Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
30. 8. 2015,
7.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Zdovc Klemen Prepelič Slovenija Srbija

Nedelja, 30. 8. 2015, 7.55

7 let, 12 mesecev

Zdovca skrbi, ker so v slačilnico prišli zadovoljni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za konec pripravljalnega obdobja je morala slovenska košarkarska reprezentanca še drugič priznati premoč Srbiji. V Banjaluki je izgubila po podaljšku, imela pa je celo možnost za zmago.

Po četrtkovem porazu v Stožicah s 70:79 so izbranci Jureta Zdovca v soboto proti Srbom izgubili še po podaljšku (88:95).

Na koš so vrgli kar 38 trojk in jih 13 zadeli, ob koncu rednega dela pa imeli celo možnost, da pred začetkom evropskega prvenstva pridejo do skalpa, a niso našli prave rešitve, da bi v Banjaluki pred polnim avditorijem privržencev srbske reprezentance zmagali.

V podaljšku so slovenski košarkarji slabše začeli. Srbi so si hitro priigrali naskok in ga obdržali do konca.

"Odigrali smo korektno tekmo, ki pa bi jo morali dobiti. Vsak igralec je naredil nekaj neumnosti, ki so nas stale zmago. Pravzaprav nič novega. Škoda, saj smo imeli v rednem delu zmago na dosegu roke. Bili smo razpoloženi vso tekmo, igrali disciplinirano in kljub vsem stvarem, ki so se dogajale na igrišču in ob njem, prišli v položaj za zmago. Konec koncev rezultat ni pomemben, saj je šlo le za prijateljsko tekmo. Bolj me skrbi, da so igralci prišli v slačilnico zadovoljni, saj so izgubili šele po podaljšku," je opozoril Zdovc.

"Žal smo naredili nekaj neumnih napak, a napake so sestavni del športa"

Razpoložen za igro je bil Jaka Blažič, ki je bil z 19 točkami najboljši strelec Slovenije, dobro predstavo pa je prikazal tudi Klemen Prepelič, ki je ob Zoranu Dragiću edini na parketu preživel več kot 30 minut.

Na koncu je bil on tisti, ki je organiziral napade, ob 13 točkah pa je imel tudi šest podaj: "Srbija je vrgla 51 prostih metov. Ne spomnim se tekme, na kateri je ena ekipa izvedla toliko prostih metov. Zakaj je tako, ne bom razpravljal. Dejstvo je, da smo igrali dobro, da smo imeli vajeti igre v svojih rokah. Tudi začeli smo veliko bolje kot v Stožicah, žal pa smo naredili nekaj neumnih napak. A napake so sestavni del športa. Nikomur ne gre nič zameriti, saj smo vsi dali vse od sebe. Gremo optimistično naprej."

Slovenska reprezentanca se bo po današnjem prostem dnevu spet zbrala v ponedeljek, nato pa odpotovala v Čatež, kjer bo pred prvo tekmo EuroBasketa opravila sklepni del priprav. Prihodnjo soboto (5. september) se bo pomerila s Hrvaško, nato bo sledila tekma z Gruzijo, po dnevu premora pa še dvoboji z Nizozemsko, Grčijo in Makedonijo.

Danes bo pregled z magnetno resonanco opravil Uroš Slokar, ki si je v četrtek poškodoval gleženj. Po tem bo jasno, kdaj bo lahko s polno paro začel trenirati in igrati.

Ne spreglejte