Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2008,
13.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 28. 2. 2008, 13.22

8 let, 5 mesecev

Badžim: Imamo še dosti 'materiala'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra bodo v spomladanski del sezone štartali s presenetljivega tretjega mesta. Bodo tudi v nadaljevanju tako uspešni? Trener Vlado Badžim upa na najboljše …

Edini obalni prvoligaš je, kljub takšnim in drugačnim poletnim turbulencam, jesenski del sezone končal na nepričakovanem tretjem mestu. Pred sezono je namreč prišlo do razprodaje ekipe in za slednjo je bilo pričakovati, da se borila zgolj za obstanek. A črn scenarij se na srečo ni zgodil, "kanarčki" so dobesedno poleteli in pristali na nepričakovanem zgornjem delu razpredelnice. Sledil je trimesečni "zimski spanec", ki so ga Koprčani dobro izkoristili. "S pripravami sem zadovoljen … Potem ko smo v Kopru imeli probleme z igriščem, smo v Medulinu trenirali na umetni travi. Sam pristop igralcev do dela je bil dober. Zaradi poškodb sem imel težave z Emanuelom Galunom in Janom Pahorjem. Sicer pa - kar smo planirali, smo izpolnili, …" se je uvodoma za Sportal priprav najprej dotaknil Vlado Badžim.

V vitrini že ena lovorika

Dvakratni pokalni prvaki, ki so 6. januarja postavili v vitrino osvojeno lovoriko v malonogometnem turnirju na odboju, so se po zimskem odmoru vnovič zbrali 14. januarja. Večji del priprav so opravili kar na domačih tleh, 2. februarja pa so se podali na kratke priprave izven slovenskih meja, v Medulin. V sklopu celotnega pripravljalnega obdobja so Koprčani devetkrat preverjali svojo pripravljenost, kjer so nanizali štiri zmage in prav tolikšno število porazov, enkrat pa so se s tekmeci razšli z remijem.

"V pripravljalnem obdobju se nikoli nisem obremenjeval z zmagami in porazi. Na določenih tekmah je žoga šla dokaj dobro. Sprva so bile noge 'težke', a na koncu sem s prikazanim zadovoljen," je svoje varovance na "testih" ocenil 43-letni strokovnjak.

Teorija je eno, praksa povsem drugo …

Koprska zasedba bi lahko bila v primeru polnega izkupička v Domžalah v zadnjem krogu jesenskega dela bržkone celo na drugem mestu, a je vmes posegla "višja sila" in Koprčani so se "morali" sprijazniti z trenutno pozicijo. Za vodilno ekipo iz mesta ob Kamniški Bistrici tako zaostajajo devet točk, potem ko drugouvrščenim "vrtnicam" dihajo za ovratnik za točko. Cilji, tudi vnaprej, ostajajo isti ... "Zaenkrat smo visoko. Še zmeraj mi je žal za izgubljeni točki v Domžalah na zadnjem srečanju. Če bi se končalo tako, kot smo pokazali na igrišču, bi bili sedaj na drugi. Tako pa … Nedvomno bi bilo lepo, da ostanemo v vrhu. Poleg tega nas čaka še srečanje v polfinalu pokalnega tekmovanja … Imamo torej še dosti 'materiala' in upam, da se bo na koncu vse dobro končalo," je poln optimizma pred drugim delom nadaljeval koprski strateg, ki je glede tega, kam realno sodi njegova ekipa, dodal: "Teorija je eno, praksa povsem nekaj drugo … Mi smo dobri v praksi…"

Volaš vendarle zapustil Bonifiko

Zimski prestopni rok je pri "rumeno-modrih" poskrbel za odhod prvega strelca "kanarčkov", Daliborja Volaša. Novopečeni 21-letni Ankarančan je namreč okrepil sedemkratne državne prvake iz štajerske prestolnice, barve Kopra pa v prihodnje ne bosta več branila niti Milan Rakič in Mihael Kovačević.

Slednji si je novega delodajalca našel na Škotskem. Bržčas bi lahko bila lista odhodov še širša, če bi klub zapustili še Aleš Mejač, Amer Jukan in Aleksander Rajčevič, ki so nedvomno najbolj zaželeni v očeh tujih in domačih oglednikov. Dokaj pestro je bilo tudi v smeri prihodov … Darko Djukič in Juan Sebastian Vitagliano sta takorekoč povratnika na koprskih zelenicah, sveža obraza pa sta postala Nigerijca Nwankwo Tochukwu in Amusan Adewlae Sunday. " Juan Sebastian Vitagliano in Darko Djukič sta se dobro znašla, prav tako imata pravi odnos do dela. Od njiju veliko pričakujem in verjamem, da lahko eksplodirata. Kar se tiče obeh Nigerijcev lahko rečem, da sta to mlada fanta z določenimi kvalitetami, a ju čaka še veliko dela" je mnenje o novincih podal "otrok" Bonifike.

Spomladanska premiera proti "vijolicam"

Koprčani bodo po trimesečnem premoru v soboto ob 14. uri pričeli s prvoligaškim plesom. Tekmec bo nedvomno izredno zanimiv, saj na Bonifiko prihaja močno prevetrena mariborska zasedba. Zmaga je nedvomno na listi želja … "Tako je … Pričakovanja in cilji so pred vsako tekmo isti, osvojiti vse tri točke. Najprej je treba razčistiti pri sebi in ne glede na kvaliteto nasprotnika, napadati. Pričakujem dobro igro in ugoden rezultat. Tekma proti Mariborčanom, ki so nam sicer nekaj vzeli, bo nedvomno zelo zanimiva," je dejal Badžim, ki bo tokrat na zelenice poslal okrnjeno ekipo, saj zaradi kvote izpolnjenih rumenih kartonov ne bo mogel računati na Aleša Mejača, Ermina Hasiča in Enesa Handanagiča, s poškodbami pa se ubadajo še Vito Plut, Sunday Chibuike Ibeji, Jan Pahor in Emanuel Galun. Poraja se vprašanje, ali bo Volaš zaradi igranja proti nekdanjim dodatno motiviran … "Vsekakor bo še kako motiviran in verjamem, da bo prikazal še večjo kvaliteto kot jo je v preteklem obdobju," je obširen pogovor o svojem nekdanjem igralcu zaključil prvi mož koprske stroke.

Ne spreglejte