Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 11. 2008,
18.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2008, 18.40

7 let, 12 mesecev

Ačimovič dvakrat v polno, Ilič na klopi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako so se konec tedna izkazali slovenski legionarji? Milenko Ačimovič je bil junak zmage nad Riedom. Mitja Mörec in Mirnes Šišič znova nista kandidirala za nastop, Branko Ilič tokrat na klopi.

Avstrija Dunajska Austria je v 19. krogu avstrijskega prvenstva na domačem štadionu Franz Horr (5.500 gledalcev) ugnala Josko Fenster Ried s 3:1. Dva zadetka za ''vijolice'' je prispeval Milenko Ačimovič, ki je v tej sezoni v polno zadel že osemkrat.

V 13. minuti je izkoristil strel z bele točke, drugič pa se je med strelce vpisal sedem minut pred koncem srečanja, ko je po hitrem protinapadu presenetil uspavano obrambo gostov (slednja je skušala Dunajčane ujeti v zanko nedovoljenega položaja). Nekdanji slovenski reprezentant je odigral 90 minut, nato pa ga je v sodnikovem podaljšku zamenjal Mario Majstorović.

Ciper Omonia Nikozija je v 10. krogu ciprskega prvenstva ugnala AEL Limassol z 1:0 in na lestvici zadržala drugo mesto. Izkušeni slovenski reprezentant Anton Žlogar je za gostitelje odigral vseh 90 minut.

Nemčija Slovenski reprezentant in kapetan Kölna Milivoje Novakovič se je še drugič v štirih dneh na lastne oči prepričal o spretnosti najboljšega strelca Hoffenheima in ''bundeslige'' Vedada Ibiševića. V sredo v Ljudskem vrtu oba napadalca dosegla po dva zadetka, v soboto pa je na štadionu RheinEnergie v Kölnu ''podvig'' ponovil le reprezentant Bosne in Hercegovine in s tem neverjeten učinek v tej sezoni povišal že na 16 doseženih zadetkov. ''Nova'' se je v srečanju 14. kroga nemškega prvenstva v konici napada ''kozličkov'' trudil vseh 90 minut. V 26. minuti je po strelu z roba kazenskega prostora zatresel levo vratnico, blizu zadetka pa je bil tudi v 83. minuti, a je vratar Hoffenheima njegov strel s skrajnimi močmi le ukrotil. Mišo Brečko je zaradi kazni rumenih kartonov v tem krogu počival, na njegovem mestu pa je zaigral Kevin McKenna, ki je moral zaradi rdečega kartona v 52. minuti predčasno pod prho.

V 14. krogu druge nemške lige sta Freiburg in Koblenz remizirala (1:1). Gostitelji so izenačili v zadnji minuti, Matej Mavrič pa je pri gostih odigral vseh 90 minut. Goran Šukalo zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop. Wehen je v nedeljo doma remiziral z Osnabrückom (0:0). Aleš Kokot je odigral 83 minut. Wehen ostaja 16., Koblenz pa je mesto nižje, na predzadnjem mestu.

Anglija Stoke City je v 14. krogu pred domačim občinstvom na štadionu Britannia ugnal West Bromwich Albion (1:0). Zmagoviti zadetek je šest minut pred koncem srečanja dosegel reprezentant Malija Mamady Sisibe. Kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren je odigral vseh 90 minut, v 55. minuti pa se mu je po izvajanju kota in nespretni reakciji domačega vratarja Thomasa Sorensena nepričakovano ponudila lepa priložnost, a je njegov strel z glavo zgrešil cilj. Moštvo iz predmestja Birminghama ostaja na lestvici na zadnjem mestu.

Izrael Maccabi Petakh Tikva je v soboto v 11. krogu izraelskega prvenstva na gostovanju v Jeruzalemu remiziral pri Beitarju (1:1). Dalibor Stevanovič je pri gostih odigral 58 minut, nato pa ga je zamenjal soigralec Roy Bakel. Nekdanji zvezni igralec Real Sociedada si je prislužil rumeni karton. ''Modri'' iz Petakh Tikve na lestvici ostajajo na tretjem mestu.

