Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
27. 2. 2009,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 27. 2. 2009, 20.07

8 let

Union Olimpija in Helios bosta zamenjala le dvorano

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bodo gledalci lahko spremljali ponovitev polfinala pokala Spar med Unionom Olimpijo in Heliosom. Tokrat bosta tekmeca igrala za točke lige NLB.

Union Olimpija - Helios, sobota 20.00

V ponovitvi polfinala pokala Spar se bosta v Tivoliju v okviru lige NLB ponovno pomerila Union Olimpije in Helios. Ta obračun je veliko bolj pomemben za Domžalčane, ki se krčevito bojujejo v tekmi za obstanek. "Čaka nas težko srečanje, saj bo Helios posebej motiviran. Imamo svoje težave – Sašo Ožbolt je še poškodovan. Po drugi strani se vrača v ekipo Sarajlija, v formo prihaja Jaka Klobučar. Pričakujem večjo vlogo Mirze Begića. Tekma bo gotovo zanimiva in upam na najboljše," pravi trener Jure Zdovc, ki od varovancev po pričakovanju zahteva zmago. "Vsi vemo, kaj Union Olimpija pomeni na svojem parketu, zato gremo na gostovanje predvsem z željo, da dobro odigramo, tudi zato, ker bi nam to veliko pomenilo pred dvobojem z Vojvodino," pa pred slovenskim derbijem v jadranskem tekmovanju pravi trener Heliosa Rado Trifunovič, ki bo pred posebno preizkušnjo v prihodnjem krogu, ko bo v Domžale prišla Vojvodina, konkurent v boju za obstanek – pred katero imajo eno zmago prednosti.

Trifunovič je vesel, da je klub okrepil Vuk Ivanović, ki naj dobil nekaj minut za dokazovanje že v Tivoliju, kjer pa gledalci ne bodo več videli potez Franka Robinson, s katerim se je ljubljansko vodstvo sporazumno razšlo.

Cibona - Krka, sobota 18.00

Po razočaranju v pokalnem tekmovanju bodo skušali košarkarji Krke popraviti vtis na gostovanju pri Ciboni, proti kateri pa bo težko parirati, saj ima roko na srce kvalitetnejšo moštvo, kot ga imajo Novomeščani. "Tekme se bomo lotili povsem neobremenjeno, nočemo se ukvarjati s tekmecem, ampak zgolj z našo igro, saj zadnje čase res nismo blesteli," je pred tekmo v Zagrebu dejal Smiljan Pavič, center Krke.

Pozitivno dejstvo za Dolenjce je to, da se po poškodbi vrača Simon Petrov, ki je zadnje dneve že normalno treniral. Medtem je Jack Ingram še precej dlje oddaljen od igre.

Ne spreglejte