Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2018,
21.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

2

Natisni članek

Kitajska 2019 Varaždin Rado Trifunović

Sreda, 5. 9. 2018, 21.55

5 let, 7 mesecev

PRIPRAVLJALNA TEKMA

Pomlajena slovenska reprezentanca sredi Varaždina premagala Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

2

Košarkarska reprezentanca | Foto KZS

Foto: KZS

Slovenska košarkarska reprezentanca je v okviru priprav na bližajoči se kvalifikacijski preizkušnji za nastop na svetovnem prvenstvu 2019 v Varaždinu tesno premagala Hrvaško z izidom 86:87. Naši košarkarji so bili izjemno uspešni iz metov za tri točke.

Slovenska reprezentanca je na tekmi zadela kar 17 trojk. Najbolj je bil razpoložen Jakob Čebašek. Ta je dosegel 22 točk, Maticu Rebcu pa je uspel dvojni dvojček. Košarkar Sixt Primorska je namreč dosegel 12 točk in 10 asistenc. Slovenska reprezentanca je v Varaždin prišla zelo pomlajena, medtem ko sta  Hrvaško igrata tudi zvezdnika iz lige NBA Dario Šarić in Bojan Bogdanović. Tekmeca se bosta nato vnovič srečala v soboto v celjski dvorani Zlatorog.

Pripravljalna tekma v Varaždinu


Hrvaška : Slovenija 86:87 (16:18, 21:27, 24:25, 25:16)

V prvi četrtini smo v uvodu tekme videli zelo malo košev, saj sta obe ekipi veliko grešili. Prvi so povedli naši košarkarji, ki so svojo prednost obdržali vse do konca prve četrtine in jo dobili z izidom 16:18. V uvodni četrtini sta bila od naših najbolj razpoložena Gašper Vidmar in Jakob Čebašek. Oba sta dosegla po pet točk. Pri Hrvatih je bil v uvodnih desetih minutah s sedmimi točkami najboljši Ante Toni Žižić.

Jakob Čebašek | Foto: Sportida Foto: Sportida Naši v slačilnico odšli s prednostjo osmih točk

Tudi v drugi četrtini so slovenski košarkarji držali dober ritem in hrvaškim košarkarjem niso pustili blizu. Po polčasu so se v slačilnico odpravili s prednostjo osmih točk (37:45). Tudi v drugi četrtini je pri naših blestel Jakob Čebašek, ki do tedaj zbral 14 točk in ob polčasu bil najboljši košarkar slovenske reprezentance. Miha Lapornik jih je zbral osem. Hrvati so v prvih dvajsetih minutah igrali kot razglašen orkester, največ točk v prvem polčasu je dosegel Dario Šarić (11 točk).

V zadnjo četrtino z desetimi točkami prednosti

Slovenski košarkarji so tudi v tretji četrtini igrali zelo dobro. Tretja četrtina se je končala z izidom 61:71. Jakob Čebašek je v tretji četrtini dosegel tri točke. Zelo dobro sta se znašla Blaž Mesiček, ki je v v 30 minutah tekme zbral 12 točk, po deset sta jih zbrala Matic Rebec in Gregor Glas.

Napeto vse do zadnje sekunde Miha Lapornik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Zadnja, odločilna četrtina se je končala dramatično. Tri minute pred koncem tekme so Hrvatje izenačili na 83:83. Minuto pred koncem so naši vendarle uspeli uiti na štiri točke prednosti in ko je kazalo, da bodo tekmo normalno pripeljali do konca, se je zapletlo.

Petnajst sekund do konca, so Hrvati zadeli trojko in prišli le na točko zaostanka. Domačini so napade prekinjali s prekrški, ki jih Miha Lapornik ni znal izkoristiti. Nad njem so naredili dva prekrška, Lapornik pa je zgrešil vse štiri proste mete. K sreči Hrvatje v zadnjem napadu niso uspeli zadeti, tako da so naši fantje na koncu zasluženo slavili.

Ta mesec obe reprezentanci čakata kvalifikacijski tekmi

Tako Hrvate kot Slovence nato v nadaljevanju meseca čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2019. Slovenijo v skupini I čakata Latvija in Turčija, Hrvate pa v skupini J Litva in Poljska.

 
Gašper Vidmar Edo Murić
Sportal Vidmar in Murić, ta je čez noč ostal brez kluba, iščeta novo zatočišče
Luka Dončić
Sportal Oglasil se je Dončić in poslal sporočilo reprezentančnim soigralcem
Luka Dončić EuroBasket
Sportal Košarka, quo vadis: neregularno, grozljivo ...
Ne spreglejte