Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2008,
11.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 2. 12. 2008, 11.26

8 let, 5 mesecev

Španija, Kitajska in Italija v boju za SP 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vodilni možje Mednarodne košarkarske zveze se bodo ob koncu tedna zbrali v Genevi, kjer bodo prisluhnili predstavitvam kandidatov za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2014.

Izbor prireditelja sklepnega dejanja svetovnega prvenstva 2014 prehaja v zaključno fazo. V Genevi se bodo v petek zbrali vodilni možje Mednarodne košarkarske zveze, pred katere se bodo postavili predstavniki kitajske, italijanske in španske zveze. Gre za zadnje tri kandidate.

Med omenjenimi tremi imajo doslej le Španci izkušnje z organizacijo prvenstva. V Španiji so se najboljši košarkarji zbrali leta 1986, medtem ko pa Italijani in Kitajci še čakajo na premiero. Slednji vidijo svojo kandidaturo v kontekstu velikih tekmovanj na olimpijskih prizoriščih, njihova kandidaturo pa je močna tudi zaradi dejstva, da bo prvenstvo leta 2010 gostila Turčija, ki sodi v evropski "bazen".

Že pred sklepnim kandidacijskim postopkom so se iz boja za gostiteljsko vlogo umaknili Grčija, Katar, Savdska Arabija, Danska, Francija in Rusija. Odločitev o gostitelju prvenstva bo znana 24. maja 2009, ko se bo sestal vrhovni organ FIBA.

Ne spreglejte