Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
29. 10. 2019,
9.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Klemen Prepelič Joventud Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Eurocup Slaven Rimac

Torek, 29. 10. 2019, 9.00

4 leta, 5 mesecev

CEDEVITA OLIMPIJA PRED GOSTOVANJEM V BADALONI

Zakon bivšega: Olimpija pri vročem Prepeliču

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Klemen Prepelić | Klemen Prepelič je po selitvi iz Madrida v Badalono znova (košarkarsko) zaživel. | Foto Urban Urbanc

Klemen Prepelič je po selitvi iz Madrida v Badalono znova (košarkarsko) zaživel.

Foto: Urban Urbanc

Medtem ko Cedevita Olimpija v ligi ABA po štirih krogih še ne pozna poraza, pa v EuroCupu v prav toliko poskusih še ni okusila slasti zmage. Za to, da bi ostalo pri tem, se bosta v torek (20.45) zavzemala tudi nekdanja "zmajčka" Klemen Prepelič in Alen Omić, ki blestita v dresu Joventuta.

V taboru Cedevite Olimpije v soboto niso skrivali zadovoljstva ob visoki zmagi nad Partizanom v ligi ABA. Črno-beli beograjski skalp pač vedno poskrbi za dobro voljo, še toliko bolj ob visoki končni razliki (85:69) in spoznanju, da ljubljanski klub z delno hrvaško krvjo v jadranskem tekmovanju še ni izgubil. A ker je, kljub dejstvu, da ne nastopajo v državnem prvenstvu, ritem sezone neusmiljen, so morali Ljubljančani misli hitro preusmeriti na evropski pokal. Tam je slika drugačna. Po štirih krogih so namreč še brez zmage. Vlak napredovanja zato že zapušča peron v Stožicah, zgolj njegov zadnji del pa bodo oranžno-beli dokončno videli, če v torek v Badaloni ne premagajo Joventuta.

Trd španski oreh

"Izpustili smo že toliko priložnosti, da se je kar nekoliko neumno ponavljati, da je tekma pomembna," razmišlja trener Slaven Rimac in navdih išče prav v igri s Partizanom. "Imamo kakovost in načine, kako lahko kaznujemo napake svojih tekmecev. Treba je poudariti, da je Joventut zelo kakovostna ekipa, predvsem sta nosilca igre Klemen Prepelič in Alen Omić. Imamo košarkarje, ki lahko izvajajo pritisk nad njima ali pa vsaj zmanjšajo njun učinek na igro njunega moštva. Vemo, da bosta oba zelo motivirana, mi pa jima moramo preprečiti, da prikažeta odlično predstavo," dodaja hrvaški strokovnjak.

Cedevita Olimpija | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Vroči Prle

Joventut je ob koncu tedna v 6. krogu španskega prvenstva proti Gran Canarii prišel do druge zmage. V Evropi pa ima po štirih krogih polovičen izkupiček. Vlečni konj v obeh tekmovanjih pa je prav omenjeni zlati reprezentant Klemen Prepelič. Po spletu še vedno kroži posnetek njegovega norega koša ob zvoku sirene s svoje polovice za zmago proti Darušafaki. A še bolj navdušuje s stabilnostjo. Tako v ligi ACB kot EuroCupu je statistično drugi najkoristnejši košarkar tekmovanja. Njegovo špansko povprečje znaša 21,8 točke in 3,3 asistence, evropsko pa 19,5 točke in 4,5 asistence.

"So brez zmage, a …"

Proti Olimpiji bo poskušal, podobno kot bosanski center s slovenskim potnim listom Alen Omić, uveljaviti nenapisani športni zakon bivšega. Na to računa tudi njegov trener Carles Duran, ki se zaveda pomembnosti para točk v boju za napredovanje. Ob tem svari pred domnevno zavajajočim ljubljanskim izkupičkom. "Res je, so brez zmage, a ne zaradi tega, ker bi jim primanjkovalo nadarjenosti. Imajo ekipo z veliko izkušnjami. Mi po drugi strani potrebujemo zmago, ki nam bo olajšala pot do napredovanja," pravi 43-letni katalonski trener.

Začetek turneje

S torkovim obračunom nekdanjih evropskih in slovenskih prvakov v Badaloni pa se za vitaminske zmaje začenja tudi niz gostovanj. V Stožice se bodo namreč vrnili šele 13. novembra, ko bo v Ljubljani gostoval Unics iz Kazana. Do takrat pa jih čakajo gostovanja pri Joventutu, pri Mornarju v Baru, Darušafaki v Carigradu in 10. 11. v okviru 6. kroga lige ABA še na slovenskem derbiju s Primorsko v Kopru.

Cedevita Olimpija - Partizan
Sportal Olimpija še naprej neporažena v jadranski ligi, zmagovita tudi Primorska, Krka pa ne
Cedevita Olimpija
Sportal Drugače preprosto ni moglo biti
Klemen Prepelić
Sportal Novo rojstvo Klemna Prepeliča
Ne spreglejte