Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 12. 2009,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 10.14

8 let

Afera Kreft še ni pozabljena

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Navijači Olimpije so se v sezoni 2003/04 stežka zadovoljili z razpletom, ki je na vrh podal Novogoričane. ''Zeleno-beli'' so zaradi malomarnosti in primera Boštjan Kreft za naslovom zaostali le točko.

Zdaj že 28-letni nogometaš, ki je v karieri zamenjal številne slovenske prvoligaške klube, dogodkov izpred dobrih šestih let še dolgo ne bo pozabil. Še posebej dvoboja 5. kroga med takratno KD Olimpijo in Hitom Gorico, ki se je za Bežigradom sicer končal brez zadetkov, a nato za ''zeleno mizo'' s 3:0 pripadel gostom. Zaradi kršenja pravila Ljubljančanov, ki so v igro poslali nogometaša, katerega pred srečanjem sploh ni bilo v zapisniku. ''Nikoli nismo ugotovili, kdo je bil kriv za nastalo napako. V igro sem vstopil v 66. minuti, odigral devet minut, nato pa me je zamenjal Popovič, a je bilo že prepozno. Vzeli so nam točko. Če bi jo na koncu imeli, bi bili prvaki, tako pa smo ostali drugi. To je bila res 'nora' sezona, saj smo v predzadnjem krogu gostovali pri Mariboru. V igro sem vstopil v drugem polčasu in pri rezultatu 0:0, tako se je tudi končala tekma, nastreljal vratnico. Če bi takrat zadel v polno, bi bili prvaki,'' se dogodkov spominja Boštjan Kreft, ki si v tej sezoni nogometni kruh služi v Velenju, v sredo pa bo gostoval pri nekdanjem klubu v Spodnji Šiški. V sezoni 2003/04 je odigral le osem tekem, vstopal v igro večinoma s klopi za rezervne igralce in skupno zbral 200 minut, a se je njegovo ime znašlo na naslovnicah pri zadnjem resnejšem poskusu ''takratne'' Olimpije, da bi se dokopala državnega naslova. ''Še vedno mi je žal, da nismo osvojili prvenstva. Sam nisem bil kriv, saj nisem imel vpliva na dogodke, na žalost pa me v Mariboru ni spremljala tudi sreča,'' dodaja Ljubljančan, ki se veseli dvoboja v rojstnem mestu.

Ljubljančani imamo radi Olimpijo

Prve nogometne korake je storil na Ježici pri nekdanjem Factorju, nato pa uresničil sanje in oblekel dres najbolj znanega ljubljanskega kluba. ''Vsi Ljubljančani imamo radi Olimpijo. To je še dodaten motiv, da se dokažem. To je klub, ki je nekaj predstavljal v Jugoslaviji, vsi fantje si želijo igrati za Olimpijo, saj je nekaj posebnega,'' ne skriva spoštovanja do ''zeleno-belega'' tabora, naslednjega tekmeca Velenjčanov. V ''prestolnico lignita'' se je odpravil iz Kopra, v tej sezoni pa zaenkrat zbral le pet nastopov.Vsega skupaj 268 minut, kar ga ob dejstvu, da je na prvoligaških zelenicah odigral že 169 dvobojev (v dresu Domžal, Ljubljane, Olimpije, Primorja, Kopra in Rudarja) ne more pretirano veseliti. Občutek nas vseeno vara, saj je Kreft s potezo zadovoljen. Čeprav je zapustil ''kanarčke'', ki se jim obeta naslov jesenskega prvaka, je v Velenju našel prepotrebni mir. ''Rudar je eden izmed bolje organiziranih klubov v Sloveniji. Zagotavlja varnost in redno plačo, kar je pomembno, sploh sedaj, ko se mi je rodila hčerka. Žal smo sedaj padli v rezultatsko krizo, a imamo še vedno dobro ekipo, tako da sem prepričan, da se bomo povzdignili,'' napoveduje Kreft, ki je za glavne razloge štirih zaporednih porazov Velenjčanov in izubljenega drugega mesta na lestvici označil pomanjkanje sreče, utrujenost ter težave s poškodbami in kartoni.

Brez pripomb in zamer

''Pač se je vsega nabralo, a v slačilnici zaradi tega ne čutimo posebne panike. Če bom dobil priložnost, se bom še kako potrudil, da odigramo bolje že v Ljubljani,'' meni desni bočni igralec, ki še čaka na večjo minutažo. ''Že ob prihodu sem vedel, da si bom moral izboriti mesto iz drugega plana. Drugače je vse korektno, nimam pripomb ali zamer. Če je kdo pač boljši, naj ima mesto v začetni postavi. Sam bom svojo priložnost, ko mi bo namenjena, že izkoristil,'' še sporoča s pridihom optimizma. V soboto je proti Nafti odigral drugi polčas, bo v sredo na štadionu ŽAK odigral še več minut? Odločitev bo podal strateg ''knapov'' Marijan Pušnik, ki zaradi poškodb znova ne bo mogel računati na številne izbrance.

Ne spreglejte