Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 1. 2013,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zmago Sagadin Helios Matic Rebec Gregor Hrovat

Torek, 8. 1. 2013, 16.01

8 let

Sagadin: Zdaj jih je treba priganjati v dvorane

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Proizvodnja mladih košarkarjev še naprej ostaja prvotna domena pri Heliosu. Trener Zmago Sagadin je za Sportal spregovoril o njihovem napredku in izkupčku Domžalčanov v tej sezoni.

Helios je po desetih krogih državnega prvenstva z enakim izkupičkom kot Maribor in Zlatorog – osem zmag in dva poraza – na drugem mestu. A je razlika v primerjavi z omenjenima kluboma ta, da Helios polaga upe praktično le na mlade košarkarje, medtem ko imata štajerska kluba tudi izkušene igralce v svojih vrstah. "Kar se rezultatov tiče, smo tam, kot smo želeli. Torej v vrhu lige. Glede na to, da imamo enajst košarkarjev starih od 17 do 21 let, je to dober podatek. Računamo, da bi pet, šest košarkarjev prišlo do ravni in bi igrali vsaj v državnem prvenstvu. Da bi dobili ogrodje za naprej. Ostajamo na poti, da mladi dobivajo veliko priložnosti. So tudi zastoji, vendar napredujejo," je sprva o rezultatski učinkovitosti in željah pri razvoju mladih spregovoril Zmago Sagadin.

Izkušeni trenerski maček je v svoji bogati karieri pomagal številnim košarkarjem, da so izpopolnili svoje znanje. Zadnji bolj udarni košarkar je bil Klemen Prepelič, ki je odšel v Uniona Olimpijo. Ali je v Domžalah na vidiku nov košarkar z evroligaškim dometom? "Velikih potencialov nimamo. Matic Rebec in Gregor Hrovat kažeta, da bi lahko napredovala nekoliko bolj, vendar ne morem govoriti, ali bosta dosegla visoko raven v Evropi. Nisem zadovoljen, ker mladi premalo vlagajo v svoj razvoj. Pri mlajših ni takšnih posameznikov, ki bi jih bilo treba odganjati iz dvorane. Jih je treba priganjati v njih. Preveč radi zapuščajo dvorano. Tisti nekdanji potenciali, ki so potem tudi uspeli, so si želeli čim več trenirati. So imeli velik zagon," odgovarja Sagadin, ki že gleda po nižjih ligah nove kandidate, ki bi jih v naslednji zvabil v domžalsko okolje. Trenutno so trije do štirje košarkarji, ki so zanimivi, vendar razumljivo o imenih še ne želi govoriti.

Ne spreglejte