Italija Udinese je v uvodnem srečanju 13. kroga italijanskega prvenstva izgubil na gostovanju v Firencah (2:4). Gostje so dobili prvi polčas z 1:0, nato pa so ''vijolice'' preobrnile potek dogodkov in s štirimi zaporednimi zadetki odločile ime zmagovalca. Prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanovič (branil vseh 90 minut) je moral na tekmi po žogo v lastno mrežo kar štirikrat. V uvodnem polčasu je z izvrstnimi posredovanji ohranil mrežo nedotaknjeno, v drugem delu pa ga je najprej s strelom z bele točke premagal Romun Adrian Mutu, nato pa se je z dvema zadetkoma (drugi je bil pravi evrogol) izkazal Ricardo Montolivo. Jan Koprivec ni kandidiral za srečanje.

Frosinone je v 15. krogu druge italijanske lige ugnal Ascoli z 2:0 in se na lestvici zavihtel na 13. mesto. Zlatko Dedič. Devetouvrščena Mantova Jasmina Handanoviča, ki je v sredo debitiral v državnem dresu, je izgubila na gostovanju pri Anconi (1:2). Ljubljančan je med vratnicama prebil vseh 90 minut.

Rusija V ruskem elitnem nogometnem tekmovanju je bil konec tedna odigran še zadnji, 30. krog. Oba slovenska legionarja nista stopila na igrišče. Himki je na gostovanju pri Amkarju izgubil z 1:3, na štadionu Zvezda v Permu pa ni zaigral Nastja Čeh. Nogometni klub Tom je brez pomoči Aleksandra Radosavljeviča (sedel na klopi za rezervne igralce) izgubil pri tretjeuvrščenem Dinamu. Moštvo iz Tomska je sezono zaključilo na 13. mestu (v prvi ligi nastopa 16 klubov), najbližji sosed na lestvici Himki pa mesto nižje. Oba kluba sta si zagotovila obstanek.

Francija Sochaux je v 15. krogu osvojil točko na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Valenciennesu (1:1). Bojan Jokič je srečanje na štadionu Nungesser začel od prve minute, po odigranem uvodnem polčasu pa ostal v slačilnici. Valter Birsa, ki je derbi francoskega začelja spremljal na klopi za rezervne igralce, ni dočakal priložnosti.

Grčija Vodilni grški prvoligaški klub Olympiakos je v soboto v 11. krogu brez težav osvojil tri točke na gostovanju pri Iraklisu (3:0). Mirnes Šišič ni kandidiral za nastop.

Španija Betis iz Seville je v 12. krogu v gosteh ugnal Sporting Gijon (2:1). Gostitelji so po prvem polčasu na štadionu Molinon še vodili, nato pa so ''zeleno-beli'' iz Andaluzije preobrnili potek srečanja in si z dvema zgodnjima zadetkoma v drugem delu zagotovili tri pomembne točke, ki sta jih na lestvici ponesli v zgornjo polovico razpredelnice. Slovenski reprezentant Branko Ilič je po dolgem času kandidiral za nastop in si vseh 90 minut ogledal s klopi za rezervne igralce.

Bolgarija CSKA Sofija je v derbiju 13. kroga bolgarskega prvenstva ugnal Litex z 2:0. Dvoboj bi moral biti odigran že v soboto, a je bil zaradi slabih vremenskih razmer prestavljen na nedeljo. Pri gostiteljih za nastop ni kandidiral slovenski branilec Mitja Mörec.

Romunija Sobotna tekma 16. kroga romunskega prvenstva Gloria Buzau - Poli Iasi se je končala brez zmagovalca (1:1). Andrej Pečnik je na zasneženem igrišču pred maloštevilnimi gledalci (zbralo se jih je le 500) odigral vseh 90 minut. V 25. minuti si je prislužil rumeni karton, tri minute pred koncem pa bi moral sodnik zaradi očitnega prekrška nad njim pokazati na belo točko, a je le odmahnil z roko. Dominik Brešnjak zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop.

Nizozemska Tekma druge nizozemske lige med Veendamom in Emmnom (1:1) se je zaključila brez zmagovalca. Mladi slovenski napadalec Tim Matavž zaradi poškodbe mečne mišice ni kandidiral za nastop.

Belgija Gent je v 13. krogu belgijskega prvenstva na domačem igrišču izgubil proti Genku (2:3). Zaradi kazni ni zaigral Marko Šuler (v minulem krogu je bil izključen), zaradi poškodbe pa za srečanje ni kandidiral Zlatan Ljubijankič. Gent je na lestvici zdrsnil na deveto mesto.

Ne spreglejte