Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
7. 2. 2019,
11.16

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

3

Natisni članek

Roman Lisac Petrol Olimpija

Četrtek, 7. 2. 2019, 11.16

5 let, 2 meseca

Roman Lisac po koncu evropske sezone ter pogled proti ligi ABA in slovenskemu prostoru

Upajo, da bodo popravili vse, kar so "zafrknili"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

3

Roman Lisac Tomaž Berločnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Pritisk je strašen. Vse je obrnjeno na glavo. Da bo nekdo izpadel iz lige, ki sem jo sam postavil, vodil toliko let ... Prijatelji ne morejo verjeti. Zgodbo smo družno pripeljali do tega, s pomočjo igralcev, mene, zvez," je pred pogledom na zadnji del regionalne lige ABA dejal direktor Petrola Olimpije Roman Lisac, ki se je v sredo podpisal pod najslabšo evropsko sezono nekdanjega slovenskega evroligaša.

Še nikdar v zgodovini košarkarska Olimpija, kar zadeva rezultatski izplen v Evropi, ni bila tako nizko, kot se je znašla v sredo po ponovnem porazu proti Bešiktašu. Tretjerazredno ligo prvakov je končala na zadnjem mestu v skupini in na zadnjem mestu med vsemi ekipami - z vsega eno zmago na svojem računu.

"Olimpija mora igrati v Evropi. To je edini slovenski klub, ki igra v njej. Olimpija ne sme pustiti, da ne bi igrala v Evropi. Duško Ivanović (trener Bešiktaša, op. a.) je rekel, da bi bila ta Olimpija višje, če bi bila zgodba drugačna. Njemu je ekipa všeč. Dejal je, da bi morali pripeljati dva izkušena košarkarja na enki in petki. A ju ne dobiš," pravi direktor Roman Lisac, ki se je skupaj s sodelavci uštel pri registraciji tujcev za tekme v slovenskem prostoru, saj je kvoto že pred časom zapolnil. 

Prav Ivanović je bil tisti, ki so ga imeli pri Olimpiji v mislih in s katerim naj bi se pogovarjali o tem, da bi pred sezono prišel v Ljubljano, vendar je bila cena previsoka. Črnogorski strokovnjak je po sredini tekmi dejal, da se niso pogovarjali o morebitnem prihodu v Ljubljano, kar pa je Lisac, ko je slišal za to izjavo, zanikal.

Petrol Olimpija Bešiktaš
Sportal Olimpija in slovenska klubska košarka tako nizko še nista bili

"Pritisk je strašen"

Petrol Olimpija Bešiktaš | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar So imeli pa zato pri Olimpiji izkušenega organizatorja igre Scottieja Reynoldsa, vendar je ob prihodu novega trenerja Saše Nikitovića zaradi nesoglasij hitro zapustil ekipo. "Zame je bila to težava. Zaradi tega sem se sporekel z njimi. To je bil izbor trenerja. Na prvi tekmi je on nekaj rekel. Mene takrat ni bilo v Turčiji. Ni se uredilo. Niso hoteli," je o tem povedal Lisac, ki z vodstvom kluba nato ni poiskal nove rešitve na položaju organizatorja igre, kar je bila velika pomanjkljivost ljubljanskega moštva v tej sezoni.

Olimpiji pa še naprej teče voda v grlo. V regionalni ligi ABA skupaj s Krko zaseda zadnje mesto. Do konca so še štirje krogi. Ljubljančani imajo vse v svojih rokah, saj imajo ugoden razpored. Zelo pomemben bo ponedeljkov obračun z Igokeo, ki je neposreden tekmec in ima zmago več.

"Pritisk je strašen. Vse je obrnjeno na glavo. Da bo nekdo izpadel iz te lige, ki sem jo sam postavil, vodil toliko let ... Prijatelji tega ne morejo verjeti. Zgodbo smo družno pripeljali do tega, s pomočjo igralcev, mene, zveze," je ob pogledu na pritisk, ki ga prinaša zaključek rednega dela lige ABA, dejal Lisac.

Petrol Olimpija Bešiktaš
Sportal Olimpija se je od evropskih tekmovanj poslovila z novim porazom

"Ko bi vi videli odprte pogodbe, bi padli na glavo"

Petrol Olimpija Bešiktaš | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Med bojem za obstanek v ligi ABA, ki se bo končal sredi marca, bo še eden od vrhuncev v slovenskem prostoru. V pokalu Spar bo Olimpiji konec prihodnjega tedna v polfinalu nasproti stala Sixt Primorska, ki ima na papirju bolj izkušeno moštvo od ljubljanskega, povrhu vsega pa bo igrala pred domačimi navijači.

"Stoodstotno bomo napadli. Upam, da bomo popravili vse, kar smo zdaj 'zafrknili'. Rekel sem že, da sem se morda prenaglil s toliko mladimi nadarjenimi košarkarji, a ljudje mislijo, da so tukaj kamioni denarja. Ko bi vi videli odprte pogodbe, bi padli na glavo. Nihče ne bi verjel," je še dejal Lisac, ki je veliko pričakoval od Blaža Mesička, a je slovenski reprezentant še drugič v karieri predčasno končal zgodbo pri Olimpiji.

Petrol Olimpija Bešiktaš
Sportal Krka poražena v Rogaški Slatini, Sixt ne popušča
Ne spreglejte