezone, potem so pred natanko mesecem dni z 0:2 izgubili še v pokalu in izpadli iz tega tekmovanja, zdaj pa v prvenstvu doživeli največji debakl od vseh. Atletico jih je ponižal in zmagal s 4:0.

Že po 18 minutah tekme je Atletico, pri katerem je bil Jan Oblak spet na klopi, vodil z 2:0. Najprej je zadel portugalski vezist Tiago, potem je z atraktivnim strelom zadel še mladi Saul, ki je malce pred tem na igrišče prišel namesto poškodovanega Kokeja.

V drugem polčasu je 20-letnik podal še za gol Antoina Griezmanna, tik pred koncem derbija pa je končni izid 4:0 postavil podajalec pri prvem golu, Hrvat Mario Mandžukić.

Pri Realu, ki je bil zelo oslabljen v napadu, je po dveh tekmah odsotnosti zaradi kazni, igral Cristiano Ronaldo, a pomoč najboljšega nogometaša na svetu tokrat ni prišla prav. Bil je povsem neviden.

Zdaj ima Atletico za Realom le še štiri točke zaostanka, Barcelona, ki bo v nedeljo gostovala pri Athletic Bilbau, pa se lahko Realu približa le na točko. Vse kaže, da se je boj za naslov španskega prvaka šele pošteno začel!

Rene Krhin bo še počakal z debijem

Villarreal je brez pomoči Bojana Jokića, ki je še vedno poškodovan, premagal Granado pred domačimi navijači z 2:0.

Cordoba je v prvi nedeljski tekmi gostila Almerio in izgubila z 1:2. Rene Krhin, ki je pred kratkim okrepil Cordobo, je celotno tekmo presedel na klopi in še vedno čaka na debi.

Ne spreglejte