Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2018,
11.53

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Džengis Čavušević

Torek, 6. 2. 2018, 11.53

6 let, 2 meseca

Džengis Čavušević podpisal za Adelaide United

Nekdanji slovenski reprezentant po novem v Avstraliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Med slovenskimi nogometaši, ki si kruh služijo v tujini, bomo po novem enega na delu spremljali tudi v Avstraliji. Pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Adelaide Unitedom je do konca sezone 2017/18 podpisal občasni slovenski reprezentant, napadalec Džengis Čavušević.

Po nekdanjem kapetanu Slovenije Robertu Korenu se bo v najboljši avstralski ligi preizkusil še 30-letni napadalec, ki je sezono začel kot član švicarskega prvoligaša Züricha, pri katerem se je sredi avgusta izkazal s kar petimi goli na eni (pokalni) tekmi, a nato izgubil status prvokategornika in pozneje zaigral celo za mladince.

Po nekaj časa, ko je bil oddaljen od prvega moštva, je decembra lani prekinil pogodbo s Švicarji in zdaj našel nov izziv v Avstraliji, kjer so Džengisa Čavuševića najavili kot veliko okrepitev. "Vesel sem, da je prišel k nam. Je močan in zelo deloven nogometaš, ki bo tej ekipi prinesel marsikaj dobrega. Ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi in bo za našo ekipo zelo pomemben," je pozdrav izkušenega nekdanjega napadalca Züricha, St. Gallena, Willa, Domžal, Bele krajine in ljubljanskega Slovana pozdravil trener Adelaide Uniteda Nemec Marco Kurz.

Kratek tečaj izgovorjave imena Džengisa Čavuševića za navijače Adelaide Uniteda:

Komaj čaka, da začne

"Zelo sem vesel, da sem prišel v Adelaide. Komaj čakam, da začnem delati. Zelo se veselim tudi življenja v Avstraliji in v tem mestu. Videl sem, da ima veliko lepih plaž, a najpomembnejši je nogomet. Prišel sem v velik klub z odličnim štadionom. Najpomembnejša je ekipa. Naredil bom vse, da ji pomagam. Prišel sem zmagovat in dal bom vse od sebe, da mi uspe," je povedal Čavušević, ki se je, preden se je pred leti huje poškodoval, leta 2012 dokopal tudi do dresa slovenske reprezentance. Za člansko izbrano vrsto je nastopil dvakrat.

Debitiral bo lahko prihodnji teden

Za Adelaide, ki je bil pred dvema letoma državni prvak, bo lahko debitiral 17. februarja na tekmi pred domačimi navijači proti ekipi Central Coast Mariners.

Adelaide je po 19 odigranih tekmah v najmočnejši avstralski ligi na četrtem mestu. Prvi dve mesti ob koncu regularnega dela sezone vodita neposredno v polfinale končnice, medtem ko se bodo moštva, razvrščena med tretjim in šestim mestom, za preostali polfinalni vstopnici udarila med seboj.

Kaj zmore Džengis Čavušević:

Ne spreglejte