Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 6. 2008,
7.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 11. 6. 2008, 7.56

8 let

Amanatidis je umolknil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je bil pred tekmo prvega kroga skupine D evropskega nogometnega prvenstva med Švedsko in Grčijo med najbolj glasnimi, je Giannis Amanatidis po tekmi dokazal, da ne zna sprejeti poraza.

Grk Giannis Amanatidis je bil pred torkovo tekmo evropskih prvakov proti Švedom zelo optimističen. ''S Švedi se ne obremenjujemo. Smo prvaki in gledamo zgolj nase. Dejstvo je, da gre za dobro ekipo, v nasprotnem primeru se ne bi uvrstila na zaključni turnir. A, kot sem že rekel, mi smo prvaki in naj drugi razmišljajo o nas,'' je bil pred uvodno tekmo evropskega prvenstva za Grke glasen kapetan nemškega Eintrachta iz Frankfurta, ki pa je bil po 90 salzburških minutah izjemno razočaran.

Prvič zato, ker tekme ni začel v prvi postavi, kot je pričakoval (na igrišče je pritekel v 70. minuti), in drugič zaradi prepričljivega poraza z 0:2. Po tekmi je dokazal, da ne zna sprejeti poraza in da ni nogometni profesionalec tudi takrat, ko ne gre vse tako, kot bi si zaželel. Šestindvajsetletni vezist ni želel priti v mešano cono, pač pa se je poizkušal izmuzniti skozi drugi izhod. Ko je to opazil, ga je eden izmed uslužbencev UEFA opozoril, da se bo moral sprehoditi mimo predstavnikov sedme sile. Toda Amanatidis se je z njim začel pričkati kot majhen otrok in ni poslušal napotke uradnega uslužbenca na tekmi ter jezno odkorakal stran.

Grk se od Grkov razlikuje

Veliko večji profesionalec je bil nogometaš, katerega je Giannis v 70. minuti zamenjal, branilec Traianos Dellas, ki je na vprašanja novinarjev mirno odgovarjal več kot deset minut. ''Potrebno je biti pošten in priznati, da danes nismo igrali dobro. Švedi so povsem zasluženo zmagali. Morali se bomo pogovoriti in pred naslednjimi tekmami stopiti skupaj. V nasprotnem primeru se nam ne piše nič dobrega. Je pa dejstvo, da ni še nič izgubljenega. Pred nami sta še dve tekmi, na voljo je še šest točk. Smo evropski prvaki in upanja na napredovanje vsekakor ne bomo izgubili. Nas pa čaka težko delo. Smo v težkem položaju, saj smo po prvi tekmi brez točk. Toda vseeno se ne bomo predali,'' je povedal član AEK, ki je pred časom branil barve italijanskega prvoligaša Rome.

Na vprašanja so prijazno odgovarjali tudi preostali grški reprezentanti, ki so jih novinarji pocukali za rokav. Zgolj Amanatidis je očitno tisti, ki se obnaša po svojih pravilih.

Ne spreglejte