Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rogaška Tajfun finale

Petek, 22. 5. 2015, 22.25

8 let

Tajfun ni mogel podreti trdega rogaškega kristala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Rogaške so na prvi tekmi finala košarkarske lige izkoristili prednost domačega igrišča in publike ter premagali Tajfun z 81:73.

Druga tekma finala v seriji na tri zmage bo v nedeljo ob 20. uri v dvajset kilometrov oddaljenem Šentjurju, gledalci v Rogaški Slatini pa bodo znova prišli na svoj račun že v torek, 26. maja, ko je tretja tekma na sporedu ob 17. uri. Obe ekipi naskakujeta prvi državni naslov v zgodovini in sta hkrati prvič udeleženca finala v štiriindvajsetletni zgodovini slovenske lige.

Uvodna tekma je v dvorano v Rogaški Slatini privabila rekordno število gledalcev. Tribune - dve montažni je klub s pomočjo domačih navijačev postavil na dan tekme - so bile zasedene že uro pred začetkom, vzdušje, ki ga je pripravilo nekaj več kot tisoč gledalcev, pa je bilo na ravni zgodovinskega športnega spektakla, kakršnega kraj z dobrih 5000 prebivalci še ni doživel. Nekaj podobnega se zagotovo obeta tudi v Šentjurju, kjer pa na žalost telovadnica osnovne šole sprejme le polovico toliko gledalcev kot v Rogaški Slatini.

Tajfun je nastopil brez drugega strelca Ceole Clarka

Štart tekme je pripadel Rogaški, ki je z agresivno obrambo in razpoloženim Draženom Bubničem (12 točk v prvi četrtini) dokazala, zakaj velja za eno najmanj gostoljubnih ekip v ligi Telemach. Na začetku druge četrtine je povedla z 22:11. A Tajfun, ki je nastopil brez drugega strelca Ceole Clarka, ki je v polfinalu proti Krki dobil težji pretres možganov, ni v nedogled grešil - 3:12 iz igre v prvih desetih minutah. Šentjurčanom je v nadaljevanju prvega polčasa stekel met z razdalje, uveljavili so tudi premoč pod obročema in tekmeca še pred odmorom dohiteli ter prehiteli (32:33).

Gospodar drugega dela je bila Rogaška. Hitro je znova prišla do dvomestne prednosti (43:33), ki so jo gostje sicer večkrat zmanjšali (46:45, 59:57), toda nikdar povsem izničili. Tako je bilo tudi v zaključku, ko so domači skoraj zapravili 14 točk prednosti (76:62), ki so si jih nabrali po dobri predstavi Dražena Bubniča (17 točk) in Sandija Čebularja. Tajfun se je dobro minuto pred koncem približal na 76:73, koš, ki je gostom dokončno spodrezal krila, pa je dosegel najboljši posameznik tekme - Sandi Čebular (21 točk, 6 skokov, 5 podaj, indeks 24).

Ne spreglejte