Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Eurocup

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 18.01

8 let

Uspeh proti nekdanjemu prvaku evrolige enak vzponu na Mount Everest

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija v sredo začenja drugi del Eurocupa, za začetek pa jih čaka gostovanje pri evropskem velikanu Maccabiju. "Zavedamo se naloge pred nami, ampak se ne predajamo," je jasen trener Gašper Potočnik.

V ljubljanskemu klubu je po drugem zaporednem dobljenem derbiju proti Krki vladalo sproščeno vzdušje pred odhodom v Izrael, kjer jih v prvem krogu najboljših 32 moštev čaka verjetno eno najtežjih gostovanj.

Maccabi je letošnjo sezono tako kot vedno v zadnjem desetletju začel v evroligi, vendar se presenetljivo poslovil po prvem delu. Neuspeh je pričakovano plačal trener Guy Goodes, ki ga je nadomestil Hrvat Žan Tabak.

"V drugem delu Eurocupa nas čaka izjemno težka skupina. Gre za velika imena evropske košarke. Vse ekipe imajo zveneča imena in čaka nas težka naloga. Če radi rečemo, da bo vsaka zmaga velika kot Triglav, lahko rečemo, da bo tokrat vsaka zmaga velika kot Mount Everest," je dejal Potočnik ob pogledu na skupino, v katerih zmaje čakajo še obračuni z ruskima Uniksom in Nižnijem.

Proti vsakemu z željo po presenečenju

Vsa tri moštva so v zadnjih treh sezonah vsaj eno leto nastopala v elitni evroligi in imajo nekajkrat višje proračune kot Olimpija, vendar Potočnik ne izobeša bele zastave.

"Zavedamo se naloge pred nami, ampak se ne predajamo. Na vsako tekmo gremo z namenom, da poskušamo presenetiti nasprotnika. Želimo si pokazati dobre igre in izkoristiti tekme, da si predvsem naši mladi igralci naberejo dragocenih izkušnj," je pozitivne strani težkih nasprotnikov ocenil trener Olimpije.

Maccabi je v letošnji sezoni ranljiv tudi doma, kjer je na 15 tekmah izgubil že štirikrat, nazadnje proti Hapoelu, ko je imel na voljo le osem košarkarjev.

"Ne glede na to, da Maccabiju letos ne gre vse po načrtih, gre za odlično ekipo z dobrimi posamezniki, igralci, ki so že osvajali evropske lovorike. Igrajo dobro košarko, ne glede na to, da se niso uvrstili med najboljših 16 v evroligi," je jasen Potočnik.

Celo tekmo z obrambo po celotnem igrišču

Večino ekipe izraelskega podprvaka in evroligaškega prvaka iz leta 2014 sestavljajo ameriški košarkarji (v moštvu jih je šest, od tega imata dva še drugi državljanstvi), njihova igra pa je zelo hitra, z obrambo po celotnem igrišču.

"Čaka nas izjemno težka naloga in pomembno bo predvsem, da dobro odigramo v napadu. Maccabi igra praktično celotno srečanje obrambo po vsem igrišču in po napakah nasprotnika prek protinapadov dosega veliko število lahkih košev. Po drugi strani pa moramo dati vse od sebe v obrambi, pomembna pa bo tudi kontrola skoka," so želje ljubljanskega stratega pred odhodom v Izrael, kjer so pred štirimi sezonami že skoraj presenetili Maccabi v ligi ABA, vendar v zadnji sekundi zapravili žogo in točko prednosti.

Ne spreglejte