Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 5. 2012,
12.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Aluminij

Sreda, 16. 5. 2012, 12.40

7 let, 12 mesecev

Aluminij že 36. prvoligaš v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nogometnem državnem prvenstvu se je vse od začetka državne samostojnosti preizkusilo 35 klubov. Kmalu se jim bo pridružil še Aluminij, ki je potrdil, da bo v prihodnji sezoni zaigral v 1. SNL.

V Sloveniji ni več veliko mest, krajev oziroma večjih vasi (še pomnite bleščeča leta nogometnih junakov iz Beltincev?), ki se ne bi mogli pohvaliti s tem, da so že gostili prvoligaška nogometna srečanja. Izbranemu krogu se bo poleti pridružilo še Kidričevo. Kraj v neposredni bližini Ptuja je stik z vrhunskim nogometom ohranjalo s pomočjo članske reprezentance, ki še vedno rada koristi vrhunsko igralno podlago v Športnem parku v Kidričevem, pa tudi nogometašev Aluminija, ki so še drugič zapored postali drugoligaški prvaki. Tokrat pa se je njihovo vodstvo za razliko od minule sezone odločilo, da bo sprejelo prvoligaški izziv in se preizkusilo med najboljšimi. Morda se jim bo pridružil tudi Roltek Dob, ki si je v drugi ligi zagotovil drugo mesto in možnost nastopa v dodatnih kvalifikacij za mesto v 1. SNL. Če bi v neposrednem dvoboju izločil devetouvrščenega prvoligaša (Triglav oziroma Nafta), bi se prvič med najboljšimi znašli tudi igralci iz okolice Domžal ter postali 37. klub, ki je zakorakal v prvoligaško okolje.

Pogled na dosedanje udeležence 1. SNL ponuja različne skupine. Od začetka pa do današnjega dne so v 1. SNL nastopali le trije, desetkratni prvak Maribor, Gorica in Celje, Olimpija in Mura sta vmes spreminjala obličje in se iz nižjih lig vračala v elitni rang tekmovanja, nekateri izmed klubov pa so doživeli finančno klofuto, ki jih je pahnila na rob preživetja (Korotan, Primorje, Izola, Ljubljana, Slovan, Drava ...) in so oddaljeni svetlobna leta od nekdanje slave. Zadnji novinec v 1. SNL (Livar Ivančna Gorica - 2007/08) v pravem pomenu besede se ni najbolj izkazal, saj je ekspresno izpadel iz prve lige, v tej sezoni pa je padel v povprečje tretjeligašev. Se podobna usoda obeta tudi Aluminiju?

Ne spreglejte